Rhand

Ereleden
 • Aantal items

  2.651
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Rhand

 • Titel
  Aanvoerder
 • Verjaardag 05-06-86

Profile Information

 • Gender Not Telling
 • Locatie: Gdansk, Polen

Recente bezoekers van dit profiel

1.788 profielweergaven
 1. Chinese Super League 2018

  Bwa, niet echt. Eerst en vooral was er niet echt een aanvallende koopwoede bij de topclubs, die hebben grotendeels verder geborduurd op het team dat ze vorig jaar reeds hadden. Ten tweede is Wu Lei al vijf jaar op rij de Chinese topscorer in de league en de laatste twee seizoenen moest die telkens maar 1 buitenlander voor zich laten (vorig jaar had hij 20 goals bv), en ten derde heeft die gewoon afgelopen wedstrijd vier goals gescoord waardoor die zo hoog komt 't Is geen topspeler natuurlijk, maar voor de Chinese Liga is hij wel een heel goeie spits en hij heeft achter zich natuurlijk een hoop goeie actiemakers rondlopen met Oscar, Elkeson en Hulk.
 2. Kleine rondes (World Tour)

  Mooie overwinning van De Gendt vandaag!
 3. Chinese Super League 2018

  Speeldag 3 Afgelopen speeldag kende weer enkele leuke verrassingen! Eerst en vooral, de Belgen verloren allebei! Dalian werd verwacht te verliezen, en dat deden ze dus ook zoals reeds eerder vermeldt. En ook de ploeg van Witsel besloot de derby tegen stadsgenoot Teda te verliezen, met 3-2. Niet helemaal terecht die nederlaag, maar ze hebben vorig seizoen voldoende geluk gehad. Ex-Anderlechtspeler Acheampong scoorde een hattrick. Verder wist Shanghai SIPG de topper tegen Guangzhou R&F met zware 2-5 te winnen, hebben we dit jaar een nieuwe kandidaat voor de titel? Het begint alleszins hoopvol! De ploeg van Hulk, Oscar en Elkeson laten vooralsnog geen steekjes vallen. In het klassement blijven Carrasco en zijn boys (uiteraard) gewoon laatst en zijn nog altijd het enige team dat nog niet wist te scoren. Ook Witsel en co zijn al een stuk afgezakt na een 0 op 6. Bovenaan hebben enkel SIPG en Shandong Luneng nog het maxima van de punten. Volgende speeldag, binnen 10 dagen, neemt Witsel het thuis op tegen Evergrande. Zeker niet makkelijk, staan ze weer op of zakken ze dieper weg? Carrasco mag dan weer op bezoek bij Henan Jianye, de nieuwe ploeg van Orlando Sa. Zij wisten nog maar 1 keer te scoren en hebben ook maar al bij al een matige ploeg. Daar kan wel iets te rapen vallen! De Chinese coach werd alleszins ontslagen na 3 speeldagen, en de Duitser Bernd Schuster neemt het roer over. Last but not least neemt SIPG het thuis op tegen Chongqing, Shandong Luneng tegen Guizhou Zhicheng en is er ook nog de derby van Beijing. Genoeg dus om naar uit te kijken!
 4. Chinese Super League 2018

  Gisteren moest Carrasco thuis het opnemen tegen Beijing Guoan, maar zoals voorspeld, werd het een gemakkelijke overwinning voor de bezoekers. Dalian wist wederom niet te scoren en na 3 speeldagen hebben ze een doelpuntensaldo van 0-13. Carrasco leverde een goeie voorzet af op vrije trap, maar voor de rest komt hij weinig voor in de samenvatting.
 5. Chinese Super League 2018

  AFC Champions League De vierde speeldag in de Aziatische Champions League werd eerder deze week afgehaspeld, en het was een relatief succes voor de Chinese ploegen met 3 overwinningen en (tenzij er ongelukken gebeuren) 3 waarschijnlijke kwalificaties voor de volgende ronde, 2 speeldagen voor het einde van de groepsfase. Witsel zijn ploeg wist ook een mooie score te behalen: Klassement, met goede posities voor de Chinese clubs: In de eerste week van april is de 5e speeldag, en trekt Quanjian naar Kitchee wat geen obstructie zou mogen vormen voor de kwalificatie naar de volgende ronde.
 6. Random fun

