Ga naar inhoud

Welkom Gast!

Inloggen or Mijn account aanmaken om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

Purple Talents - Looking for a bright future


Dogfacedgremlin

Aanbevolen berichten

  • Reacties 224
  • Created
  • Laatste reactie
3 uren geleden, Pica zei:

Hoe zit het met de financiën ondertussen?

 

Er staat 193 miljoen op de bankrekening :D

We betalen wel nog tot 2046 af aan de lening van 69 miljoen. Nog 61 miljoen te gaan!

 

2 uren geleden, Brechtovic zei:

Blijft heel goed gaan!

Stassin begint er ook door te komen?

 

Dat begint inderdaad. Hij en Guindo zijn mijn 2 backups op de flank. Voor de spits zijn ze allebei voorlopig nog wat te licht :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

#28 Onnodig spannend

 

Waar we in de reguliere competitie onze zaakjes goed op een rijtje hadden, beginnen we dramatisch aan de play-offs.
We mogen de kampioensgroep openen met 3 thuiswedstrijden... Waarvan we er geen enkele winnen.
In eigen huis gaan we de boot in tegen Gent en Genk. Tegen Brugge lijken we na 1 minuut op rozen te zitten, maar we laten de overwinning ontglippen en moeten vrede nemen met 1 punt.


Met nog 3 uitwedstrijden te gaan, hangt de titel aan een zijden draadje.
In Brugge spelen we een prima eerste helft en komen we 0-2 voor, maar na de pauze geven we het alweer uit handen.. Opnieuw moeten we tevreden zijn met 1 punt.

Op bezoek in de Ghelamco hetzelfde verhaal. We slagen er blijkbaar niet meer in om een voorsprong vast te houden en na 5 wedstrijden in PO1 hebben we nog steeds niet gewonnen. 3/15 is een wel heel pover rapport.

 

JPL-wedstrijden.png

 

En toch zijn we nog in de running voor de titel. Onze voornaamste concurrent Club Brugge doet het ook niet zo schitterend en het is zowaar Genk die als leider aan de slotspeeldag mag beginnen. 
In een rechtstreeks duel beslissen Genk en Anderlecht over de titel. Bij verlies kunnen we nog terugvallen naar plek 3.

 

jpl-stand-speeldag-39.png

 

Bij de rust is er nog niet gescoord en is Genk nog steeds kampioen.
Net voor het uur slaan we toe en en 6 minuten later mag Nmecha vanop de stip de eindstand vastleggen.

 

JPL-Genk.png

 

Na een dramatische eindronde pakken we uiteindelijk toch nog de titel; maar we hadden het ons absoluut zo moeilijk niet moeten/mogen maken.

 

JPL-eindstand-po1.png

 

In Europa moeste we dus aan de bak tegen het grote Bayern.

Tegen de verwachtingen in slagen we erin om thuis met 1-0 te winnen.

In de terugwedstrijd komen we net voor het halfuur op voorsprong, waardoor Bayern er 3 moet scoren om ons uit te schakelen. Het blijft echter bij 1 doelpunt voor de thuisploeg en dus mogen wij naar de halve finale!!

 

EL-Bayern.png

 

In de halve finales krijgen we een Duitse strijd én een Belgische strijd.
Werder Bremen en BMGB ogen beslissen wie de Duitse ploeg in de finale wordt.
Wij mogen met Club Brugge uitmaken welke Belgsiche ploeg de finale mag spelen.

 

In de heenwedstrijd gaat het mis voor ons. We zetten onze zwakke vorm uit de play-offs in Europa verder en Club komt met 0-1 winnen.

In de terugwedstrijd komt Club opnieuw op voorsprong en lijkt de race gelopen. Als we 10 minuten voor tijd gelijkmaken is er plots weer het geloof. We duwen Club Brugge met de rug tegen de muur en scoren zelfs de 1-2! Maar de VAR grijpt in en we blijven steken op 1-1.

