Jump to content

Welkom Gast!

Sign In or Create my Account om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. 84. Spettacolo! Jupiler Pro League In eigen land hebben we nu echt wel goeie vorm te pakken gekregen. Gent verliest in het Lotto Park met 4-1. Op bezoek bij STVV leggen we er opnieuw 4 in het mandje, maar de thuisploeg scoort ook 3 keer, dus dat werd nog spannend. OHL en Moeskroen krijgen bij hun bezoek aan Anderlecht beide 3 doelpunten aangesmeerd en worden vlot opzij gezet. Daartussen gaan we met 0-1 winnen in Antwerp. We eindige met 16 punten voorsprong op Genk. Brugge heeft een achterstand van 20 punten, Gent volgt nog eens 4 punten verderop. Onderaan zien we dat OHL verplicht zakt naar 1B. Oostende mag zich via de barrages nog proberen redden. De helft van de punten weg, maar met en voorsprong van 8 punten staan we er nog steeds uiterst goed voor natuurlijk. Croky Cup In de beker verdedigen we in eigen huis een 0-2 overwinning tegen AA Gent. Kenden de aanvallers een wel héél begenadigde dag of stonden de verdedigers gewoon te slapen? Geen idee, maar beide teams maakten er een absoluut spektakelstuk van. Na 20 minuten stonden we al 3-0 voor, maar Gent was verre van uitgeteld.. het werd uiteindelijk 7-4 in ons voordeel. In de finale treffen we Genk. Champions League De moeilijkste opgave van deze maand was zonder twijfel de wedstrijd in en tegen Juventus, waar we een 0-1 nederlaag uit de heenwedstrijd moesten proberen op te halen. Als we na een goed kwart van de wedstrijd op voorsprong komen, zijn we in ieder geval goed op weg. De verlengingen zijn al lang in zicht, als de thuisploeg zich in minuut 92 nog een laatste keer ten aanval trekt.. Het moet zowat de eerste bal tussen de palen zijn geweest van Juventus, maar voor ons is het meteen boeken toe. Geen tijd meer om nog te reageren en zo wordt het toch een heel zuur einde van onze Europese campagne. Juventus zal uiteindelijk de finale van de CL bereiken, waar Chelsea hen van de eindzege weet te houden. In de spoiler het overzicht van de gespeelde wedstrijden. Vooruitblik einde seizoen De laatste, maar tevens belangrijkste periode van het seizoen komt eraan. We kunnen voor het tweede jaar op rij de beker winnen én kunnen ook onze zevende titel op rij vieren! Nog 7 wedstrijden te gaan en het seizoen 2027/2028 zit erop.
 3. Last week
 4. Gent - Charleroi 1 Mechelen - Genk 2 Club Brugge - Anderlecht 1 Union - Antwerp 1 Roma - Feyenoord (Conf. L) x Liverpool - Real Madrid (CL) 1 Burnley - Newcastle (ENG) 2 Liverpool - Wolverhampton (ENG) 1 Leicester - Southampton (ENG) 1 Lille - Rennes (FRA) 2 Lens - Monaco (FRA) 2 Fiorentina - Juventus (ITA) 2 Torino - Roma (ITA) 1 Sociedad - Atlético (SPA) x Barcelona - Villareal (SPA) 1
 5. Gent - Charleroi 1 Mechelen - Genk 2 Club Brugge - Anderlecht 2 Union - Antwerp 1 Roma - Feyenoord (Conf. L) 2 Liverpool - Real Madrid (CL) 1 Burnley - Newcastle (ENG) 2 Liverpool - Wolverhampton (ENG) 1 Leicester - Southampton (ENG) 1 Lille - Rennes (FRA) 2 Lens - Monaco (FRA) 2 Fiorentina - Juventus (ITA) 2 Torino - Roma (ITA) 1 Sociedad - Atlético (SPA) x Barcelona - Villareal (SPA) 1
 6. Gent - Charleroi 1 Mechelen - Genk 1 Club Brugge - Anderlecht x Union - Antwerp 1 Roma - Feyenoord (Conf. L) 2 Liverpool - Real Madrid (CL) 1 Burnley - Newcastle (ENG) x Liverpool - Wolverhampton (ENG) 1 Leicester - Southampton (ENG) 1 Lille - Rennes (FRA) 1 Lens - Monaco (FRA) 2 Fiorentina - Juventus (ITA) x Torino - Roma (ITA) 1 Sociedad - Atlético (SPA) x Barcelona - Villareal (SPA) 1