 7. Chinese Super League 2018

  Chinees voetbal was zeker de eerste jaren erg slecht, tegenwoordig is het niveau van de Chinezen nog altijd ondermaats, maar spelen er bij de meeste ploegen wel buitenlandse toppers die het niveau omhoog trekken. Paar jaar terug had je nog Kevin Oris die als een van de buitenlanders meespeelde bij een Chinese club, nu heb je Witsel en Carrasco. Japans voetbal is over het algemeen wel van een hoger niveau, het is sneller en technischer, men staat ook verder. Maar er is minder geld, dus er speelt ook geen Carrasco of Hulk of Lavezzi. De Japanse competitie is ook veel competitiever en niet zo afhankelijk van een paar clubs met veel geld, de afgelopen jaren zie je ook dat er 6 verschillende clubs kampioen speelden, terwijl in China er maar 1 club kampioen werd. Heeft als gevolg ook dat er bijna elka jaar nieuwe clubs in de CL spelen, en die nieuwe clubs niet altijd een hoog niveau halen. Waarom interesse, ik speelde met het idee om destijds naar China of Japan te verhuizen en begon me dus al voor te bereiden op het voetbal ginds. Uiteindelijk nooit van gekomen, maar de interesse voor de landen en de voetbal daar is wel gebleven.
 8. Chinese Super League 2018

  Ik volg het Oost-Aziatisch voetbal, voornamelijk Japans en Chinees voetbal, al sinds 2010. Ik hielp zelfs Wikipedia artikels mee up-to-date houden in de begin periode. Sinds ik in een relatie met mijn vrouw ben, volg ik het een stuk minder gezien ze begint te zeuren als ik 's morgens Japans/Chinees voetbal opzet Pas sinds dit seizoen (omwille van Carrasco) dat ik effectief terug matchen begin te kijken, maar ik heb al elk jaar sinds 2010 wekelijks/maandelijks de uitslagen, de goalscorers en de klassementen opgevolgd van het Chinees, het Japans en de Aziatische CL. Ik ben wel bekend met de meeste clubs, en ook met de meeste buitenlandse voetballers. Maar vraag me niet welk de beste Chinese voetballer is of wie de beste Chinese goalkeeper is
 9. Kleine rondes (World Tour)

  Mooie dingen gezien van de Belgen in deze twee rittenkoersen.
 10. Chinese Super League 2018

  SPEELDAG 2 Speeldag 2 zit erop, en helaas hebben beide Belgen verloren! Dat Carrasco met zijn Dalian verloor, was geen verrassing gezien R&F toch een van de betere ploegen is in China. Carrasco was wel een stuk bedrijviger dan op de eerste speeldag en lukte zelfs een bal tegen het doelkader! Volgende keer meer geluk, Yannick! Dat Witsel en de mannen van Quanjian thuis verloren van Beijing Renhe is wel een zware verrassing. Misschien waren ze moe van hun midweekse CL-wedstrijd of spaarden ze zich net voor morgen, wanneer ze weer in de CL aantreden? In ander nieuws herpakt uittredend kampioen Evergrande zich en wint vlotjes van Yatai, en winnen naaste concurrenten Luneng en SIPG eveneens zonder al te veel moeite hun wedstrijden. Resulteert in volgend klassement na 2 speeldagen, Dalian bengelt troosteloos laatst met een 0-10 doelsaldo. Op de volgende speeldag zien we de derby van Tianjin! Witsel mag op bezoek bij de stadsgenoot. Vorig jaar verloren ze alvast met 4-1, kunnen ze ditmaal iets anders forceren? Carrasco krijgt bezoek van Beijing Guoan, en Dalian mag zich opmaken voor hun eerste thuismatch dit seizoen. Moet wel opgemerkt worden dat dit de 3e (sub)topper is op rij die ze voor de kiezen krijgen. Wederom wordt er dus een nederlaag verwacht. Maar wie weet lukt hun wel een eerste goal! Last but not least, morgen speelt Witsel nog de Champions League met Quanjian tegen Jeonbuk Motors. Moeilijke wedstrijd, maar thuis moeten ze wel iets weten te sprokken.
 11. Lagere afdelingen België

