Jump to content

Welkom Gast!

Sign In or Create my Account om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

Mr. Europe (v3)


Superjef

Recommended Posts

ea06e65a2e85da006645de9514dc22c3-min.jpg

 

Voor zij die hier al wat langer rondhangen, is deze titel niet nieuw. Al 2x probeerde ik de missie "Mister Europe" te volbrengen maar twee keer lukte dat niet. De eerste keer kwam ik veel te weinig aan spelen toe door de vele activiteiten op het forum waardoor ik ook veel online speelde i.p.v. offline. De tweede keer werd het verhaal rond mijn missie (die in IJsland startte voor wie het zich nog herinnert) veel te uitgebreid waardoor ik in FM zelf niet echt op kon schieten. Het verhaal werd een halve roman, en dat was ook wel leuk, maar het oorspronkelijke doel verloor ik zo uit het oog. Daarom dus hopelijk derde keer goede keer nu!

 

Voor zij die het zich niet meer herinneren, vat ik nog even mijn missie samen.

  • Ik start als werkloze manager met enkel amateurervaring
  • Ik ga enkel aan de slag bij een Europese club die de afgelopen 3 seizoenen niet kampioen is gespeeld
  • Van zodra ik met die ploeg kampioen ben, ga ik over naar een ploeg uit een ander Europees land

 

Op die manier probeer ik zoveel mogelijk Europese competities te winnen!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ea06e65a2e85da006645de9514dc22c3-min.jpg

 

Een nieuw jaar, een nieuw begin

 

Eind 2020. Wat een kutjaar was dit zeg. Van een op het eerste zich onschuldig nieuwsbericht over een of andere ziekte in China ging het naar een typisch virus onder de skireizigers in Italië tot een heuse pandemie die ons land ook hard trof. Lockdowns, mondmaskers, afstandsregels, annuleringen, alcoholgels ... Op zich kon ik daar nog wel redelijk goed mee om. De agenda letterlijk helemaal leeg maken, tijd om te bezinnen, tijd om andere interesses te ontdekken. Helaas bracht het ook miserie met zich mee. Mensen uit mijn omgeving die stilaan overal complotten begonnen te zien: corona en de bijhorende vaccins, Jürgen Coninx, de nederlaag van Trump ... Ik kreeg dus niet alleen andere interesses maar vooral ook afkeer van teveel mensen rondom me. We zijn nu 20 december 2020 en de eindejaarsfeesten komen er nog aan. Hoe moet ik me gedragen? Mensen negeren en hen geen kerstkaart sturen of gelukkig nieuwjaar wensen? Of schijnheilig doen en doen alsof ik het niet erg vind hoe ze op het dwaalpad terecht gekomen zijn? Nee, tijd voor een drastischer besluit: ik vertrek en ga als voetbalmanager aan de slag!

 

Gezien mijn weinige ervaring zou het logisch zijn om in België bij een ploeg uit de amateurreeksen te beginnen. Maar dan zou ik nog meer geconfronteerd worden met toogspecialisten die over de eerder opgesomde onderwerpen ongetwijfeld ook weer heel wat te vertellen hebben. En ook het probleem van de feestdagen en de mensen rondom mij was daarmee niet opgelost. Nee, ik moet andere oorden opzoeken. Ik speurde de Europese voetbalmarkt af op zoek naar een ploeg die mij een kans wil geven.

 

Spoiler

Mijn geselecteerde landen, mogelijk door de extra datafiles die ik downloadde:

 

1. Gekozen competities.png

 

Spoiler

138 competities uit 54 landen, daar moet toch wel iets voor mij tussen zitten?

 

2. Start spel.png

 

Mijn ouders verklaarden me alvast gek dat ik deze sprong wilde wagen. Toch konden ze me niet van gedachten doen veranderen. Voor hetzelfde geld vind ik geen enkele ploeg en zal ik een andere bezigheid moeten zoeken over enkele maanden ...

 

Link to comment
Share on other sites

2 uren geleden, Stef zei:

Luister eens hier e. Toogspecialisten? Toogspecialisten?  TOOGSPECIALISTEN?! 

 

Ik vind dat een prachtig woord voor iedere Belg die een voetbalmening heeft.

