Ga naar inhoud

Welkom Gast!

Inloggen or Mijn account aanmaken om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

Purple Talents - Looking for a bright future


Dogfacedgremlin

Aanbevolen berichten

Anderlechtkopie.jpg

 

#34 Drie kansen

 

Het slot van de reguliere competitie loopt vrij vlot. Enkel Eupen kan ons 2 punten afsnoepen, voor de rest winnen we alles.
Ook tegen de sterkere tegenstanders Standard en Antwerp zetten we relatief makkelijk opzij.

 

JPL-wedstrijden.png

 

We eindigen de reguliere competitie op plek 2, met 4 punten achterstand op Club Brugge. Standard en Genk zitten ons echter ook op de hielen; dus het beloven spannende PO's te worden.
 

Moeskroen is veroordeeld tot play-downs en Beerschot zakt terug naar 1B.
 

JPL-eindstand-reg-comp.png

 

In de play-offs begint Club met 2 punten voorsprong op Anderlecht en Standard. Genk volgt 1 puntje later.
Alles is dus nog mogelijk..

 

jpl-kampioenengroep.png

 

 

Voor de ontknoping in de competitie, neem ik jullie graag even mee naar de 2 bekeravonturen.

In de finale van de Croky Cup staan we (midden in Play-Off 1) tegenover Gent.
Op papier zijn wij de favoriet, maar na 19 minuten moeten we met 10 verder na een rode kaart voor Persyn..
Net voor rust komen de Buffalo's op voorsprong via een strafschop. Het moeilijke verhaal, lijkt plots een onmogelijk opdracht te worden.

 

Toch weet Savio de bordjes terug in evenwicht te brengen!
De verlengingen zijn reeds in zicht, maar 6 minuten voor het einde beslist Cherki de finale in het voordeel van AA Gent.

1 kans op een prijs is dus gaan vliegen, nog 2 te gaan.
 

Cup-finale.png

 

 

 

De Europa League dan.

 

In de tweede ronde kwamen we uit tegen Leicester.
In eigen huis verliezen we met 0-1; maar op bezoek in Leicester winnen we met dezelfde score.

De verlengingen zijn een maat voor niets; dus valt de beslissing via strafschoppen.
Ondanks een valse start, winnen we de strafschoppenreeks en mogen we door naar de kwartfinale.

 

EL-2e-ronde-Leicester.png

 

In de kwartfinale treffen we het Duitse Schalke 04.
Die Königsblauen ontvangen ons eerst in Gelsenkirchen waar we al snel op een 0-2 voorsprong komen. Schalke knokt zich echter terug naar 2-2. Maar Nmecha vervolledigt zijn hattrick vanop de stip en bezorgt ons een uiterst mooie 2-3 zege.

In de terugwedstrijd houden we alles onder controle en maakt Sambi de 0-1 achterstand onschadelijk.
1-1 is voldoende om ons voor het tweede seizoen op rij op te maken voor de halve finale!

 

EL-kwart-Schalke.png

 

Met Monaco treffen we echter een tegenstander van van boven ons niveau.
De Monegasken winnen beide wedstrijden en zo sneuvelen we opnieuw in de halve finale van de EL.

Ook kans 2 op een prijs is weg.. Blijft dus enkel nog de JPL over.

 

EL-halve-finale-Monaco.png

 

Monaco zal de finale overigens verliezen van een zeer sterk BMGB.
 

EL-boom.png

 

 

Terug naar België dan. Door onze bekerfinale en Europese wedstrijden wordt het schema helemaal overhoop gegooid en moeten we wedstrijden afwerken aan een moordend tempo..

 

We mogen eerst 3 keer thuis aan de bak.
Veel overschat hadden we niet, maar zowel Genk als Standard worden opzij gezet.

 

En dan komt de leider op bezoek.
Wanneer we op voorsprong komen en Club komt met 10 te staan, lijken we op rozen te zitten; maar de bezoekers weten toch nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Zo blijven we op 2 punten van Club hangen.

