Ternesse

RAFC

12 berichten in dit topic

Ik dacht nog eens een save te starten met Antwerp. De Great Old stamnummer 1 is eindelijk terug in eerste klasse en ik wou ze zo snel mogelijk terug naar de top brengen. Allereerst zijn we begonnen met een verjonging bij Antwerp. De financiële problemen zijn nog niet volledig van de baan en dus moeten we spelers laten gaan die zwaar wegen op de loonlast. 2 daarvan zijn Vleminckx en Pitroipa. Ardaiz en Limbombe zijn zeer goede vervangers die we reeds hadden. We kunnen dan ook geen inkomende transfers verrichten.

 

3yWq87a.png

 

Het eerste seizoen begon onmiddellijk goed, een 7de plaats en net buiten de PO's. 

 

 

MEkc4o4.png

 

Onze groep in PO II werd, ondanks een Kortrijk dat zeer hard aandrong, gewonnen.

 

MqycZ6J.png

 

Daarna moesten we Club Brugge (vreemd genoeg PO II) verslaand wat relatief eenvoudig lukte.

 

GkBvUaG.png

 

In de finale troffen we Charleroi die ook het onderspit moesten delven. En zo spelen we dus onmiddellijk Europees voetbal in seizoen 2.

 

jfT0Em4.png

 

Daarnaast konden we ook in de beker een mooi parcours afleggen. In de eerste ronde ging de grote rivaal van het kiel eraan. Daarna moesten ook Moeskroen en Kortrijk er aan geloven. Anderlecht tenslotte was te sterk over 2 wedstrijden in de halve finale. Ook met ons parcours in de beker zijn we tevreden!

 

incnhN1.png

 

Volgend seizoen wil ik ineens voor een plek in PO I gaan. Dit Antwerp moet daar mits gerichte versterkingen zeker toe in staat zijn.

 

 

Superjef vindt dit leuk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

2 uren geleden, Superjef zei:

Zeer mooie start! Benieuwd wat jullie Europees gaan kunnen doen...

 

Inderdaad veel succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zeker mooi resultaat;
POI zal moeilijk zijn moest je europa in geraken, want dan heb je natuurlijk ook altid die bredere kern nodig... 

Maar allicht zal je daar wel ergens een topper trekken in de voorrondes en zal het moeilijk worden in de hoofdtabel te geraken... 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Door spaarzaam te zijn in het eerste jaar hebben we een beetje geld over (ondanks de leningen die nog moeten worden afbetaald). Daarnaast zal de Europa League hopelijk ook wat geld opleveren. Van Damme werd te oud en is traag geworden, dus hij werd vervangen door Pellenard. Rodrigues kom voor amper 600k definitief overgenomen worden. Een koopje voor onze beste speler van het afgelopen seizoen. Soutto is een dynamische middenvelder en Gomes is back-up verdedigende middenvelder. Tot slot moet Ikoné Ardaiz doen vergeten. Hij werd gekocht door Werder.  

 

bP6djdO.png

 

Seizoen 2 was nog net iets beter dan seizoen 1. We haalden PO I als 5de in de eindstand, al ging het in PO I zelf minder van een leien dak. We pakten slechts 10 punten waardoor we laatste werden. 

 

VIoi9Fs.png

 

In de beker hetzelfde resultaat als vorig jaar. Een mooie halve finale. 

 

QeFkdNs.png

 

Tot slot mochten we ook opdraven in de Europa League waar we alle voorrondes en de groepsfase zelf door zijn geraakt. In de eerste rond gaan we redelijke teleurstellend (al hadden ze zeker een evenwaardige ploeg) onderuit. Onze afwerking was in beide wedstrijden ondermaats.

 

EeLScBr.png

 

Volgend jaar hebben we dus geen Europees voetbal, dus hopen we nog iets beter te kunnen doen in de competitie!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Knappe prestaties Europees, en dat zal financieel ook wel gevoeld worden.

Dat je dit keer niet Europa in gaat zou wel eens een voordeel kunnen zijn om volgend seizoen te schitteren in de JPL.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Jammer van Rijeka inderdaad, maar toch echt wel een mooi parcours. Zeker de overwinning tegen Ajax zal gesmaakt hebben :smirk:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zeker en vast. Ajax is nog een veel grotere club dan Antwerp op dat moment. De bosuil was toen ook al uitgebreid naar 15.664 plaatsen zoals je kan zien bij de match tegen Ajax.

Superjef vindt dit leuk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dit seizoen weten we ons enorm te versterken. Coopman komt als CAM waardoor we omschakelen naar een 4-2-3-1 in thuismatchen en de 4-1-2-3-1 behouden voor de uitmatchen. Nuno Tomas vervangt Batubinsika die niet wou blijven. Cabral vervang Matheus. Oyewole moest de talentvolle back-up worden van het centrale duo, maar kon nooit zijn stempel drukken. Verre is een back-up middenvelder. Rossi is de spits die ik zocht en legde dit seizoen 30 ballen in het mandje in de competitie alleen. Charles is een back-up VM. Diomandé een talentvolle AML. Frik is een zeer talentvolle VM die zal doorgroeien tot basisspeler aan het einde van het seizoen. Pélé is de nieuwe linksachter en Boia de back-up spits. Grant (AML) en de Meyer (CAM) zijn hopelijk sterren voor de toekomst.

 

UGMmWaw.png

 

Seizoen 3 liep van een leien dakje. Anderlecht en Standard missen PO I waardoor wij gebruik maken van onze sterke ploeg die we 3 jaar lang hebben opgebouwd. Hairemans, Rodrigues en Rossi spelen een zeer sterk seizoen en bezorgen Antwerp dan ook de eerste titel sinds 1957. Club Brugge werd op gepaste afstand 2de. 

 

4aFrhDj.png

 

In de beker ging het zeer goed, Brugge werd uitgeschakeld in de kwartfinale. Daarna volgde de op papier zwakste tegenstander bij de laatste 4 en net daar liep het mis. Thuis konden we niet scoren en aan de overkant vlogen de ballen vlot binnen. In de terugmatch kregen we nog hoop na een 0-2 tussenstand, maar Moeskroen deed met de 1-2 de deur volledig dicht. 

 

cc4eVR3.png

 

Deze jongeman (Verlinden) kwam in het eerste jaar door onze jeugdopleiding en het is de beste speler die ik op FM18 door mijn jeugdopleiding heb zien komen. Hij krijgt zelfs de stempel van Wonderkind!

 

XgFbxvO.png

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gaat goed zo, jammer wel van de beker. Maar als je de titel hebt, is dat toch maar een bijzaak. Benieuwd wat jullie in de CL gaan presteren nu!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!


Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.


Nu inloggen