 7. 83. La Vecchia Signora Jupiler Pro League In februari vinden we onze beste vorm terug! Cercle en Oudenaarde krijgen er elk 4 om de oren en Standard sturen we met forfaitcijfers terug naar Luik. Op bezoek bij Genk loopt het niet zo'n vaart, maar onze voornaamste (en enige) concurrent wordt wel verslagen met 0-1. In de stand doen we schitterende zaken, want Genk kende een stevige dip. We hebben plots een kloof van 12 punten geslagen met de Limburgers. Croky Cup Ook in de beker doen we een goeie zaak. In de halve finale winnen we de heenwedstrijd op het veld van AA Gent met 0-2. Deze mooie voorsprong mogen we eigenlijk nooit meer uit handen geven in de terugwedstrijd, die we in eigen huis spelen. Champions League In eigen land loopt alles op wieltjes, maar in Europa lopen we een blauwtje. In de thuiswedstrijd tegen Juventus gaan we met 0-1 de boot in. Om nog verder te gaan, moeten we dus een achterstand gaan ophalen in Turijn. Onmogelijk is het niet, maar het is duidelijk dat we er allesbehalve goed voor staan. In de spoiler het overzicht van de gespeelde wedstrijden. Vooruitblik maart In maart (en begin april) spelen we de laatste 5 wedstrijden van de reguliere competitie. Met Gent en Antwerp komen we nog 2 pittige tegenstanders tegen. STVV, OHL en Moeskroen mogen in principe voor niet teveel problemen zorgen. Daarnaast moeten we in de beker onze voorsprong tegen Gent zien vast te houden en gaan we op zoek naar een stunt tegen Juventus.
 8. 82. Jachtseizoen Transfers Het jachtseizoen was geopend en onze spelers waren plots grof wild op de transfermarkt. De topclubs uit heel Europa trokken aan de mouw van Sambi, Verschaeren, Siquet, Debast én Milenkovic. Niet volledig naar de zin van sommige spelers, hielden we het been stijf en mocht er niemand vertrekken.. Gevolg is wel dat we nu met een aantal ontevreden spelers zitten.. Tijdelijke vertrekkers zijn er wel: Lucas Stassin, Dominique Debaere en Segun Chuckwudi worden tot het einde van het seizoen uitgeleend. In de verdediging halen we wel nog 2 versterkingen binnen. Wesley Hoedt gaat eind dit seizoen met pensioen. Om hierop te anticiperen halen we de 23-jarige Kerr Smith binnen. De Schotse centrale verdediger komt over van Manchester City voor 10,75 miljoen. Nadat hij doorgebroken was in eigen land, slaagde hij er niet in om een basisplek te veroveren bij de Citizens. Door de uitleenbeurt van Chukwudi is de spoeling op de linksachter alweer heel dun geworden. Guilherme Montoia probeerden we eerder al weg te plukken bij Benfica, maar toen koos hij voor Napoli. Een transfer die niet meteen een succes werd. De Portugees komt nu dus toch naar Anderlecht. We betalen 8,75 miljoen aan Napoli. Jupiler Pro League Na een oefenwedstrijd tegen Racing Mechelen, pakken 9 op 9 met 7 doelpunten voor en geen enkel doelpunt tegen. Tegen Charleroi hebben we een kleine hapering en moeten we tevreden zijn met een punt. In de stand verandert er weinig. We blijven aan de leiding, met Genk in ons zog. (ik ben blijkbaar vergeten een screen van de stand te nemen, oeps) Vooruitblik februari In februari beginnen we eraan met de heenwedstrijd van de halve finales in de beker van België. We trekken hiervoor naar Gent. Daarnaast ontvangen Juventus voor de heenwedstrijd in de eerste K.O.-ronde. In de competitie moeten we het thuis opnemen tegen Cercle en Standard. We trekken ook naar Oudenaarde en Genk.
 9. Proficiat met de titel. Wat betreft Mata.. wil die wel vertrekken? Ik heb hem gezien in de kantine met Eric Goens, die kerel is gewoon fantastisch gelukkig bij club.
 10. Die doet het al goed en gaat nog veel meer ontploffen Kan zeker, maar dat is voor mij eerder een Vanaken verhaal: de juiste club die de nodige centen kan geven is niet evident om te vinden.
