Jump to content

Welkom Gast!

Sign In or Create my Account om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Redding is een feit Zoals verwacht was het geen moeite om de redding te bemachtigen, we wisten 11 op 18 te halen in de 6 degradatieduels en waren zo na 2 speeldagen al zeker van een verlengd verblijf in de hoogste klasse. Bovenin pakte AA Gent na de beker ook de titel. Zij wisten de dubbel dus te halen. Nieuw talent: Murtala Essien We kregen een ongelooflijk groot talent erbij in de lichting van dit seizoen. Murtala debuteerde onmiddellijk nadat hij zijn eerste contract ondertekende. Hij scoorde 2 maal, gaf een assist en werd man van de wedstrijd. Murtala speelde 5 wedstrijden en lijkt onze nieuwe linkerflank te gaan worden. Kern Fredy Henry bemachtigde een 6de plek in de topschutterstand met 20 doelpunten, hij kwam heel dicht bij het clubrecord van 21 doelpunten in 1 seizoen, maar gaat daar volgend seizoen een nieuwe gooi naar doen. De contracten van talenten Lamarti en Paquay werden alreeds verlengd. Zij blijven de belangrijke middenas van het team. Will Dunphy had interesse van de MLS en zei boden 2 miljoen (zijn ontsnappingsclausule), hij verkoos meermaals om de boden naast zich neer te leggen. Afwachten of hij het nieuwe seizoen zal starten als kanarie. Nieuw stadion in opbouw ? Ondanks de onzekere financiele tijden wordt er een onderzoek gedaan of we een nieuw stadion gaan zetten. Het lijkt me eerder een droom dan realiteit te gaan worden.
 3. Hopelijk nu geen extra ongeluk meer!
 4. Ongeloof ... We speelden ongeveer een even goede terugronde als heenronde, maar moeten ongelooflijk maar waar toch naar de degradatieplayoff 3 terug grijpen. Na een ongelooflijk slot waar RWDM 12 op 15 haalt (winst tegen ons en antwerp op de slot 2 speeldagen) en Eupen 9 op 9 (antwerp, club en kv mechelen) op het einde, zakken wij door een 2 1 nederlaag in standard op de ultieme speeldag nog naar plaats 13. Met de voorsprong die we hebben mogen we echter niet in de problemen komen, maar toch is het uitermate zuur om alsnog langs playoff 2 te grijpen. Voor het eerst in de geschiedenis is het ook dat de nummer 13 34 punten pakt en in playoff 3 terecht komt, de voorbije seizoenen was 27 punten zelfs genoeg om niet bij de laatste 4 te eindigen.
 5. Earlier
 6. Ja het is eindelijk een uitdaging Mijn beste spits is pas naar het 1ste amateur niveau gepromoveerd volgens de assistent, dus heb echt wel een veel te zwakke kern. En momenteel ook geldproblemen om te investeren in de academie, dus ik zou een goeie verkoop moeten doen, maar dat is weer een speler die moeilijk te vervangen valt
 7. Met die kern toch goed aan het presteren!
 8. Seizoen 3 - JPL Welkom in de miljoenenleague, waar de grote clubs met het geld kunnen smijten en europese subtop teams hebben om op te stellen. Samen met Eupen en Diegem deden we geen enkele ingaande transfer, we zochten naar een ex jeugdspeler om terug te halen, maar zijn contract was voor ons onhaalbaar. Eventueel proberen we opnieuw in de winter bij verkoop van een basisspeler. Gent verloor vorig seizoen op de slotspeeldag de titel nog en wil dat dit seizoen duidelijk niet nog eens voor hebben, ze kochten voor maar liefst 58 miljoen euro in Voorbeschouwing De 3 rijkste ploegen steken boven de rest uit, waarna er een breed veld volgt aan andere teams. Onderin is het duidelijk dat wij met RWDM, Union en Diegem gaan moeten vechten voor er in te blijven. Met een 1001 quotering is het duidelijk dat men onze kern veel te zwak schat voor de eerste klasse. Competitie halfweg Het doel voor ons is duidelijk, proberen zoveel mogelijk bonus te pakken op plaatsen 15 en 16 en liefst van al de degradatieplayoffs vermijden. We begonnen dan ook heel goed aan het seizoen met een 11 op 18, waarbij we enkel tegen Antwerp verloren. Helaas kregen we toen een realitycheck tegen en moesten we een 0 op 15 incasseren, alvorens het tij terug even te keren. Na een gelijkspel tegen Eupen werd er gewonnen van KV Mechelen en RWDM. De slotspeeldag van de heenronde gingen we met het kleinste verschil onderuit 0 1 tegen Standard. Halfweg staan we dan ook op een veilige 11de plaats, we verloren geen enkele wedstrijd tegen de ploegen onder ons en zien het dan ook positief in. Als we de transferperiode goed doorspartelen dan moeten we in staat zijn om ons te handhaven.
