Ga naar inhoud

Welkom Gast!

Inloggen or Mijn account aanmaken om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

De Mol 2020


Superjef

Aanbevolen berichten

  • Reacties 828
  • Created
  • Laatste reactie

263bdb0837eb3973c4520c427474012a.png

 

 

Beste kandidaten

 

 

De line-up voor jullie Eurovisiemolfestival - Lente editie is compleet. Straks komt een voorstelling van de verschillende optredens maar eerst leg ik aan jullie de opdracht uit.  Wanneer alle optredens zijn gepasseerd, moeten jullie stemmen. Jullie kunnen hier veel geld verdienen, maar het interessantste is misschien wel de mooie prijs die de winnaar ontvangt! Wie wint? Heel eenvoudig: het optreden dat het meeste stemmen krijgt!

 

Deel 1: het stemmen

 

 

Jullie mogen per persoon (in PM) 5 punten verdelen. Hoe jullie dat doen mogen jullie zelf weten. Je kunt bijvoorbeeld een liedje 3 punten en een ander lied 2 punten geven. Je kunt ook 1 nummer 5 punten of 5 liedjes 1 punt geven. De enige voorwaarde is dat je je eigen nummer geen punten mag geven. In totaal verdelen jullie dus 50 punten.

 

Om het 'tactisch stemmen' te beperken, heb ik ook 5 juryleden gevraagd om punten te verdelen, net zoals dat gebeurt bij het echte Songfestival. Zij mogen per persoon 10 punten verdelen over de liedjes. De juryleden weten niet wie welke song ingestuurd heeft en kunnen dus neutraal jureren. De juryleden verdelen dus ook 50 punten, wat een totaal van 100 punten maakt. Degene met de meeste punten wint en krijgt dus de mooie prijs! Bij een gelijkspel wordt er gekeken welk lied van de meeste mensen punten heeft gekregen. Indien dat gelijk is, kijk ik naar wie het eerst ingezonden heeft.

 

Deel 2: het inschatten

 

Ik  had jullie al verteld dat er ook een hoop geld te verdienen valt. Dit hangt af van jullie inschattingsvermogen. Behalve het insturen van de punten moeten jullie ook twee voorspellingen doen (ook via PM):

 

- Op welke plaats Je eigen lied eindigt.

- Op welke plaats het lied van De Mol eindigt.

 

Het geld valt als volgt te verdienen:

 

- Voorspel je de plek van een lied helemaal juist, verdien je 300 euro voor de pot.
- Zit je er 1 plek van af, wordt er 200 euro verdiend.
- Zit je er 2 plekken van af, dan krijg je 100 euro.
- Zit je er 3 plekken naast, dan krijg je 0 euro.
- Zit je er 4 plekken of meer van af, dan gaat er 250 euro uit de pot!

 

Jullie kunnen dus per persoon maximaal 600 euro verdienen, maar ook 500 euro verliezen. In totaal staat er dus maar liefst 6000 euro klaar voor de groep!

 

 

Vragen? Shoot!

 

@Vince123 @Dogfacedgremlin @Iker @hjs666 @stvvrules

@Blup008 @ivago @Stef @Rhand @The Belgian Waffle Iron

Link naar reactie
Delen op andere sites

263bdb0837eb3973c4520c427474012a.png

 

Beste kandidaten

 

 

De inwoners van Antsirabe zijn massaal toegestroomd om te kunnen genieten van het Eurovisiemolfestival dat jullie voor hen op poten gezet hebben. Maar liefst 10 acts zullen voor een stevig feestje zorgen om de start van de lente in Madagaskar te vieren. Laat ons even kijken welke line-up jullie voorzien hebben. De bands treden op zoals ze in de playlist alfabetisch gerangschikt worden.

 

Zich niets aantrekkend van de ecologische voetafdruk haalt @Vince123 de Nieuw-Zeelandse rockgroep "Dragon" naar Madagaskar.

 

Spoiler

Sommigen kennen deze band misschien eerder onder de naam "Hunter" aangezien ze in 1987 zo in Europa en de VS materiaal uitbrachten. De groep werd sinds haar ontstaan in 1972 meermaals geplaagd door diefstallen, sterfgevallen door overdosissen, kanker, een zwaar auto-ongeval en zo verder. De groep heeft ook al twee splits achter de rug waardoor het aantal ex-leden (35!) een veelvoud van het aantal huidige leden (4) is. Hopelijk overleven ze de trip naar Antsirabe, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze openen het festival met één van hun meest succesvolle nummers "April Sun in Cuba" uit 1977.

 

 

 

De tweede band die het podium betreedt, werd geregeld door @Stef

 

Spoiler

"Enter Shikari" lijkt Aziatisch maar is toch een Britse band. Ze zijn van plan om er een feestje van te maken in Antsirabe want ze maken tijdens hun shows graag gebruik van lichtringen in allerlei kleuren. Ook zijn deze lichtjes bevestigd aan de gitaren waardoor de show een heel lichtspel wordt. Tijdens de show zijn er regelmatig breaks die opgevuld worden met drum and bass dubstep en andere dance. De andere leden dansen hierop en maken het publiek gek. Alle bandleden zijn hierbij even actief. Benieuwd of dit effect ook zal bereikt worden bij de Malagassiërs. Ze doen alvast een poging met hun nummer "Shinrin-yoku", een begrip dat inhoudt dat je je onderdompelt in de atmosfeer van het bos en de omringende natuur aandachtig beleeft met al je zintuigen.