 

EL-Club.png

 

Club Brugge verslaat in de verlengingen Werder Bremen en wint zo zijn eerste Europese beker.

Na de Conference League vorig seizoen met Standard, pakt er dus opnieuw een Belgische ploeg een Europese beker.. Iets waar we in real life alleen maar van kunnen dromen.

 

EL-boom.png

 

 

Tot slot geef ik nog even de stats van afgelopen seizoen mee:

 

Stats-1.png

Stats-2.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

763?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca12

 

# 29 La Patria Es Primero

 

Na de spannende ontknoping met Anderlecht zat het seizoen er nog bijlange niet op.

Voor de nationale elftallen werd het een drukke zomer met o.a. het EK, de Olympische Spelen en de Copa America.

 

Met Mexico kwamen eerst en vooral in actie in de Nations League. 

De groepsfase hadden namelijk eerder op het seizoen al zonder de minste tegenstand kunnen doorstaan. Getuige ons doelpuntensaldo van 19 voor en 1 tegen in 4 wedstrijden.

 

NL-groepsfase.png

 

In de halve finale treffen we Canada. Met Davies en David beschikt Canada over 2 klassbakken, maar meer dan dat is het dan ook niet. Echt grote problemen kennen we dan ook niet en met 3-1 plaatsen we ons voor de finale.

 

De V.S. kende nog minder problemen met Honduras en dus krijgen we nog maar eens een Mexico - USA affiche voor een N-Amerikaanse trofee.

 

NL-halve-finale.png

 

Team USA is en blijft de enige ploeg op het continent dat een bedreiging kan vormen en ook dit keer hebben we het er verdomd lastig mee. We hebben verlengingen nodig, maar we pakken toch maar opnieuw een prijs.

 

NL-finale.png

 

 

 

Daarmee is het voor Mexicaanse Internationals echter nog niet gedaan.
De Copa America nodigt iedere editie 2 ploegen van buiten Z-Amerika uit en zoals wel meer is Mexico ook deze keer aanwezig.

 

In de groepsfase worden we uitgeloot tegen Argentinië, Bolivia, Chilli, Paraguay en Uruguay.
Een stevige groep dus, maar gelukkig plaatsen de bovenste 4 teams zich voor de kwartfinale.

 

CA-Loting.png

 

Bolivia is de eerste tegenstander het is meteen duidelijk waarom dit de tegenstander is die het laagst op de FIFA-ranking staat. Een simpele 3-0 en de eerste klus is geklaard!

 

Daarna volgt er met Chili al een iets moeilijkere tegenstander. We zijn de hele wedstrijd het betere team, maar we slagen er niet in om te scoren. In het slot van de wedstrijd krijgen we dan nog het deksel op de neus.

 

Ook tegen Paraguay domineren we, maar kunnen we niet scoren. Gelukkig houden we dit keer zelf ook de nul en pakken we zo nog een puntje.

 

Tegen Uruguay komen we al snel op voorsprong; maar we kunnen de voorsprong niet vasthouden en moeten opnieuw tevreden zijn met een punt.

 

De laatste wedstrijd nemen we het op tegen het absolute topland uit onze groep. Tegen de Argentijnen worden we volledig overklast en verliezen we terecht met 3-0.

 

CA-wedstrijden-groep.png

 

Niet bepaald een schitterend parcours dus en we mogen dan ook van geluk spreken dat we op basis van ons doelpuntensaldo als 4e eindigen en zo toch naar de kwartfinales mogen.
Voor Paraguay en verrassend genoeg ook Uruguay eindigt de Coppa America al in de groepsfase.

 

CA-eindstand-groep.png

 

 

In de kwartfinale komen we uit tegen Colombia. Voor de neutrale toeschouwers wordt het een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken. Mexico komt al snel op een 0-2 voorsprong, maar de Colombianen knokken terug tot 2-2. Mexico komt opnieuw op voorsprong en wanneer de Colombianen de bordjes opnieuw in evenwicht brengen legt iedereen zich al neer bij verlengingen... Tot Mexico in het slot van de wedstrijd dan toch het laken naar zich toetrekt: 3-4 en geplaatst voor de halve finale!