 9. Seizoen 2 - Proximus League Na de verrassende titel in 1ste amateur mochten we ons opmaken voor een seizoen in de proximus league. De oudere niet stvv spelers hun contracten werden niet verlengd. Enkele van hun wouden het vorig seizoen ook terug hogerop proberen (maar moesten uiteindelijk halfweg dit seizoen hun carriere stoppen wegens simpelweg geen interesse). 1 speler kwam terug uit Spanje. De ervaren 35 jarige Manuel Teixeira speelde alreeds 88 wedstrijden voor ons in het begin van zijn carriere en moest nu de jongeren klaarstomen met zijn ervaring. OH Leuven en RWDM de degradanten uit 1A waren de favorieten om de titel en promotie in de wacht te slepen, met een odd van 51 geloofde de boekhouders niet in ons, wij waren de 3de grootste kanshebber op een retour ticket naar amateur. De competitie We speelden werkelijk een topseizoen, nauwelijks 3 keer verloren we en 3 keer werd er gelijk gespeeld. Verdedigend stond onze ploeg als een huis en gaven we nauwelijks iets weg. In eigen huis konden we onze supporters 15 maal een zege cadeau doen en met een doelsaldo van 33-5 was het ook duidelijk dat we daar het verschil maakten. Uit waren we met 30/45 ook de beste ploeg van de reeks, maar het was duidelijk dat onze youngsters het moeilijker hadden om in het hol van de leeuw hun spel tot uiting te laten komen. Desondanks dus een promotie naar de proximus league en we kijken uit om ons te meten in de miljoenen league. De beker We begonnen ons bekeravontuur met een zege bij amateurploeg Verbroeding Geel, 3 0. In de zesde ronde kregen we met Zulte Waregem een eersteklasser over de vloer, maar in ons eigen stayen lieten we niks liggen en konden we uiteindelijk 2 0 winnen. In de 7de ronde mochten we tegen reeksgenoot La Louviere spelen (dat verrassend Westerlo had uitgeschakeld), La Lou was ook geen maat voor ons en in Tivoli gingen we met 0 3 winnen. In de kwartfinale kregen we met AA Gent de grote titelfavoriet in 1A over de vloer, de kampioen was ontzettend sterk en we wisten dat een stunt zeer moeilijk ging worden. Uiteindelijk speelden we geen heel slechte partij, we boden goed weerwerk, maar tegen een spits met de naam Rodrigo viel weinig tot niets te beginnen. We verlaten de croky cup met opgeheven hoofd. De Gent spits die makkelijk mee kan in de Europese subtop. One to watch Mohamed Bensaid De Kern Het is duidelijk dat we op nieuwe kwaliteit aan het wachten zijn, nauwelijks 20 spelers stonden op het veld in de proximus league dit seizoen.Ondertussen zit er geen enkele niet eigen jeugdspeler meer in de kern. Elke speler op het veld werd opgeleid door onze jeugdopleiding.