 

Winst in Brugge is dus een must; maar de vele wedstrijden beginnen nu hun tol te eisen. We gaan 2-3 de boot in en Club is quasi zeker van de titel, nu ze ons op 5 punten zetten.

Club pakt op de voorlaatste speeldag de titel door te winnen van Standard; dat wij blijven steken op een gelijkspel bij Genk doet er dan al niet meer toe.

 

We sluiten het seizoen af met een zege in Sclessin, in een wedstrijd waarin niks meer te winnen of te verliezen was.

 

JPL-wedstrijden-kampioensgroep.png

 

3 kansen op een prijs en uiteindelijk pakken we er ook 3 keer naast.. Op zich wel teleurstellend, maar ondanks alles speelden we toch een zeer knap seizoen. 49 punten pakken én geen kampioen spelen is een nieuw record.. Dat zegt genoeg over de sterkte van Club, dat dus meer dan verdiend kampioen werd.

 

JPL-eindstand-po.png

 

JPL-record.png

 

 

Tot slot werpen we ook nog even een blik op de nieuwe lichting spelers die zich aandiende in maart.
Echt enthousiast werd ik er niet van.
Enkel doelman Mickael Moreau toont echt potentieel. Daarnaast zijn er heel misschien nog een viertal spelers die via hard werken een plaatsje in de A-kern kunnen bemachtigen. Maar een gouden generatie is dit dus absoluut niet...

 

 

youth-intake.png

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 224
  • Created
  • Laatste reactie
  • 2 weeks later...

Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

#35 Einde van een cyclus

 

Twee jaar op rij de halve finale van de EL bereiken levert de nodige interesse op in onze spelers.  
Als we verkopen, dan zullen we wel zorgen dat het de tegenpartij voldoende moet betalen.

 

De eerste vertrekker is Damian Rodiel. Hij had een clausule van 55 miljoen in zijn contract staan en we konden zijn vertrek dus niet tegenhouden. Man Utd legt de afkoopsom over onze rekening.

 

Matias Arezo wordt weggeplukt door Newcastle. We zijn er jammer genoeg niet in geslaagd om het beste in Arezo naar boven te halen en hij had de strijd om spits nummer 1 te worden verloren van Nmecha (die een fabuleus seizoen draaide). The Magpies tellen minsten 36 miljoen neer voor de Uruguayaanse spits.

 

Door het aantrekken van Lievens stond de deur open voor een vertrek van Andrija Radulovic. Ook hij trekt naar de andere kant van het kanaal.  Sheffield United betaald minsten 20 miljoen voor de Serviër. Omdat deze transfer al in juni afgerond werd staat hij niet op het overzicht..

 

Met Anouar Ait El Hadj verkopen we dit keer ook iemand die uit onze eigen opleiding komt. Hij was een gewaardeerd lid van de A-kern, maar kon zich nooit opwerpen als basisspeler. Hij stapt over naar Real Betis voor minstens 11,5 miljoen.

 

Dylan Ybares trekt voor 9 miljoen terug naar zijn thuisland. De Argentijn werd op jonge leeftijd ingelijfd en vervolgens telkens uitgeleend. Omdat zijn contract bijna afloopt en we niet meteen een plek voor hem zien in onze selectie mocht hij vertrekken. 

 

Domagoi Jerbic is een soortgelijk verhaal. De Kroaat werd voortdurend uitgeleend en met het einde van zijn contract in zicht beslisten we om hem te verkopen. Mallorca telt 5,75 miljoen neer.

 

Thomas Kaminski kon zich niet neerleggen bij zijn rol als tweede doelman en vertrekt na 1 seizoen alweer richting PAOK.

Ook voor Scott Opri, Akram Zitouni en Lucas Lissens ontvingen we nog een mooie transfersom.