 

CA-kwartfinale.png

 

In de halve finale nemen we het op tegen Brazilië.
Een wedstrijd met heel wat minder spektakel dan in onze kwartfinale. De Seleçao komt vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong en gooit daarna alles op slot. Mexico blijkt onmachtig om door de Braziliaanse muur te breken en zo mogen de Goddelijke Kanaries naar de finale.

 

In die finale komen ze uit tegen Argentinië, dat penalties nodig had om Chili uit te schakelen.

 

CA-halve-finale.png

 

Wij mogen nog strijden met Chili om het brons. 
We winnen de overbodige wedstrijd met 0-2.

 

CA-kleine-finale.png

 

In de echte finale moet Messi andermaal het onderspit delven, want de Coppa America gaat naar Brazilië na een 3-2 overwinning.

 

 

CA-Boomstructuur.png

 

 

Na het EK komen er in in Europa ook heel wat postjes vrij en ik besluit mijn kans te wagen bij België, Frankrijk en Portugal.
Bij Portugal krijg ik een njet, maar zowel Frankrijk als België bieden mij een contract aan.
Frankrijk biedt veruit het meeste én ze beschikken over een selectie die overloopt van het talent.. Toch besluit ik hun aanbod naast me neer te leggen en ga ik in eigen land aan de slag.

 

Belgi.png

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

#30 Een rustige zomer

 

 

 

De meest lucratieve verkoop van dit window is Bogdan Mykhaylichenko. Een van  onze betere spelers van afgelopen seizoen en hij moest zeker niet vertrekken. Maar we hebben voldoende opties op links en het bod van Wuhan Zall konden we ook niet weigeren. Voor minstens 20 miljoen trekt Mykha naar China.

 

Na lang twijfelen gaat ook onze tweede linksback de deur uit. Elias Cobbaut heeft kwaliteit en is Belgisch international. Maar hij is ook enorm blessuregevoelig. Sassuolo heeft bijna 17 miljoen over voor hem.

 

Verder hebben we werk gemaakt van het verkleinen van de kern. Antoine Colassin, Nils De Wilde, Olivier Dewaele, Nicolas Lebe, Brice Guichard en Noah Sadiki komen allemaal uit onze jeugdopleiding en werden de voorbije jaren uitgeleend. Hun contract loopt bijna ten einde en we niet meteen toekomst voor deze jongens. Samen leveren ze nog eens een goeie 8 miljoen op.

 

Tot slot nemen we ook nog afscheid van Isak Pettersson. De Zweed is te goed als doublure, maar Van Crombrugge is zonder twijfel onze nummer 1. Hannover doet een koopje. Voor 1,1 miljoen leggen ze een zeer degelijke doelman vast.

 

Inkomend was het een vrij rustig mercato.

 

Op het middenveld wilde ik er nog iemand bij als doublure voor Sambi. Iemand die aanvallend en verdedigend zijn mannetje kan staan. We betalen 2,2 miljoen voor een oude bekende: Orel Mangala. Mangala werd opgeleid bij Anderlecht, maar vertrok op jonge leeftijd naar het buitenland. 

 

Spoiler

Mangala.png

 

Daarnaast willen we een extra verdedigende middenvelder. We verkochten Ugarte in de winter en haalden geen vervanger en nu heeft ook Kana zijn zinnen gezet op een vertrek (waar we voorlopig nog niet op ingaan).
Axel Vissuet is helemaal geen onbekende voor mij, aangezien ik hem liet debuteren voor Mexico. We betalen 12,5 miljoen voor dit toptalent.

 

Spoiler

Vissuet.png

 

Door het vertrek van Pettersson en het pensioen van Boffin, moesten we ook op zoek naar een extra doelman.
Ook hier kiezen we voor een bekend gezicht. Thomas Kaminski komt gratis over nadat zijn contract bij Blackburn net werd verlengd.