 10. De Challenge - Sint-Truiden Zoals al eerder vermeld zouden we naar Sint-Truiden gaan van het moment dat ze naar 1ste amateur zakten. Dat gebeurde dan ook 2 seizoenen geleden en in het 1ste seizoen konden de kanaries zich pas op speeldag 31 verzekeren van het behoud in amateur. We nemen de club over en gaan het enkel met eigen jeugd doen. Joel Daal, Matteo Voet, Arne Vanbrabant en Mohamed Vidal waren ex jeugdspelers die op de vrije markt stonden en werden ook terug naar de heimat gehaald. De aankopen van youngsters Will Dunphy en Isaac Soko en de huur van Agostino Paquay was nodig om de hiaten op te vullen die er waren. Zo hadden we nauwelijks verdedigers in de kern en de eerste youth intake komt er pas na dit seizoen, om niet in de problemen te komen werden zij bij de kern gehaald. De media had weinig vertrouwen in onze jonkies en bombardeerden ons tot nummer 8 dit seizoen. Favorieten voor de titel waren de jonkies van Standard, Gent en Club gevolgd door Sint-Niklaas en La Louviere. Toch presteerden de jongens gewoon briljant, onze jonkies namen de ploeg bij de hand en presteerden fenomenaal. We wisten dan ook onmiddellijk de titel te pakken met 76 punten uit 34 wedstrijden. In de beker wisten we het tot de 6de ronde te schoppen, maar de eerste confrontatie met een eerste klasser was onmiddellijk einde verhaal voor ons. Union creerde nauwelijks kansen, maar het enige schot op doel verdween wel tegen de netten. Speler van het seizoen: Heinrich Paquay Youngster Heinrich Paquay kwam einde van het seizoen bij het team als een eigen jeugdproduct en werd onmiddellijk in de basis gedropt ( begon met 1 ster), hij begon onmiddellijk sterk en nam de ploeg op sleeptouw. Hij boekte ongelooflijk veel vooruitgang en moet ook in 1B onze leider op het middenveld gaan worden. De kern vol eigen youngsters, de niet Sint-Truiden spelers (ouder dan 21) mogen vertrekken na dit seizoen en hun contracten werden niet verlengd, we probeerden ze te verkopen, maar kregen helaas geen boden.
 11. Zuid - Afrika De laatste prestaties buiten Belgie werden bij Pretoria Callies in Zuid-Afrika afgeleverd. In het eerste seizoen moesten we bouwen aan een nieuw team en werden we uiteindelijk 6de. In het 2de seizoen pakten we de titel in de 2de klasse. In het eerste seizoen wonnen we heel verrassend de beker. We kreeg 2de of lagere klasses tegen tot in de kwartfinale en in de halve finale klopten we zeer verrassend Mamelodi Sundowns. De finale werd uiteindelijk tegen de degradant uit eerste gespeeld en die konden we makkelijk opzij zetten. We mochten dus ook contitentaal spelen in seizoen 2. We wisten het daar tot de groepsronde te schoppen, maar moesten daar het onderspit delven met een 3de plek. Door de regels in Zuid-Afrika was het niet plezant om hier te spelen, alle spelers mochten maximaal een 1 jaar contract tekenen en onderhandelen voor een verlenging kon pas ten vroegste in april. Spelers die zich ontwikkelde wouden niet meer bijtekenen en het betekende heel veel gratis transfers.
 12. Van de laagste klasse naar de titel, heeft vele jaren gekost om naar de top te gaan van de PL, eerste drie seizoenen quasi telkens maar op één speeldag van het einde gered, maar uiteindelijk toch kunnen bouwen naar dit punt. Al veel mensen voor mij gedaan, maar blijft een leuke challenge.
 13. Het seizoen 2024/2025 met Arsenal is op zijn minst gedenkwaardig te noemen. Nu nog het WK voor clubs eraan toevoegen en het spel is uitgespeeld zeker? :p Ploeg ziet er als volgt uit GK: Ramsdale (Lafont) DR: Tomiyasu (White) DCR: Saliba (Diomandé) DCL: Gabriel (Kiwior) DL: Tierney (Zinchenko) DMR: Thuram (Weigl) DML: Partey (Lavia) AMR: Saka (Correa) AMC: Odegaard (Viera) AML: Martinelli (Smith-Rowe) S: Osimhen (Jesus) Nog Trossard, Marcos Leonardo, Norton-Cuffy en Okonkwo als polyvalente reservespelers.