 

Ik ook, maar helaas ging het niet over voetbal maar wel over al die andere randzaken waar ik dus geen zin in had. Dan liever naar het buitenland waar ik tenminste niet versta waar ze het over hebben :happy:

Link to comment
Share on other sites

opt_opt_opt_ea06e65a2e85da006645de9514dc22c3-min (1) (1) (1) (1).jpeg

 

Wie zoekt ..

 

De feestdagen stonden in het teken van de zoektocht naar een club om te managen. Met mijn onbestaande reputatie en ervaring wist ik dat dit geen makkelijke opgave zou worden. De ene afwijzing volgde de andere op met telkens dezelfde uitleg: te weinig ervaring. Soms mocht ik dan toch op gesprek gaan en hoewel ik het gevoel had telkens te antwoorden wat de directie graag wilde horen, werden ook die gesprekken telkens het eindstation.

 

De kerstvakantie was ondertussen al voorbij. Meer en meer berichten stroomden binnen van clubs die een nieuwe manager hadden aangesteld. Er was wel wat beterschap want enkele ploegen uit Albanië en Moldavië kwamen wel met een contractvoorstel. Hoewel ze allen voldeden aan mijn voorwaarden, was er wel telkens hetzelfde probleem: het seizoen begon pas in augustus of september en ik had echt geen zin om in een vreemd land waar ik de taal niet sprak mijn dagen te slijten met het spelen van oefenmatchen. Ik vroeg de clubs dus om een week uitstel in de hoop toch nog iets beters te vinden. Hopelijk sneed ik daarmee niet in mijn eigen vingers. Het was alvast een opluchting dat beide clubs mijn vraag om uitstel aanvaardden.

 

Helaas kwam er niet veel beterschap in de daaropvolgende week. Te weinig ervaring, op gesprek gaan maar toch naast de functie grijpen ... het bleef zich herhalen. Opnieuw werden de contracten voorgeschoteld en opnieuw nam ik de gok om uitstel aan te vragen. Blijkbaar zagen ze echt potentieel in me want opnieuw kreeg ik extra bedenktijd.

Toen ook de volgende week bijna om was, begon ik me al op te maken om toch maar één van de voorstellen te aanvaarden. Een derde keer uitstel vragen zou immers niet geapprecieerd worden volgens mij. En toen kwam er plots een nieuw telefoontje van een club die aan mijn voorwaarden voldeed en wél aan de start van een nieuw seizoen stond. Nu de nieuwe stap in mijn leven zo dichtbij was, twijfelde ik even maar besloot toch om de uitdaging aan te gaan. Ik bevestigde dus mijn komst en begon mijn koffers in te pakken. Gelukkig had ik mijn reispas al op tijd aangevraagd waardoor ik daarop niet meer moest wachten.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

opt_opt_opt_ea06e65a2e85da006645de9514dc22c3-min (1) (1) (1) (1).jpeg

 

... die vindt!

 

Mijn familie en vrienden hadden verwacht dat ik naar Scandinavië zou trekken. Gezien de timing van de competities zou dat inderdaad wel kunnen. Bovendien is het een erg interessante keuze om in Noorwegen of Zweden een nieuw leven op te bouwen. Toch werd het een andere bestemming. Ik mocht namelijk aan de slag bij FC Kuressaare, een ploeg uit de hoogste klasse van ... Estland!

 

6974ccafd9faa56df6170f27946fb965.png

 

Zoals jullie kunnen zien, was ik niet de verwachte persoon voor deze functie dus de druk zal er vanaf het begin meteen wel zijn om iets neer te zetten. FC Kuressaare is een bescheiden Estse club die opgericht werd in 1997. Ze speelden een aantal jaren in eerste klasse maar geraakten daar nooit verder dan de 9de plaats (van de 10 ploegen). In 2013 degradeerden ze om in 2017 weer te promoveren. Ook na die promotie werd elk jaar op rij een 9de plek behaald. De doelstelling van het bestuur was dus om in eerste klasse te blijven. Een uitdaging die ik graag aanging. 

 

3f00d781fb7475d5344cd56cbe8c8ce1.png

 

Het zal alvast een stevige uitdaging worden: een bescheiden transfer- en salarisbudget, een eenvoudige trainings- en jeugdaccommodatie en een bescheiden jeugdscoutingsnetwerk. Ik beloof alvast wel aan het bestuur dat ik vooral op zoek ga naar spelers jonger dan 23 voor het eerste elftal.

