Ternesse

Leden
 • Aantal items

  143
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. RAFC

  Dit seizoen weten we ons enorm te versterken. Coopman komt als CAM waardoor we omschakelen naar een 4-2-3-1 in thuismatchen en de 4-1-2-3-1 behouden voor de uitmatchen. Nuno Tomas vervangt Batubinsika die niet wou blijven. Cabral vervang Matheus. Oyewole moest de talentvolle back-up worden van het centrale duo, maar kon nooit zijn stempel drukken. Verre is een back-up middenvelder. Rossi is de spits die ik zocht en legde dit seizoen 30 ballen in het mandje in de competitie alleen. Charles is een back-up VM. Diomandé een talentvolle AML. Frik is een zeer talentvolle VM die zal doorgroeien tot basisspeler aan het einde van het seizoen. Pélé is de nieuwe linksachter en Boia de back-up spits. Grant (AML) en de Meyer (CAM) zijn hopelijk sterren voor de toekomst. Seizoen 3 liep van een leien dakje. Anderlecht en Standard missen PO I waardoor wij gebruik maken van onze sterke ploeg die we 3 jaar lang hebben opgebouwd. Hairemans, Rodrigues en Rossi spelen een zeer sterk seizoen en bezorgen Antwerp dan ook de eerste titel sinds 1957. Club Brugge werd op gepaste afstand 2de. In de beker ging het zeer goed, Brugge werd uitgeschakeld in de kwartfinale. Daarna volgde de op papier zwakste tegenstander bij de laatste 4 en net daar liep het mis. Thuis konden we niet scoren en aan de overkant vlogen de ballen vlot binnen. In de terugmatch kregen we nog hoop na een 0-2 tussenstand, maar Moeskroen deed met de 1-2 de deur volledig dicht. Deze jongeman (Verlinden) kwam in het eerste jaar door onze jeugdopleiding en het is de beste speler die ik op FM18 door mijn jeugdopleiding heb zien komen. Hij krijgt zelfs de stempel van Wonderkind!
 2. RAFC

  Zeker en vast. Ajax is nog een veel grotere club dan Antwerp op dat moment. De bosuil was toen ook al uitgebreid naar 15.664 plaatsen zoals je kan zien bij de match tegen Ajax.
 3. RAFC

  Door spaarzaam te zijn in het eerste jaar hebben we een beetje geld over (ondanks de leningen die nog moeten worden afbetaald). Daarnaast zal de Europa League hopelijk ook wat geld opleveren. Van Damme werd te oud en is traag geworden, dus hij werd vervangen door Pellenard. Rodrigues kom voor amper 600k definitief overgenomen worden. Een koopje voor onze beste speler van het afgelopen seizoen. Soutto is een dynamische middenvelder en Gomes is back-up verdedigende middenvelder. Tot slot moet Ikoné Ardaiz doen vergeten. Hij werd gekocht door Werder. Seizoen 2 was nog net iets beter dan seizoen 1. We haalden PO I als 5de in de eindstand, al ging het in PO I zelf minder van een leien dak. We pakten slechts 10 punten waardoor we laatste werden. In de beker hetzelfde resultaat als vorig jaar. Een mooie halve finale. Tot slot mochten we ook opdraven in de Europa League waar we alle voorrondes en de groepsfase zelf door zijn geraakt. In de eerste rond gaan we redelijke teleurstellend (al hadden ze zeker een evenwaardige ploeg) onderuit. Onze afwerking was in beide wedstrijden ondermaats. Volgend jaar hebben we dus geen Europees voetbal, dus hopen we nog iets beter te kunnen doen in de competitie!
 4. RAFC