 14. Belgie - EK Na een dubbele 5 1 zege tegen Israel en Kroatie moest er op de slotspeeldag tegen schotland helemaal niets meer, we zetten 11 nieuwe spelers op en konden ondanks het overwicht niet verder komen dan een 1 1. De groepszege is echter binnen. De loting in de eindronde was ook niet bepaald uitdagend te noemen, we begonnen met een gemakkelijk 0 5 zege tegen georgie om daarna de grieken met een 5 1 zege opzij te zetten. (Zo eindigt de golden streak van de Denen na 2 runner up posities in de voorbije edities). In de halve finale ging ook Portugal met een overtuigende 5 0 voor de bijl en de finale tegen de verrassende Turken werd uiteindelijk gewonnen met 3 1. Een nieuwe landencompetitie die we mogen bij zetten in de kast. Belgie U23 - OS De volgende generatie van de rode duivels moest zich via de OS klaar maken om er binnen 2 jaar bij te zijn op het WK (daar de kern met enkele 30+ afgebouwd gaat worden). De groepsronde was alvast een walk in the park met een 3 1, 4 0 en 7 0 zege. Tegen servie werd het ook een mooie 3 0 zege. In de halve finale kregen we met Spanje een zware uitdaging, we domineerden de partij, maar kwamen verrassend 2 1 op achterstand. We wisten dit echter om te zetten naar een 2 5 voorsprong en slikten in de slotminuut nog de 3 5. De finale werd een slechte match met weinig kansen aan beide kanten maar uiteindelijk konden we toch de verdiende 2 1 overwinning en beker in ontvangst nemen. Na de OS winst met Nigeria 4 jaar geleden zetten we zo een 2de gouden medaille in de kast.
 15. Dat kleurt al keer schoon op!
 16. Aussie Quadruple We winnen alles wat er te winnen valt in Australie en sluiten af met een Quadruple. In de competitiefinale namen we revenge voor de verloren finale van vorig jaar tegen Brisbane. Up next: Belgie (EK + OS) + Zuid-Afrika
 17. Te gemakkelijk allemaal!
 18. Australie Western United werd 11de in de competitie vorig seizoen en mocht daarom niet deelnemen aan de beker in dit seizoen. Raar maar waar, de titelverdediger kwam dus niet aan de aftrap van de nieuwe beker, de nummers 9 - 12 spelen een playoff duel na het seizoen, waarbij de 2 winnaars met de nummers 1 tem 8 in de beker uitkomen met de non league teams. Een hele rare regel, maar niks aan te doen. Champions League voetbal werd door de bekerwinst echter wel afgedwongen. In de competitie begonnen we met een 4/9 aan de competitie maar daarna raakte de nieuwkomers ingespeeld op de tactiek en kwam de ploeg op stoom, met 66 punten werden we de recordkampioen met het meeste punten. Recordkampioen in de reguliere competitie echter, de algemene titel moet afgedwongen worden in een playoff, waarbij we ondanks een topmatch verrassend met 2 1 verloren van Brisbane Roar. Zo zijn we ineens ook de ploeg die met het hoogst aantal punten toch geen titel pakt. We moeten dus nog 1 seizoen langer in Australie spelen en proberen de beker ook mee te nemen. Champions League Met 16 op 18 en een doelsaldo van 31-3 hadden we geen moeite met het Noord Koreaanse Rimyongsu (9-1 en 11-0), het Thaise Buriram (4-2 en 4-0) en het Japanse Osaka (3-0 en 0-0) In de knockoutfase begonnen met een 4 1 winst tegen reeksgenoot Melbourne City, in de kwartfinale ging het Zuid-Koreaanse Pohang Steelers eraan en in de halve finale hadden we geen moeite met Osaka (dat als 1 van de beste 2des door mocht naar de volgende ronde). In de finale mochten we het opnemen tegen het eveneens verrassende Persepolis, dat achtereenvolgens favorieten Al-Ahli, Al-Nassr en Al-Ittihad uitschakelde. In de finale waren ze echter geen partij voor ons en de 3de Continentale Champions League mag in de kast bijgezet worden (Na Centraal en Zuid-Amerika)