 

Het stadion heeft een capaciteit van 2000 plaatsen. Hoewel dat al vrij beperkt is, zal het nog wel even duren eer we voor volle tribunes zullen spelen. Zeker wanneer ik dit bericht binnen krijg over de abonnementen:

 

4dbe3fc7432d16431b41988aa7bd28d9.png

 

De bekendste (en misschien wel enige bekende?) club uit Estland is Flora Talinn. Zij zijn ook onze moederclub, maar aangezien we in dezelfde divisie spelen, levert ons dat weinig op. We mogen daardoor immers geen spelers van hen overnemen. We zullen onze versterkingen dus zelf moeten vinden. Ik kies er echter voor om in de eerste transferperiode nog geen aankopen te doen. Ik wil eerst zien wat ik met de huidige kern kan klaargespeeld krijgen om dan verderop het seizoen gericht spelers te kunnen aantrekken om de grootste pijnpunten weg te werken.

 

Spoiler

Als beginner heb ik ook de beginnersfout gemaakt om geen screen te maken van mijn spelers aan de start van het seizoen :doh:

 

Een overzicht van de belangrijkste bevindingen aan de start van het seizoen:

- Karofeld: een uitstekende keeper van 4.5 sterren en potentieel 5

- Peeter Klein: een goede spits van 3 sterren en potentieel 4.5

- Sander Laht: een uitstekende spits van 4.5 sterren die ik echter zal uitspelen op de linkerflank

- Sten Reinkort: een uitstekende spits van 4 sterren en potentieel 4.5

 

De rest is ofwel zwak tot matig ofwel nog jong met potentieel. De versterkingen zullen dus vooral op het middenveld en in de verdediging nodig zijn!

Link to comment
Share on other sites

opt_opt_opt_ea06e65a2e85da006645de9514dc22c3-min (1) (1) (1) (1).jpeg

 

Klaar voor de start?

 

In januari speelden we enkel een wedstrijdje tussen de A- en B-kern om te zien wat voor vlees we in de kuip hebben. Veel wijzer werd ik er echter niet van. Het enige wat me duidelijk werd, was dat ik nog veel werk voor de boeg had om de namen van de spelers te onthouden en juist uit te spreken. De rest van de maand trainden we vooral om conditie op te bouwen.

In de maand februari speelden we dan wel vier oefenwedstrijden. Met 1 kleine overwinning, twee gelijke spelen en een nederlaag was ik maar matig tevreden. Vooral dat we maar 2 goals konden maken, baarde me zorgen. We kregen wel maar 3 goals tegen dus dat was wel een lichtpunt. Met uitstekende spitsen en slechte verdedigers, had ik echter het omgekeerde verwacht.

 

8d6ad7b9257712a7f5bc46e6ca89cc6f.png

 

Het was dus maar de vraag of we klaar waren voor het echte werk. Op zondag 7 maart 2021 was het dan zo ver. Ik maakte mijn debuut als coach op een hoogste niveau. Onze thuiswedstrijd tegen Viljandi Tulevik werd bovendien live op televisie uitgezonden dus er stond toch wel wat druk op de ketel. Dit liet ik uiteraard niet merken aan de spelers en de pers. 

 

Die eerste wedstrijd begon alvast als een sprookje! Na amper 3 minuten bracht Reinkort ons al op voorsprong! Drie minuten later verdubbelde Luup de voorsprong en nog eens vier minuten later kreeg ook Klein de bal tegen de netten. Tien minuten ver en al 3-0 voor ons. Dit mocht niet meer fout lopen. Na een halfuur scoorde Muydinov tegen waardoor ik stiekem een klein beetje vreesde voor een terugslag maar we haalden vrij vlot de rust met een dubbele voorsprong. Ik bewierookte de prestatie van mijn spelers en dit had het gewenste effect. Na de rust controleerden we de wedstrijd, creëerden we nog een aantal kansen en enkele minuten voor tijd legde Reinkort met zijn tweede van de dag de eindstand vast. Een seizoensopener om trots op te zijn!