  Ik dacht nog eens een save te starten met Antwerp. De Great Old stamnummer 1 is eindelijk terug in eerste klasse en ik wou ze zo snel mogelijk terug naar de top brengen. Allereerst zijn we begonnen met een verjonging bij Antwerp. De financiële problemen zijn nog niet volledig van de baan en dus moeten we spelers laten gaan die zwaar wegen op de loonlast. 2 daarvan zijn Vleminckx en Pitroipa. Ardaiz en Limbombe zijn zeer goede vervangers die we reeds hadden. We kunnen dan ook geen inkomende transfers verrichten. Het eerste seizoen begon onmiddellijk goed, een 7de plaats en net buiten de PO's. Onze groep in PO II werd, ondanks een Kortrijk dat zeer hard aandrong, gewonnen. Daarna moesten we Club Brugge (vreemd genoeg PO II) verslaand wat relatief eenvoudig lukte. In de finale troffen we Charleroi die ook het onderspit moesten delven. En zo spelen we dus onmiddellijk Europees voetbal in seizoen 2. Daarnaast konden we ook in de beker een mooi parcours afleggen. In de eerste ronde ging de grote rivaal van het kiel eraan. Daarna moesten ook Moeskroen en Kortrijk er aan geloven. Anderlecht tenslotte was te sterk over 2 wedstrijden in de halve finale. Ook met ons parcours in de beker zijn we tevreden! Volgend seizoen wil ik ineens voor een plek in PO I gaan. Dit Antwerp moet daar mits gerichte versterkingen zeker toe in staat zijn.
 5. Ik vloek over FM

  3 penalties missen in 1 match en verliezen met 0-1 van een degradatiekandidaat. https://imgur.com/a/9hUP3CS
 6. Ik vloek over FM

  Ik zit met Braintree in de Vanorama National League (FM16). Ik sta eind januari 10 punten los. Ploeg begint opeens bijna elke match punten te laten liggen (13 matchen 3 overwinning), ondanks dat we letterlijk elke match de betere ploeg zijn. Uiteindelijk eindigen we op 90 punten als 2de. Van de 46 wedstrijden hebben we er misschien 3 niet gedomineerd en toch geen kampioen... Kan iemand mij uitleggen waarom dit altijd blijft gebeuren?
 7. The tiny club of Stockport searching for European succes

  Na de gemiste promotie van vorig seizoen wou ik dit seizoen op z'n minst opnieuw de PO's halen. Het grootste deel van de competitie strijden we met Exeter voor de eerste plaats. Al zijn Fleetwood en Leeds nooit ver af. We kunnen hen echter achter ons houden, maar Exeter blijkt nipt te sterk waardoor we automatisch promoveren op plek 2. Een gelijkspel te veel doet ons de das om. Onze spelmaker (Croasdale) en de rechtsachter (Cannon) halen het elftal van het jaar. We verliezen na het seizoen wel onze topschutter. Hij maakte 31 competitiedoelpunten in 47 matchen. Maar hij wou echt weg. Hopelijk vinden we een goede vervanger.
 8. The tiny club of Stockport searching for European succes

  Het eerste seizoen in de Sky Bet League 1 verliep zeer goed. We eindigen op een 5de plaats en mogen dus deelnemen aan de PO's. Hier nemen we het in de halve finale op tegen Walsall. De eerste match gaat gelijk op, maar we verliezen toch met 1-2. Op verplaatsing beginnen we goed, we komen dan ook op voorsprong. Walsall komt echter in de 2de helft op gelijke hoogte en verder geraken we niet. Volgend seizoen dus een 2de jaar in de Sky Bet League 1.
 9. The tiny club of Stockport searching for European succes

  Seizoen 2020-2021 Derde keer goede keer in de Sky Bet League Two? Het was een zeer wisselvallig seizoen. We starten zeer zwak om na een goede maand 1 plaats boven de degradatiezone te staan. Daarna spelen we sterk tot eind februari waardoor we ons ineens op de 3de plaats bevinden, een plaats die recht heeft op rechtstreekse promotie. Maar dan komt ons scoringsprobleem weer bovendrijven. Match na match wordt gedomineerd, maar telkens laten we punten liggen doordat we de bal niet tegen de netten krijgen. We bevinden ons plotseling terug op plaats 11. Daarna slagen we er echter in om tot het einde van het seizoen ongeslagen te blijven en we eindigen dankzij het betere doelsaldo in de PO's. Dit hebben we grotendeels te danken aan onze excellente verdediging/keeper. Met 43 tegendoelpunten op 46 wedstrijden kunnen we spreken van een muur achteraan bij Stockport. De eerste wedstrijd van de PO's spelen we 1-1 gelijk tegen Barrow. Thuis spelen we 0-0 gelijk waardoor we verlengingen gaan spelen. Daarin maken we in minuut 116 de winnende treffer! De PO finale is tegen Rochdale. Hierin komen we in minuut 50 op achterstand, maar maken onmiddellijk gelijk. Er wordt niet meer gescoord en we gaan naar penalties. Er wordt slechts 1 penalty gemist en dat is door Matty Lund van Rochdale met als gevolg dat Stockport promoveert! Het duurde wat langer nu omdat ik niet altijd veel zin had om verder te spelen door de tegenslag waarmee we dit seizoen te maken kregen. Nu ga ik proberen op een degelijk tempo voort te doen. Ik zit ondertussen in oktober van het seizoen 2021/2022.
 10. Ik vloek over FM