 

En dan op 1 september, een dag na het sluiten van de transfermarkt voor Belgsiche clubs, werd plots het hoofd van enkele van onze spelers nog op hol gebracht door clubs uit de Premier League. Uiteindelijk moesten we nog 2 vertrekkers toestaan.
Eric Kahl vertrok voor 28 miljoen naar Newcastle. Hierdoor blijft er maar 1 linksachter over in de selectie.. Gelukkige hebben op rechts meer opties en zullen we een van hen omvormen tot linksback.

Kristian Arnstad trok dan weer voor 18,75 miljoen (+ evt. 10 miljoen aan bonussen) naar Man. Utd. Arnstad speelde al sinds zijn 16e  voor Anderlecht en begon eindelijk op het niveau te komen dat hij klaar was voor een basisplaats. Maar hij vertrok liever dan de strijd aan te gaan. Aangezien we sterk bezet zijn op zijn positie lieten we hem dan ook maar vertrekken.

 

De grootste verrassing kwam echter van Axel Vissuet. De jonge Mexicaan kende een explosieve ontwikkeling en zijn contract bevatte een clausule van 44,5 miljoen. Pogingen om zijn contract open te breken waren mislukt en enkele clubs, waaronder Atlético Madrid en Real Sociedad, waren bereid om ontsnappingsclausule te activeren. Tot onze grote verrassing legde hij alle aanbiedingen naast zich neer en blijft Axel nog minstens tot nieuwjaar een speler van Anderlecht.

 

 overzicht-uit-2.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

#36 Gericht versterken

 

Veel spelers zijn vertrokken en de schatkist is goed gevuld. 
Inkomend gebeurt er niet zo heel veel, we trekken slechts 3 spelers aan.

 

Onze eerste prioriteit is het vervangen van Damian Rodiel die naar Man Utd vertrok.
Bij Partizan Belgrado komen we Milovan Nikolic op het spoor. We betalen 15,5 miljoen voor de jonge Serviër; dankzij een clausule in zijn contract.

 

Spoiler

Nikolic.png

 

Door het vertrek van Kaminski moesten we ook (opnieuw) op zoek naar een extra doelman.. 
Maar dit keer kiezen we niet voor een back-up. Want hoewel Van Crombrugge op zijn 31 zeker nog enkele jaren mee kan als titularis; kiezen we toch om een nieuwe nummer 1 aan te trekken en Hendrik in te zetten in de beker en als back-up.

Het kost ons 38,5 miljoen en zo wordt hij de duurste aankoop van Anderlecht ooit; maar met Maarten Vandevoordt trekken een van de grootste talenten ter wereld aan op die positie.

 

Spoiler

Vandevoordt.png

 

 

Tot slot trekken we ook nog een rechtsachter aan. Tibo Persyn stuurde al even aan op een vertrek, dus wilden we hierop anticiperen.. Uiteindelijk zal Persyn niet vertrekken, maar komt de extra verdediger wel van pas omdat we op links maar 1 verdediger overhouden. 
Maxime Busi stond op de transferlijst bij FC Nurnberg. We betalen 2 miljoen voor deze Belgische rechtsachter die zijn opleiding genoot bij STVV en Charleroi, voor hij naar Parma vertrok. 

 

Spoiler

Busi.png

 

 

Hoewel er de voorbije jaren niet zo heel veel talent uit onze jeugdselecties voort kwam, kunnen we toch 2 spelers toevoegen aan onze A-kern.
Cédric Baiye kon de voorbije seizoenen al wat ervaring opdoen op uitleenbasis, maar krijgt nu een vaste plek in onze A-kern. Hij mag de vrijgekomen plaats van Anouar Ait-El Hadj innemen.

 

Spoiler

Baiye.png

 

Daarnaast hevelen we Shola Opara over van onze U18 naar de A-kern. 
Hij blijft zijn wedstrijden gewoon spelen bij de U18 en U21, maar mag zich op training al eens meten met de grote jongens.
 