 

653f7181d1d779a54d7d386e9be81a4d.png

 

Door deze ruime overwinning startten we het seizoen zelfs op de eerste plek. Dit was echter totaal onze doelstelling niet dus voetjes op de grond en niet gaan zweven. De volgende wedstrijd speelden we op bezoek bij Narva JK Trans. Op zich speelden we een degelijke wedstrijd en we leken met een puntje huiswaarts te kunnen keren, tot we in minuut 82 toch een doelpunt slikten. De laatste wedstrijd in maart speelden we thuis tegen Nomme Kalju. Via een strafschop kwamen we op voorsprong maar in de blessuretijd van de eerste helft stonden de bordjes weer gelijk. In de tweede helft werd er niet meer gescoord dus bleef het bij een punt. Een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag om de competitie zo te beginnen met 4 op 9. Als we dit als gemiddelde kunnen houden in de rest van het seizoen, dan overleven we rustig zonder degradatieproblemen. Al hoop ik stiekem op wat meer natuurlijk ...

 

4a3aed9b7cb096e05f072fd62b65a1cc.png

 

Maart verliep nog redelijk rustig maar in april zal het heel wat drukker worden. We spelen vier competitiewedstrijden én de kwartfinale van de Estse beker. Hopelijk zonder al te veel aprilse grillen ...

Link to comment
Share on other sites

20 minuten geleden, Superjef zei:

 

Estland is echt geen Scandinavisch land eh :smirk:

 

Jawel, zoek het maar op. Ze worden liever één van de Noorse landen genoemd en hebben veel nauwe connecties met Finland en Zweden

Link to comment
Share on other sites

opt_opt_opt_ea06e65a2e85da006645de9514dc22c3-min (1) (1) (1) (1).jpeg

 

Aprilse grillen

 

Op bezoek bij Paide Linnameeskond kregen we een lesje in efficiëntie. Na een kwartier stonden we op een 3-0 achterstand. Onmogelijk om dit nog recht te trekken natuurlijk. Als we de wedstrijdstatistieken bekijken, was het echt wel een overdreven uitslag. Schoten 22-16, op doel 9-3, xG 1,37-1,41, balbezit 48%-52%. Och ja, we kunnen er maar lessen uit trekken zeker? Spijtig genoeg moesten we een week later thuis aan de slag tegen de titelfavoriet, Flora Talinn. Veel tijd om te bekomen, hadden we dus niet. Na bijna een uur spelen kwamen we verdiend op voorsprong. Helaas ging Flora nog op en over ons, waardoor we opnieuw met lege handen achterbleven. De xG was nochtans licht in ons voordeel met 1,62 tegen 1,55.

 

In de kantine van Flora Talinn kwam er dan ook nog een soort van discussie met een of andere plaatselijke halve gare die duidelijk teveel in het glas gekeken had. Hij probeerde me als Belg te overtuigen dat Estland een Scandinavisch land was. Toen ik er een aantal bronnen bijhaalde om het tegendeel aan te tonen, werd de man bijna agressief en verweet hij me een domme Belg te zijn. En waar haalde ik het recht om over zijn land uitspraken te doen? Hij verwenste me met gebalde vuisten om terug naar mijn eigen land te gaan. Omdat ik geen zin had in een gevecht - en al zeker niet in de bijhorende mediarel - verliet ik snel de kantine om met de bus terug naar onze thuisbasis te trekken.

 

April leek dus een erg stomme maand te worden. Zeker toen we in de volgende thuiswedstrijd tegen Vaprus op een scoreloos gelijkspel leken af te stevenen. Tot Peter Klein in minuut 93 de bal tegen de netten schoot en we toch nog eens drie punten pakten! Het was zowaar de start van een reeksje want in de volgende wedstrijd - de kwartfinale van de Estse beker - wonnen we van Nomme Kalju met 3-2 na verlengingen en in de competitie sloten we de maand april ook af met een overwinning: 2-0 op bezoek bij Legion.

 

dff801a999c62552d3c37bf19fc0bff8.png

 

Door deze reeks van 3 overwinningen en de kwalificatie voor de halve finale van de beker waren spelers, bestuur en supporters tevreden. Ik had dus wat reserve en vertrouwen opgebouwd. Hopelijk kon ik daar op verder bouwen in de maand mei. Daar stonden opnieuw 5 wedstrijden op het programma: 4 competitiewedstrijden en de halve finale voor de beker.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Create New...