  Verduidelijkt? Je bedoelt je woorden ingetrokken, want je hebt toch effectief gesteld dat Beerschot-supporters verantwoordelijk waren voor de schade in het JB-stadion. Goed dat je het nogmaals bevestigt dat dat dus een foutieve stelling van je was. 1ste link: Fijn dat je bevestigt dat die helemaal niks met Beerschot te maken heeft, heeft dus geen zin om daar verder over te gaan. 2e link: Je herinnert je toch nog waarover de discussie gaat he? De discussie gaat over de schade in het JB-stadion die al dan niet veroorzaakt is geweest door Beerschot-supporters. Wat er gebeurt in een tankstation in Gent is compleet irrelevant. 3e link: captatiewagens staan toch naast het stadion? Wederom, dus niet relevant met betrekking tot jouw initiele stelling. Alsook, DE VIDEOREF IS NIET BETROKKEN GEWEEST IN DE PENALTYFASE. BOUCAUT HEEFT DE BAL OP DE STIP GELEGD ZONDER DE VIDEOREF TE RAADPLEGEN. We zitten hier inderdaad niet op een congres, maar dat geeft jou niet de vrijheid om dingen uit uw gat te trekken, zoals ge eerder deed met de stelling "vooral die van Beerschot hebben het stadion van Brugge afgebroken". Gelukkig zijt ge daar al op teruggekeerd. Dat ge als eerste link om verder te bewijzen dat "de Beerschot-supporter slecht is" een verslag gaat posten waarin Godbetert 1 supporter op een hek kroop om zijn middelvinger te tonen naar wat Limburgers, bewijst dat ge van hout geen pijlen weet te maken. Uw link naar de "rellen tussen Antwerp en Beerschot" is ook fake news om het zo uit te drukken, want er is achteraf gebleken dat die 6 Beerschot-supporters die de raid hebben uitgevoerd, dat niet deden omwille van voetbalredenen, maar omwille van (gok/drugs)schulden. Wat de reacties van Beerschot-supporters tijdens Lierse - Beerschot betreft, als de Lierse-supporters met Bengaals vuurwerk smijten naar Beerschot-supporters, moet ge niet verbaasd zijn dat er een gewelddadige reactie op komt. Daarom zei ik al eerder, ga deze match niet als argument gebruiken. Ge moogt gij Bengaals vuurwerk op die van Moeskroen gooien, en die gaan ook gewelddadig reageren. Dat is inherent aan de mens. Ik ga niet ontkennen dat de Beerschot-supporter gemiddeld wat rauwer is dan de meeste andere supporters, maar om ze te gaan afschilderen als vulgaire hooligans gaat er wat over. Voor mijn part mag de discussie ophouden, ge zult gij ook wel wat beters te doen hebben dan matchverslagen van 3 jaar terug van de Limburgse TV te bekijken in de hoop te kunnen bewijzen dat Beerschot-supporters hooligans zijn. Let's agree to disagree.
 12. Lagere afdelingen België

  Dus, jij stelt "Wat er gisteren in Brugge afgebroken is, zijn vooral die van Beerschot geweest en dat kan je bij heel wat andere wedstrijden trouwens ook zeggen." En met In Brugge bedoel je effectief In het Jan Breydel-stadion. Want je reageert op Pica die stelt dat Cercle fans het veld en het stadion hebben afgebroken. Jouw aangehaalde bronnen: 1ste link: Sporza: Cercle zit verveeld met veldbestorming: "Zullen alle kosten vergoeden" -> geen woord over Beerschot. 2e link: HLN: Beerschot-fans maken amok in tankstation -> Locatie: Kalken (Gent). Lijkt me niet van toepassing op uw stelling. Nog volgens het artikel: geen gewonden, geen arrestaties. Alles in den minne geregeld. Maar goed, er werd veel vuilnis achtergelaten dus misschien ben je daarom van streek? 3e link: HLN: Rellen op Jan Breydel: Beerschotfan zwaargewond afgevoerd na val van tribune - “Eén van de hekkens tussen beide supportersgroepen was niet afgesloten zoals het hoort” -> “Enkele Beerschot-fans zijn naar de persparking gegaan en hebben daar schade aangebracht aan verschillende captatiewagens.” Het enige zinnetje in het hele artikel waarbij er gezinspeeld wordt op schade aangericht door Beerschot-fans, en dat is niet eens in het stadion maar op de parking ernaast. Of zinspeel je op het feit dat men aan het duwen tegen de hekken was, waardoor de politie met pepperspray zowel jong als oud, vrouw en man, onderspoot? Als men je een half uur te laat in het stadion brengt, en je krijgt een non-penalty tegen in de laatste minuut, bij een promotie wedstrijd, dan mag er al eens geduwd worden tegen een hek zeker? Conclusie: Gebuisd. 2 van de 3 bronnen hebben hoegenaamd niets met eventuele acties van Beerschot-fans in het stadion van Brugge te maken en ook uw derde bron heeft maar lichte raakvlakken met uw geponeerde stelling. Je haalt overigens ook geen enkele bronnen of argumentaties aan om het tweede deel van uw stelling te verstevigen: "en dat kan je bij heel wat andere wedstrijden trouwens ook zeggen". Het Beerschot publiek is de afgelopen 5 jaar heel weinig op negatieve wijze in het nieuws gekomen. Wederom vooroordelen, meneer! Maar goed, ik kan niet wachten tot je (zonder kennis van zaken) linkt naar de problemen tijdens Lierse - Beerschot Wat Radja hierbij komt te doen, weet ik niet. Je trekt hem er bij zijn weinige haren bij, God weet waarom. Ten eerste heb ik nergens gezegd dat jij een voorbeeldfunctie hebt, ik zeg enkel dat ik verwacht van een leerkracht dat hij zijn bronnen checkt. Niet als voorbeeld naar anderen toe, wel als vorm van zelf-respect voor de inhoud en de vorm van zijn beroep. En neen, ik deel jouw mening niet m.b.t. Radja. Maar ik ga daar niet verder over uitweiden, hoort niet tot het topic hier.
 13. Lagere afdelingen België