 19. Succes, ben weer mee!
 20. Wereldkampioenschap 2042 - Frankrijk Het wereldkampioenschap in Frankrijk is toch altijd iets speciaal, 4 jaar geleden konden we met de mexicanen de finale halen, maar werden we geklopt door de Belgen. Konden we met de Nigerianen revenge nemen en zo de eerste wereldtitel naar Afrika brengen ? De groepsronde is met de 3 landen in een groep te belachelijk voor woorden, na het gelijke spel tussen Zwitserland en Chili waren we bij een zege al zeker van de volgende ronde en dat deden we ook, we namen in onze openingswedstrijd Chili te grazen met 6 0. De match tegen Zwitserland was dus een match voor de groepszege en we lieten dan ook 11 andere spelers spelen. Veel moeite hadden we ook niet met hun en met 4 0 konden we zonder tegendoelpunt ons opmaken voor de 2de ronde. Ronde 2 Bosnie In de 2de ronde hadden we opnieuw een haalbare kaart met Bosnie Herzegovina, op het half uur kwamen we terecht op voorsprong en we domineerden de partij, maar na een belachelijke strafschop kwam Bosnie langszij. Onze ploeg was helemaal van de kaart en op 5 dolle minuten (42, 45 en 47) kon Bosnie zo 3 keer scoren. We moesten gaan rusten met een 3 1 achterstand en dat was zeker en vast onverdiend. Dadelijk na rust konden we terug milderen tot 3 2 en toen we in minuut 79 langszij kwamen, leek het mij een zekerheid dat we er nog over gingen. Dat lukte echter niet meer in de reguliere tijd, In de verlengingen konden we gelukkig wel het verschil maken en bekeren we verder. 3 5 Ronde 3 Kroatie Ondanks het overwicht en de 15 doelpunten op 3 matchen, hadden we tegen Kroatie opnieuw alle moeite van de wereld om de beslissende doelpunten te maken. Ondanks het wisselen van vermoeide spelers, speelde de vermoeidheid voor doel toch een probleem. We konden niet scoren op 90 minuten en moesten alweer verlengen, daarin slaagden we echter opnieuw om het verschil te maken. 0 2 Kwartfinale Turkije Een raar tornooi, zo kan je het wel noemen, alle grote landen verdwijnen 1 voor 1 van het strijdtoneel en dus kregen we in de kwartfinale Turkije dat in de 3de ronde Engeland kon verslaan na verlengingen. Ditmaal domineerde we het spel niet zo hard als de voorgaande wedstrijden, maar waren we wel efficienter. 2 0 na 90 minuten en op naar de laatste 4 Halve Finale Colombia Colombia schakelde in de kwartfinale de franse favorieten uit en leek zegezeker in de wedstrijd tegen ons. Ze wisselden maar liefst 9 spelers uit de basiselftal en starten dus de bankzitters tegen ons. Wij straften hun onmiddellijk af en bij de rust hadden we al een comfortabele 1 3 voorsprong te pakken. We wisten deze in de tweede helft nog uit te breiden tot 1 5 en de 2 5 kwam veel te laat. We mochten ons opmaken voor de WK Finale. WK Finale - Oostenrijk Dat wij de finale haalden was al enigszins verrassend te noemen, maar dat onze tegenstander onder de naam Oostenrijk zou doorgaan was misschien nog een grotere verrassing. De Oostenrijkers wonnen hun groep op doelsaldo van Colombia en Zuid Korea, schakelden daarna Schotland uit. In de 3de ronde klopten ze outsider Mexico met 2 1 om daarna zowel Nederland als Italie met penalty's uit het tornooi te schieten. Met een counter voetbal proberen ze de tegenstanders te laten komen en te ontwrichten, we speelden erop in en gingen voor een zeer hoog pressende aanvallende tactiek. Na 