 11. Voor mij moeten het niet zoveel clubs zijn. België is gewoon te klein en financieel niet krachtig genoeg voor zoveel profclubs. Ben dan ook wel voorstander van de 4 beloftenploegen in 1B. Ik kan van sommige clubs zelfs geen enkele speler meer. Is natuurlijk makkelijk te zeggen als je supporter bent voor één van de grotere clubs maar zo ploegen als Beerschot, Seraing. Beerschot kon amper 4 keer winnen. Van mij mogen het 16 clubs (mag voor mij zelfs naar 14 ) zijn en dan nog een PO's systeem. Splits dan nog een deel af in een kampioengroep en een degradatiegroep. Zodat de rest ook nog iets kan spelen. Het is gewoon de rotte halvering want een kunstmatige spanning houdt. Maar nogmaals, zonder de halvering was Club ook nog kampioen é. Oké, je komt in principe terug tegen de 3 betere clubs van het seizoen maar toch. Ben is benieuwd wat Union gaat kunnen houden van hun ploeg. Als ze verstandig zijn, kan dat wel eens een heel stabiele club worden. Van mij mag Club wel die Nielsen kopen, die past goed in het team. Zou Mata ook niet vertrekken? Van de lijst die jij opnoemt zijn vooral de laatste 2 een enorm gemis natuurlijk. Breedte van de kern is ook belangrijk zeker als je ambities in Europa hebt. Wat Feyenoord kan, kan Club ook. Buchanan een ganse voorbereiding gaat voor die jongen ook wel belangrijk zijn.
 12. Van de drie, degene die we het minst verdiend hebben, maar daar spreken ze nu al niet meer over zelfs. Union by far de waardigste tegenstander van de voorbije jaren, respect tussen beide ploegen is dan ook terecht groot. Lammens/Shinton, Ricca, Mitrovic, Vormer, Otawasie, Mouassa, Sowah, Dost, Van den Keybus, De Cuyper, Izquierdo, Dost, Charles & Lang De lijst van (quasi) zekere vertrekkers is niet mis, na drie jaar kampioen zal het zaak zijn vers bloed te halen dat kan strijden (ook mentaal!) voor een vierde.
 13. Earlier
 14. Ik heb altijd hetzelfde gezegd.. eigenlijk had AA Gent zelfs geen titel mogen hebben.. ik blijf playoffs iets dom vinden.. te amerikaans om het nog spannend te maken.. En nee geen deling van de punten veranderd mijn gedacht niet.. die extra 10 nu 6 wedstrijden hoeven van mij echt niet.. geef gewoon 34 speeldagen en gedaan.
 15. Was Standard in die tijd maar kampioen geworden. Dan was het een middelvinger van jewelste, en hadden ze die play-offs gewoon terug afgeschaft
 16. Door het oog van de naald inderdaad
 17. Vorig jaar hoorde ik dat anders niemand zeggen, die geen fan was van Club.... Toen vond iedereen het geweldig om te zien hoe Club misschien de titel kon verspelen. Nu afkomen met Union dit en Union dat. Het is al jaren zo dus nu is het niet anders. Als Club kampioen speelt zal dat ook verdiend zijn, ongeacht hun spelwijze. Je haalt niet zomaar 34 op 36 of wat is het met geluk. Het is niet dat Club op 20 punten stond van Union e. Ze stonden in weze op 4 punten zeker? door het voorval van Beerschot. Ik zou miss eens meer naar onder kijken dat zelfs een Anderlecht nog 2de kan worden... Ja Union is een oververdiende kampioen in de reguliere competitie maar dan komen de oneerlijke po's..... Maar dat is al veel het nadeel van Club geweest. Anders had Gent ook geen titeltje gehad.... Had Zulte mss ook een titel gehad. En Standard, miss de meest pijnlijkste van allemaal. Club speelt niet het mooiste en beste voetbal. Onder Schreuder hebben ze nog altijd niet verloren. Als ze op 1 staan komt dat door het systeem maar daar mag Club ook is van profiteren. Had Union kampioen mogen spelen, tuurlijk..... Is het oneerlijk ja en nee zeker.... Het systeem is gekend. Ik snap de frustratie.