Spoiler

Opara.png

 

 

Overzicht-IN.png

 

 

Met deze kern beginnen we aan het nieuwe seizoen:

 

Selectie-1.png

Selectie-2.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

#37 Een zorgeloos begin.

 

In de voorbereiding kan iedereen voldoende minuten opdoen en raakt er niemand geblesseerd, meer hoeft dat niet te zijn wat mij betreft.

Voorbereiding.png

 

 

 

In augustus nemen we een vliegende start waarin Standard, Beveren en Oosterwijk  ronduit vernederd worden. Enkel Antwerp kan de schade ietwat beperken.

 

In september zijn er zeges tegen Cercle en Oostende, maar leiden we ons eerste puntenverlies aan de Gaverbeek na een scoreloos gelijkspel.

In oktober blijven we opnieuw foutloos en zetten we Genk, OHL en Charleroi opzij.
 

JPL-wedstrijden.png

 

Een voortreffelijke start bezorgt ons de koppositie na 10 wedstrijden.
De voornaamste tegenstander doet nauwelijks onder en volgt op amper 2 punten.

 

JPL-stand-31-10.png

 

In de beker gaan we van start met een wedstrijd tegen Tubize. 
We kennen weinig problemen en gaan naar de volgende ronde na een duidelijke 5-1 overwinning.

 

Cup-wedstrijden.png

 

Geen kampioen betekent ook dat we niet rechtstreeks naar de CL mogen.
We moeten dus al vroeg in het seizoen aan bak in Europa.

 

In de derde voorronde treffen we Trabzonspor. 
De Turken weten ons in de heenmatch nog op een gelijkspel te houden, maar in de thuiswedstrijd maken we er korte metten en sturen we ze naar huis met een forfaitscore. Turkse tegenstanders liggen ons blijkbaar wel. :D 

 

CL-Q3.png

 

In de laatste voorronde treffen we Lille.  Qua verplaatsing kon het nauwelijks beter in ieder geval.
Op bezoek bij Lille kunnen we via een 2-2 gelijkspel een gunstige uitgangspositie veroveren.

In de terugwedstrijd klaren we de klus met 1-0 en zo mogen we opnieuw de CL in.

 

CL-Q4.png

 

De loting biedt perspectief. Barcelona is normaliter ongenaakbaar; ook al hebben we hen vorig seizoen in eigen huis kunnen kloppen.
Met Ajax kunnen we de strijd aangaan voor plek 2 en Viitorul Constanta mag dan weer weinig problemen opleveren.. 

 

CL-loting.png

 

In de eerste wedstrijd pakken we onverhoopt een punt tegen Barcelona; alvast een opsteker om mee te beginnen.
Op speeldag 2 raken we in eigen huis echter niet voorbij Ajax. Als we boven hen willen eindigen, zullen we hoogstwaarschijnlijk punten moeten gaan rapen in Amsterdam.

Op bezoek bij Constanta pakken we vlot de 3 punten.

 

CL-wedstrijden.png

 

Na 3 speeldagen hebben plek 2 vast; maar we moeten natuurlijk nog op bezoek naar Barcelona en Ajax. De klus is dus nog verre van geklaard.

 

CL-stand.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

#38 Ongeslagen het nieuwe jaar in

 

In november hebben we een hapering. 
Alle vier de wedstrijden eindigen op een gelijkspel. Tegen Club Bruggen en Gent kunnen we daar nog mee leven, maar tegen Mechelen en Kortrijk moest het zeker beter.

 

In december pakken we de goeie vorm weer op en winnen we alle 5 onze wedstrijden, waaronder de belangrijke wedstrijd tegen de rivalen uit Luik.
 

 

JPL-wedstrijden.png

 

Op het einde van het jaar staan we nog steeds bovenaan én zijn we nog steeds ongeslagen.

Club volgt echter op amper 1 punt en Standard volgt op 5 punten. Het blijft dus spannend.