  Vrij gratuit om zonder enige kennis van zaken zulke onzin te uiten. Van een leerkracht had ik toch verwacht dat die zijn bronnen zou checken. Bwa, niet overdrijven Beerschot heeft er gemiddeld 6.500 gehad dit seizoen, en voorgaande seizoenen ook tussen de 6.500 en de 7.000. Topmatchen (lees kampioensmatchen) gaan we boven de 11.000. Maar als ik de cijfers nakijk, had Cercle in hun laatste seizoenen in eerste klasse ook telkens tussen de 7.000 en de 9.000 supporters gemiddeld. Cercle zijn grotere successupporters, dat is wel duidelijk! Germinal Ekeren opgeofferd? Beerschot was in 1998 failliet, Ekeren is naar ons gekomen met de vraag of ze op ons Kiel mochten spelen voor onze fans, gezien zij wegmoesten uit hun stadion (en Antwerp, de eerste keuze, niet wou) en ze geen fans hadden. Bijna 15 jaar lang hebben de oud-machtsheren van Ekeren de Beerschot-supporters geschoffeerd en de club leeggezogen. Dat is al duizenden jaren zo, als ge uw onderdanen niet goed behandeld, kunnen ze in opstand komen. Had dus niets met nostalgie en opofferen te maken. Ook onder Germinal, waren we failliet gegaan, alleen ietsjes trager. Wat Wilrijk betreft, hebben ze toch zelf voor gekozen? Hebben zelf gekozen om hun naam te wijzigen en onze suppertersschare op te nemen. Logisch, een half miljoen euro schuld mee torsen in Eerste Provinciale moet je toch op een bepaalde manier proberen op te lossen. Ja, de Beerschot-zijde is opportunistisch geweest om door middel van samen te gaan te kunnen starten in 1ste ipv in 4e, maar Wilrijk was even opportunistisch daar ze zonder onder inkomsten al lang failliet waren gegaan. Uiteindelijk is dit gewoon puur door het Belgische systeem met de stamnummers. Belgie is zowat het enige land in Europa waar de club en haar supporters voor de financiele problemen gestraft worden in plaats van de wanbeheerders. Kijk naar Italie (Parma, om een jong voorbeeld te geven) of Schotland (Rangers). de schuldigen worden daar aangepakt. De clubs krijgen een straf maar moeten niet opgedoekt worden in tegenstelling tot Belgie. Ze mogen hun palmares, naam, etc gewoon behouden. Supporters (die helemaal geen invloed hebben/hadden op het wanbeheer) worden niet tot het uiterste gestraft met de opdoeking van hun club. In het buitenland worden ze een paar divisies gedropt en moeten daar met een schone lei en financieen beginnen, en de klim naar de hoogste divisie zorgt vaak voor een nog grotere verbinding tussen fans en clubs. Niet mogelijk in Belgie, dus worden er andere constructies gezocht. Er is weinig andere keuze, behalve helemaal in 4e provinciale starten (en hoewel dat altijd mijn voorkeur gedragen heeft, is zoiets niet echt haalbaar, kijk maar naar YB Beveren die al 7 jaar bestaan en nog altijd maar onderaan 2e provinciale staan).
 14. Rode Duivels

  Damso is niet meer! https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/03/08/ook-binnen-de-voetbalbond-gaan-stemmen-op-tegen-damso/
 15. Rode Duivels

  Voor mij is de rap zelf geen probleem, ik vraag ook nergens dat hij moet stoppen met rappen. Ik vind echter dat een organisatie als de Voetbalbond zo iemand niet moet promoten. Simpel as. Men zeurt altijd over de voorbeeldfunctie van voetballers, maar gaan dan zelf zoiets doen. Volgens mij snap je ook het probleem niet goed dat mensen hebben, of dat doe je alleszins uitschijnen met je uitspraken over "rapteksten analyseren" en "gaan we Batsman en Hazard thuislaten omdat ze hem leuk vinden?". Men heeft het puur over het promoten hiervan. Niet over het effectief rappen of beluisteren van dat soort onzin. Batshuaiaia en Hazard hebben volgens mij samen net voldoende hersencellen om een lege wc-rol te vervangen, mag dus niet verbazen dat ze voor dit soort hersenloze marginaliteit vallen.