 

Spoiler

Kaminski.png

 

Tot slot moesten we ook nog het vertrek van Mykha en Cobbaut opvangen. 
Eric Kahl is een linksback die we al enkele jaren volgen. Düsseldorf wil niet weten van een transfer en dus zijn we verplicht om het contractueel vastgelegde bedrag van 17 miljoen neertellen voor zijn overgang.

 

Spoiler

Kahl.png

 

 

 

trsfoverzicht.png

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

 

#31 Sputterend van start

 

 

De voorbereiding loopt vrij vlot. We spelen 5 wedstrijden, waarvan we er 4 weten te winnen. Enkel tegen Bournemouth kwamen we niet tot scoren. Onderweg pakken we de supercup mee tegen STVV.

 

Voorbereiding.png

 

De start van de competitie verliep iets minder vlot. Zowel tegen Gent, Zulte Waregem en Genk raken we niet verder dan 1-1. Gelukkig pakken we nadien wel 18 op 18 voor we thuis Club Brugge moeten ontvangen.

Tegen Club moeten we tevreden zijn met een punt. 

 

JPL-wedstrijden.png

 

 

Na 10 wedstrijden zijn we nog ongeslagen, maar door de 4 gelijke spelen moeten we de leidersplek nog aan Club Brugge laten. RC Genk behaalt net hetzelfde rapport.

 

JPL-stand.png

 

 

In de CL valt de loting niet zo mee. Op papier zijn Barcelona en Inter incontournable. Met Marseille moeten in principe wel de strijd kunnen aangaan.
 

CL-loting.png

 

In de openingswedstrijd kunnen we met wat geluk een punt meepikken in Marseille. Hiermee hebben we al meteen een licht voordeel t.o.v. de Fransen.

 

In Nou Camp wordt het niveauverschil met de Europese top snel weer duidelijk gemaakt.
Een kansloze 3-0 is ons deel.

 

In onze eerste thuiswedstrijd pakken we onverhoopt de 3 punten tegen Inter.

 

CL-wedstrijden.png

 

Barcelona is de duidelijke leider met 9/9. 
Wij staan mooi op plek 2 met 4/9. 
Marseille volgt 2 punten verder en Inter moet het voorlopig stellen met amper 1 punt.


Met deze tussenstand na 3 speeldagen mogen we misschien wel hopen op meer dan plek 3..

 

CL-stand.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anderlechtkopie.jpg.115333f81a95a10e8070

 

#32 Stroef en lastig, met een stunt op het einde.

 

 

In november en december blijven we ongeslagen.. Maar winnen we ook niet altijd.
Van de 9 wedstrijden worden er 5 gewonnen en spelen we ook 4 keer gelijk. In Standard kan zoiets gebeuren, maar thuis tegen Eupen en Antwerp en op bezoek bij Kortrijk mochten we toch wel meer verwachten.

 

JPL-wedstrijden.png

 

In de stand resulteert deze reeks voor ons in een gedeelde tweede plek, samen met Genk, op 4 punten van leider Club Brugge. Standard volgt 1 punt verder en met nieuwjaar lijkt het erop dat de samenstelling van PO1 al vast ligt.

 

jpl-stand.png

 

 

In de beker kwamen we in de eerste wedstrijd met de schrik vrij tegen Seraing. Na 90 minuten stond het 2-2, maar via de verlengingen konden we toch doorstoten naar de volgende ronde.

 

Tegen Charleroi wonnen we met het kleinste verschil, waarna we in de kwartfinale tegen Genk uitkwamen.

 

Hlozek schakelde de Limburgers eigenhandig uit met 2 doelpunten.
Na nieuwjaar mogen we ons opmaken voor de halve finales tegen Kortrijk.

 

CUP-wedstrijden.png

 

In de CL gaven we onze goeie uitgangspositie volledig uit handen als gevolg van nederlagen tegen zowel Inter als Marseille. Voor de slotspeeldag tuimelden we van de tweede naar de vierde plek.