 18. Knap dat je toch nog tweede wordt!
 19. Charleroi - Mechelen 1 Antwerp - Club Brugge x Genk - Gent 2 Anderlecht - Union 1 Frankfurt - Rangers ( EL) 1 Leverkusen - Freiburg (DUI) 1 BMGB - Hoffenheim (DUI) 2 West Ham - Man City (ENG) 2 Everton - Brenftord (ENG) 1 Bordeaux - Lorient (FRA) 1 Rennes - Marseille (FRA) 2 Milan - Atalanta (ITA) 1 Juventus - Lazio (ITA) 1 Sparta - PEC (NED) 2 Valencia - Betis (SPA) 1
 20. Charleroi - Mechelen 2 Antwerp - Club Brugge 2 Genk - Gent 2 Anderlecht - Union x Frankfurt - Rangers ( EL) 2 Leverkusen - Freiburg (DUI) 1 BMGB - Hoffenheim (DUI) 1 West Ham - Man City (ENG) 2 Everton - Brenftord (ENG) 1 Bordeaux - Lorient (FRA)2 Rennes - Marseille (FRA)2 Milan - Atalanta (ITA) 1 Juventus - Lazio (ITA) 1 Sparta - PEC (NED) 1 Valencia - Betis (SPA) x
 21. Gaan ze nooit veranderen.. altijd al gevonden dat het meer in leven geroepen is om topclubs de kans te geven om het recht te zetten in de playoffs.. zonder de belachelijke playoffs was Union gewoon verdiend kampioen geworden.
 22. Mocht dat nu gewoon gebeuren, dan was het sprookje van Union niet voor niets
 23. 81. Door het oog van de Europese naald Jupiler Pro League In de competitie loopt het fout in Jan Breydel. Club Brugge verslaat ons met 1-0. Vooral voor onze supporters is dat een domper. Tegen Zulte Waregem, Seraing en Mechelen pakken we daarna vlot 9 op 9. In de stand kruipt Genk terug wat dichterbij, ze volgen nu op 3 punten. Croky Cup In de beker kan OHL ons nooit in verlegenheid brengen. We gaan er simpel met 0-3 winnen. Ook in de kwartfinale kennen we weinig tot geen problemen. Cercle wordt vlot met 4-1 opzij geschoven. We scharen ons bij de laatste 4 en daarin treffen we de Buffalo's in een dubbele confrontatie. Champions League RB Leipzig kwam met een veredeld B-elftal afgezakt naar Brussel. Een B-elftal dat duidelijk niet van ons niveau was. We domineerden de hele wedstrijd en wonnen met 2-0. Spartak Moskou is uiteindelijk het kind van de rekening geworden. De Russen verliezen van Porto en donderen van de tweede naar de laatste plaats. Dankzij onze zege eindigen we tweede. Porto mag door naar de Europa League. In de volgende ronde komen we uit tegen de Italiaanse grootmacht Juventus. In de spoiler alle gespeelde wedstrijden van afgelopen maand. Vooruitblik januari In januari hebben we een relatief makkelijk programma met wedstrijden tegen Eupen, Lommel, Oostende en Charleroi. Behalve voetballen, moeten we ook terug aan de bak op de transfermarkt.
 24. Ik was nog eens gaan kijken in het stadion. Na 4 jaar werd het nog is tijd. Club speelde echt wel niet goed. Veel te weinig beweging, veel te weinig man naar voren. Met zo'n aanvallende weelde verwacht ik toch wel meer. Union kreeg goede kansen maar echt goed vond ik ze ook wel niet, bijna altijd de lange bal. Ik wist niet dat ze dit echt zoveel deden. Pas na de rode kaart kregen ze kansen en na de 1-0 kropen ze weer terug, terwijl dat het moment was om 2-0 te maken. Niet vergeten dat Club op Anderlecht geen penalty krijgt waardoor je daar ook een andere match krijgt. De penalty in Union was een lachtertje. Woensdag had Lazare al zijn 2de geel moeten krijgen in de eerste helft maar Lambrecht stak zijn handje snel weg toen hij zich wie hem een gele kaart ging geven. Zeker als je ziet dat Mignolet een gele kaart krijgt voor tijdrekken, Buchanan zijn eerste kaart vond ik ook wel heel licht. Ik ga wel mee in je theorie dat Club op dat niveau de ervaring en maturiteit heeft die Union dan meest op deze momenten. Vanzeir en Undav waren echt wel een schim met hun goeie periode. DIe Nielsen mag direct naar Club komen. Ik zie Union niet winnen op Anderlecht. Die mannen waren echt kapot na de match, dat op een paar dagen opkrikken en Anderlecht dat in een flow zit... Hoewel ik het Union zeker gunde, ben toch wel tevreden dat ze hopelijke een 3de titel op rij gaan pakken. Ik hoop dan ook dat ze eindelijk die halvering gaan afschaffen maar zelfs zonder de halvering stond Club nu eerste.
 25. Voorlaatste pronostiek! @Davy, @Johnny, @Nathalie
 1. Load more activity

Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
 • Create New...