 

JPL-stand-31-12.png

 

In de beker gingen we er de voorbije seizoen regelmatig al vroeg uit.. En ook dit seizoen volgt er een vroege beker-exit.
Tegen OHL roteren we blijkbaar iets te veel en gaan we eruit met 1-2.

 

Cup-wedstrijden.png

 

Europees hebben we thuis alle moeite met  Vitorul Constanta.
De Roemenen waren op weg naar hun eerste punt in deze CL, maar in de 90e minuut konden we toch nog de 3 punten  grijpen.

Op bezoek in Nou Camp slagen we erin om Barcelona een zeer lastige avond te bezorgen. Uiteindelijk moeten we toch plooien en verliezen we met 1-0. Absoluut geen schande natuurlijk.

 

De slotspeeldag zal beslissen of we na nieuwjaar in de CL of de EL uitkomen.
Ajax neemt het heft in handen en toont zich het betere team op het veld. Ze winnen dan ook verdiend met 2-1 en zo slagen we er opnieuw niet in om te overwinteren in de CL. Hopelijk kunnen we in de EL hetzelfde parcours als de voorbije 2 seizoenen afleggen (2x halve finale)

 

CL-Wedstrijden.png

 

CL-stand.png

 

 

De loting in de EL opent in ieder geval perspectieven. Met Strasbourg treffen we in ieder geval geen van de absolute topteams zoals Liverpool, Milan of Leipzig. 
Ook onze landgenoten van Club Brugge treffen met St. Gallen een haalbare tegenstander.

EL-loting.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

 

#39 Keep the faith

 

 

De transfermarkt ging opnieuw open en echt gerust konden we er niet op zijn. Ondanks vele pogingen, waren we er niet in geslaagd om een nieuw akkoord te vinden met Axel Vissuet. De vertrekclausule van 44,5 miljoen was dus nog steeds actief. Het duurde niet heel erg lang voor enkele teams bereid waren om dit bedrag op tafel te leggen. Dit keer besliste onze Mexicaan om wél de stap te zetten en zo verliest Anderlecht zijn beste speler aan Hertha Berlijn. Ondanks de hoge transfersom doen ze toch wel een koopje.

 

We beslissen om zelf niet de transfermarkt op te gaan, maar nu volledig de kaart van Marco Kana te trekken. 
Wél halen Steven Reix terug van een uitleenbeurt aan Rio Ave. Hij wordt de back-up voor Kana en zo krijgt er opnieuw een jeugdspeler een vaste plek in onze A-kern.

 

In eigen land behouden we onze ongeslagen status. In de eerste 2 maanden van het nieuwe jaar wordt er 6 keer gewonnen. Het was niet altijd met veel overschot, maar eens op voorsprong slaagden we er wel steeds in om de wedstrijd dood te maken.
Enkel Cercle wist ons op een gelijkspel te houden.

 

JPL-wedstrijden.png

 

In de stand zien we dat we naar plek 2 verwezen zijn ondertussen. Club Brugge haalde 21/21 en springt zo over ons naar de leidersplek. De kloof met de rest lijkt nu wel geslagen, want Standard en Genk moeten al 12 punten of meer overbruggen.

 

JPL-stand.png

 

In de Europa League doen we in de thuiswedstrijd een prima zaak door met 2-0 te winnen van Strasbourg.

Als we in de terugwedstrijd al na 20 minuten opnieuw 0-2 voor staan, mag het eigenlijk niet meer mislopen. 
Enig klein minpuntje is dat we onze voorsprong nog uit handen geven en finaal tevreden moeten zijn met een gelijkspel.

 

EL-wedstrijden.png

 

In de volgende ronde liggen alle 'kleine' teams eruit en kunnen alleen nog maar een stevige tegenstander treffen.
We worden uitgeloot tegen Atalanta. 