 

In de laatste wedstrijd ontvingen we Barcelona, dat gelukkig voor ons reeds zeker was van groepswinst.
Tegen een halve B-ploeg van Barcelona konden we gelukkig wel nog winnen.

 

CL-wedstrijden.png

 

Marseille werd het kind van de rekening en eindigt als laatste.
Wij hebben samen met Inter 7 punten, maar het zijn de Italianen die door mogen naar de volgende ronde.
Anderlecht stroomt na nieuwjaar in bij de Europa League.

 

CL-rindstand.png

 

In de EL wacht ons een confrontatie met het Turkse Trabzonspor.

 

EL-loting.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anderlechtkopie.jpg

 

#33 Inhaalrace

 

Januari, dus de transfermarkt gaat weer open.
We verhuren enkele jonge spelers. Daarnaast nemen we afscheid van een speler en verwelkomen we ook een nieuwe speler.

 

De vertrekker is Toby Alderweireld. Hij kwam nog nauwelijks aan spelen toe en toen er van Beijing Guoan een bod van een half miljoen kwam, konden we hem dit niet weigeren.

 

De speler die we aantrekken is Rafael Lievens. We betalen bijna 20 miljoen aan Zulte Waregem voor deze linksvoetige aanvaller. Hij stond al even op de radar, maar nu er ook andere team aan zijn mouw begonnen te trekken, hebben voor zekerheid gekozen. Hij mag op huurbasis het seizoen uitdoen bij Essevee. Zo hebben we iemand achter de hand mocht Savio vertrekken.

 

  Toon verborgen inhoud

 

We beginnen het nieuwe jaar met een valse noot.. In Genk verliezen we met 2-0 en zijn zo onze ongeslagen status kwijt.

De reactie van de spelers kan wel tellen, want stadsgenoot Union wordt met 7-0 wandelen gestuurd.

 

In februari dient Waasland-Beveren ons onze tweede nederlaag toe.

De laatste wedstrijd van februari trekken we naar Club Brugge. Aan de rust leiden we met 0-2; maar we slagen er niet in om de voorsprong vast te houden en moeten tevreden zijn met een gelijkspel.

 

JPL-wedstrijden.png

 

 

In de stand staat bovenaan alles nog steeds dicht op mekaar, al heeft Club wel een kleine kloof geslagen.
Met nog 7 wedstrijden te gaan moeten we nu vooral zorgen dat de kloof niet nog groter wordt.
 

JPL-stand-28-2.png

 

 

In de beker hebben we ons kunnen plaatsen voor de finale.
Nadat we in eigen huis bleven steken op 1-1 tegen Kortrijk, hebben we het in de terugwedstrijd afgemaakt met 1-3.

In de finale treffen we AA Gent.

 

Cup-wedstrijden.png

 

Ook de Europese bekercompetities werden opnieuw op gang getrapt.
Trabzonspor kon ons geen strobreed in de weg leggen en werd 2x vernederd. We scoorden 14 keer over de 2 wedstrijden tegen de Turken.

 

EL-wedstrijden.png

 

In de volgende ronde komen we uit tegen Leicester, dat ons ongetwijfeld meer tegenstand zal bieden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

8 minuten geleden, Blup008 zei:

 

Een Turkse ploeg met 14-0 naar huis sturen. Realistisch? :))

 

Je doet het wel goed! De competitie is spannend.

 

Neen, maar je ziet toch wel verhalen van gasten die plots in Portugal vanuit het niets naar de titel gaan. Dan is zo'n tweestrijd in de JPL nog realistisch :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Pica zei:

 

Neen, maar je ziet toch wel verhalen van gasten die plots in Portugal vanuit het niets naar de titel gaan. Dan is zo'n tweestrijd in de JPL nog realistisch :D

 

Je vergeet er wel bij te vermelden dat die titel elk jaar pas in de allerlaatste speeldag beslist wordt :))

In Portugal is het ook telkens een twee-, zelfs drie- strijd, maar ik doe gewoon door het seizoen heen geen updates :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...