  Dit zijn 4 van de laatste 7 wedstrijden. De ergste 2 van dit seizoen heb ik dan nog niet laten zien.
 11. The tiny club of Stockport searching for European succes

  @Bankje Dat heb je goed gezien :-) @stvvrules Merci! Na de 19de plaats van vorig seizoen wou ik dit seizoen toch zeker in de top 10 eindigen. We begonnen met een 4/6, maar daarna moesten we het een hele periode stellen zonder 4 tot 5 basisspelers. Hierdoor verloren we zeer veel punten waardoor we ineens 21ste stonden. Toen iedereen terug was begonnen we punten te pakken. In december en januari winnen we dan ook 2 keer het talent van de maand en wordt ik ook eenmaal 2de in de manager van de maand. De laatste maanden moeten we het dan ook weer stellen zonder onze 2 toptalenten (Russell en Lara) en verliezen we zelfs punten tegen de zwakkere ploegen van de reeks. De laatste 2 matchen winnen we weer (al moet ik toegeven dat ik het beu was en mijn assistent die matchen heeft gedaan). Maar waar zijn we nu geëindigd? 9de op 1 punt van een PO-plaats. Natuurlijk ben ik blij dat we niet in de PO's eindigen door mijn assistent. Al hadden we wel in de PO's moeten kunnen geraken als we niet zoveel onnodig puntenverlies hadden geleden door afwerking en de vele afwezigen. Volgend seizoen gaan we dan ook op z'n minst voor de PO's!
 12. The tiny club of Stockport searching for European succes

  Ja ik heb een nieuwe spits aangetrokken hopelijk helpt het. De linkse flank wordt ook vervangen.
 13. The tiny club of Stockport searching for European succes

  We gingen voor een rustig seizoen. De ploeg werd niet enorm veel versterkt. Enkel een nieuwe spits werd gehaald alsook een nieuwe linkerflank en een nieuwe spelmaker. Dit bleek voldoende om dat rustige seizoen te behalen. We eindigen 19de op ruime afstand van het enorm sterke Colchester.
 14. The tiny club of Stockport searching for European succes

  Bedankt! Allemaal zelf voorgesteld door het bestuur. Op die moment had ik ook wel 2,5 miljoen euro. Het is een club met een degelijke historie (degradeerde in 2002 uit de Championship) en een behoorlijke achterban.
 15. The tiny club of Stockport searching for European succes

  We beginnen goed aan het vervolg van de competitie. We eindigen echter zwak. Van de laatste 9 wedstrijden kunnen we er slechts 3 winnen. Is het voldoende voor de titel of moeten we PO's gaan spelen? Jawel! 2 jaar na onze titel in de Vanorama North halen we de National binnen! Ik kreeg een nieuw contract voor het einde van de competitie. Voornamelijk omdat we al ver boven verwachtingen presteerde met een voorlopige 2de plaats. Ik win ook de manager van het jaar. We werden verwacht om op de 20ste plaats te eindigen, maar we werden kampioen! Tomsett is weer de man met de beste rating. Ik vind dat spelmakers veel te veel worden bevoordeeld want zijn statistieken zijn niet geweldig. 3 goals en 3 assists op 44 basisplaatsen is niet bepaald geweldig. Ook zijn passratio ligt laag met 71%. Voor mij waren Walker (RA), Virtanen (SP) en Evans (AMR) de mannen van dit seizoen. Onze sponsorcontracten gaan sterk omhoog. We worden een profclub waardoor onze spelers nu voltijds kunnen trainen en hopelijk nog beter worden. Dit zal nog makkelijker worden als het trainingscomplex af is. We krijgen ook meer ruimte om in te scouten. Groot-Brittannië is nu volledig beschikbaar. We hebben al een redelijk groot stadion en nu is het ook echt van ons. Er is zelfs nog wat mogelijk om uit te breiden vooraleer we andere oorden moeten opzoeken. Maar dat is allemaal voor de langere termijn.