 

EL-loting-2e-ronde.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

# 40 When your best is not good enough

 

In de laatste 8 wedstrijden van de reguliere competitie winnen we 6 wedstrijden. 
In de derby tegen Union, op de laatste speeldag, blijven we steken op 0-0. 
Belangrijker is dat we de confrontatie met Club Brugge verliezend afsluiten; in Jan Breydel wordt het 1-0.

 

JPL-wedstrijden-regulier.png

 

Club bleef in die laatste 8 wedstrijden foutloos en zo eindigen ze de competitie helemaal bovenaan met 6 punten voorsprong. 

 

jpl-eindstand-regulier.png

 

 

We starten aan PO1 met 3 punten achterstand. RC Genk en Standard mogen mee naar PO1, maar in principe kunnen ze de titel niet meer pakken. 

 

jpl-kampioengroep.png

 

We beginnen voortreffelijk met thuiszeges tegen Standard en Club Brugge.
In Genk verliezen we en op Standard komen we niet verder dan 0-0.

 

Op de voorlaatste speeldag trekken we naar Club Brugge met 2 punten achterstand. Bij verlies gaat de titel naar Club..
Ietwat onverwacht zijn we heer en meester en we winnen met 0-3! We springen naar de leiding met 1 punt voorsprong.

Op de slotspeeldag ontvangen we Genk en kunnen we de titel pakken als we even goed doen als Club tegen Standard.
Club wint (met een penalty) met 1-0 van Standard. Wij daarentegen hollen een hele wedstrijd achter de feiten aan en verliezen met 1-2. Voor het tweede jaar op rij  moeten we de titel aan Club laten.

 

JPL-wedstrijden-PO1.png

 

(ik ben blijkbaar een screen van de eindstand vergeten nemen)

 

Voor het tweede jaar op rij pakken we ook dit record: *zucht* 

 

JPL-record.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

# 41 Where did we go wrong?

 

 

In de competitie liep het mis en in de beker lagen we er al snel uit..
Kon de Europa League ons seizoen nog wat kleur geven? Slaagden we erin om net als de voorbije 2 seizoenen hoge ogen te gooien (2x halve finale) ?

 

Nadat we Strasbourg reeds uitschakelden moesten we nu dus aan de bak tegen Atalanta.

In de thuiswedstrijd viel er bitter weinig te beleven en bleef het dan ook logisch 0-0.

 

In Atalanta zaten we vrij snel op rozen na een vroege voorsprong via Savio.
De Italianen maakten nadien nog wel gelijk, maar op basis van uitdoelpunten waren we nog steeds geplaatst.
We leken ook alles onder controle te hebben, tot er in de 93e minuut nog een zondagsschot kwam van Atalanta... Dat recht de kruising in vloog... We trapten af en er werd afgefloten... En exit Europa.

 

EL-wedstrijden.png

 

Het is uiteindelijk Milan dat de beker in de lucht mag steken, na winst in de finale tegen Leipzig.

 

EL-boom.png

 

In de CL kregen we een finale tussen Barcelona en Ajax.. 2 teams die bij ons in de groepsfase zaten.

Uiteindelijk wint Barcelona met het kleinste verschil.

 

CL-boomstructuur.png

 

In eigen land mag Gent een Belgische beker toevoegen aan hun palmares, na winst in de finale tegen Kortrijk.

 

CUP-Boom.png

 

 

Tot slot nog de statistieken van onze spelersgroep van afgelopen seizoen.

Lukas Nmecha legde er 23 in het mandje, terwijl Alena goed was voor 14 assists.

 

Stats-1.png

Stats-2.png

 

Met het oog op de toekomst kregen we ook niet de meest optimistische berichten binnen. De nieuwe generatie jeugdspelers die zich aandient loopt niet over van het talent. Enkele jongens kunnen hopelijk wel doorbreken naar de A-kern, maar meer zal er waarschijnlijk ook niet in zitten..

 

Youth-intake.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...