4 minuten was het al raak nadat Malatjie de score opende. Oostenrijk geraakte nauwelijks of niet onder de druk uit, maar kon toch nog lange tijd de 0 1 op het bord houden, het was wachten tot kort na het uur voor we de beslissende 0 2 konden maken, uiteindelijk werd het nog 0 3. De Wereldbeker trekt voor het eerst naar een Afrikaans land ! Noord Amerika Canada: 2 x kampioen USA: 2 x MLS Cup - 2 x Eastern Conference - 1 x Champions League - 1 x Leagues Cup - 1 x Campeones Cup - 1 x Beker - 2 x Supporter Shield Mexico: 1 x 2de klasse - 1 x Openingsronde - 1 x sluitingsronde - 1 x Champions League - 1 x Supercup Zuid Amerika Argentinie: 1 x supercup, 2 x beker, 2 x kampioen, 1 x league cup, 1 x 2de klasse, 1 x Copa Libertadores (CL) Brazilie: 1 x Staatskampioenschap, 1 x Kampioen, 1 x Beker, 1 x Copa Sudamericana (EL) Chili: 1 x 2de klasse, 1 x kampioen, 1 x Beker Colombia: 1 x openingsronde, 2 x sluitingsronde, 2 x Beker, 1 x Supercup Peru: 1 x Kampioen Internationaal Mexico: 2 x Nations League - 2 x Gold Cup - 1 x Copa America Nigeria: 1 x Olympische Spelen - 2 x Afrika Cup - 2 x Afrika Cup Domestic - 1 x Wereldkampioen Up Next: Rode Duivels (EK + WK) - Western United (Australie)
 21. Corinthians - Brazilie - Inpakken en wegwezen Corinthians was verouderd en een beetje weggezakt in Brazilie, ik verkocht de hele kern, 21 spelers vertrokken voor 120 miljoen euro, in ruil kwamen jongere en transferlisted spelers. Spelers die iets wouden bewijzen en in het systeem pasten. Voor 26,5 miljoen werd er binnengehaald, de mayonaise plakte onmiddellijk en we konden al snel een eerste prijs pakken. Het staatskampioenschap in Sao Paulo is het moeilijkste staatskampioenschap om te winnen (door dat er 4 stevige eerste klassers in meedoen). We wisten het in de finale te halen van Palmeiras op penalty's door een gebrek aan afwerking. De beker konden we ook in onze kast zetten, in de finale kregen we met 2de klasser Vitoria een makkelijke tegenstander die we uiteindelijk met 11 2 inblikten op 2 wedstrijden, maar we hadden het niet cadeau gekregen in onze road to the final. We moesten achtereenvolgens afrekenen met Gremio, Sao Paulo, Santos en Palmeiras. Opnieuw onze concurrenten uit het staatskampioenschap dus. De Copa SudAmericana (de kleinere broer van de Libertadores die we vorig jaar wonnen) was een competitie die ik dadelijk wou winnen, aangezien dat alle grote tegenstanders uit Argentinie en Brazilie in de Libertadores zaten. In de kwartfinale knokten we ons voorbij Estudiantes en in de halve finale werd Fluminense opzij gezet, waarna we in de finale Fortaleza klopten. Last but zeker not least speelden we ook een topseizoen in de serie a. We behaalden een nieuw record aantal overwinningen (28 ipv 27), punten (92 ipv 89) en maakte maar liefst 103 doelpunten. Een Quadruple in brazilie om het Zuid-Amerikaans avontuur mee af te sluiten. De volgende uitdaging is nog een vraagteken. Oftewel gaan we naar Zuid-Afrika om het enige afrikaanse land en dus ook continent af te vinken. Oftewel trekken we naar STVV dat al jaren tegen de degradatie vecht in 1B, als zij naar amateur degraderen gaan we daar overnemen om met de jeugd (dus zonder transfers) naar boven te werken.
 22. Corinthians in Brazilie it is
 1. Load more activity

Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
 • Create New...