 

 

 

 

Tijd voor nummer 3, gekozen door @Dogfacedgremlin

 

Spoiler

De naam "Peter de Koning" zegt jullie misschien niet veel, en dat is ook niet abnormaal. Hij is een typische one-hit-wonder. Deze Nederlander bracht slechts twee singles uit, waarvan eentje niet eens de hitparade haalde. Hij bracht ook maar één album uit en ook dat werd geen succes. Hoe komt DFG er dan in hemelsnaam bij om deze Nederlander naar Antsirabe te halen? Wel heel eenvoudig: hij schreef een nummer over de lente dat in 1995 zelfs 5 weken op nummer 1 stond in de hitparade en dat tot op vandaag door zowat elke Belg en Nederlander luidkeels meegezongen kan worden. Het gaat hier natuurlijk over...

 

 

 

De inwoners van Antsirabe kijken erg raar op naar de kandidaten die luidkeels zitten mee te zingen. Het doet me denken aan de blik van verdwaasde Grieken toen Christian, Alina en Laure vorige week in de Vlaamse Mol het beste van zichzelf gaven in de Griekse metro...

 

"Dat kan ik ook" moet @Iker gedacht hebben!

 

Spoiler

Waar de blikken van de Antsirabezen daarnet al verstomden, weten ze nu helemáál niet waar kijken. Plots komen vier kabouters het podium op gelopen. Hebben ze teveel Betsabetsa gekocht aan de drankkraampjes? Of zien ze dit écht? Ja hoor, het ligt niet aan de drank. Iker heeft vanuit Vlaanderen namelijk Kabouter Plop en zijn vrienden Klus, Lui en Kwebbel meegenomen om een ode over de lente te komen brengen. Wie weet ontdekt Studio 100 wel een nieuwe afzetmarkt in Afrika?

 

 

Met de inzending van @Blup008 zitten we aan het vijfde optreden:

 

Spoiler

"Korpiklaani" lijkt eerder een wanhoopspoging om met je laatste letters bij Scrabble toch nog een hoge score neer te zetten, maar het is ook de naam van een Finse folkmetalband. Hun specialiteit is het vermengen van de traditionele Finse folkmuziek 'humppa' met metal, hoewel de nadruk niet alleen op de metal ligt zoals bij de meeste andere folkmetalbands. De songteksten behandelen mythologische thema's, de natuur en feesten. Niet onlogisch dus dat Blup008 aan hen dacht om een ode aan de lente te komen brengen. Dit doen ze met het nummer "Crows Bring the Spring".

 

 

We nemen nu een korte pauze waardoor iedereen wat kan gaan bijtanken bij de eet- en drankkraampjes. Sommige kandidaten en/of inwoners van Antsirabe gaan misschien van deze pauze gebruik kunnen maken om te bekomen van wat ze tot nu toe gezien hebben. Na de pauze komen nog de optredens van @The Belgian Waffle Iron, @stvvrules, @hjs666, @ivago en @Rhand. Benieuwd wat dat gaat geven!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

263bdb0837eb3973c4520c427474012a.png

 

 

Beste kandidaten

 

 

De inwoners van Antsirabe zijn klaar om het tweede deel van jullie festival te mogen meemaken. De sfeer zit er dik in! Er wordt gedanst, gesprongen, gelachen en sommige inwoners doen zelfs een poging om mee te zingen. Zelfs met de kabouters van Iker werd er vrolijk mee gedaan. Benieuwd hoe ze gaan reageren op het vervolg.

 

@The Belgian Waffle Iron bleef trouw aan zijn naam en nodigde een Belgische band uit in Madagaskar

 

Spoiler

Geen idee hoe ze de groepsnaam hier gaan uitspreken in Madagaskar, want zelfs onze Vlaamse minister van media kon het niet tegoei. Nochtans is Yevgueni niet zo moeilijk. Allemaal samen: "Jef-Gee-Nie", met de "j" van "Ja" en de "g" van "geef". Valt mee toch? Nu dit opgehelderd is, kunnen we terug naar de orde van de dag. De muziek van Yevgueni wordt vaak omschreven als moderne kleinkunst. Ook daar zullen ze hier in Antsirabe waarschijnlijk nog niet van gehoord hebben. Ze bestaan ondertussen 19 jaar en zijn begonnen naar aanleiding van het Interfacultaire Songfestival. Misschien daarom dat ze ook op het Eurovisiemolfestival willen optreden? Vandaag brengen ze het nummer "Nieuwe Meisjes" om de ontluikende lente toe te zingen.

 

 

Over naar @stvvrules dan!

 

Spoiler

Ook hij brengt een artiest op het podium die zich al vele malen heeft gestoord aan het verkeerd uitspreken van de groepsnaam. Het Duits eurodance-dj-producer-trio "Sash!" wordt op z'n Duits immers uitgesproken als "Zasj". Vooral eind jaren '90 scoorden ze een aantal wereldwijde hits waarvan "Encore Une Fois" en "Ecuador" de bekendste zijn. Sash! staat bekend voor het gebruik van verschillende talen, waaronder Deens, Fins, Frans, Engels, Italiaans, Japans, Spaans en verschillende Niger-Congotalen. Opvallend genoeg werd nooit een enkele song gemaakt in de taal van hun land van herkomst: Duits. Zouden ze voor hun optreden van vandaag ook gaan toespitsen op de plaatselijke taal? Het nummer dat ze brengen is "La Primavera" oftwel... "de lente".

 

 

@hjs666 staat al een tijdje te wachten tot wanneer zijn optreden aan bod komt. Nu is het zo ver.

 

Spoiler

"The Flaming Lips" is een rock- en indieband uit Oklahoma en volgens hjs666 een ideale band om de lente welkom te heten. De band bestaat sinds 1983 (wat een topjaar trouwens!) en heeft vele albums uitgebracht, waaronder in 2009 het studioalbum The Dark Side of the Moon. Dit is een volledig nagespeelde versie van het gelijknamige Pink Floyd album. De latere cd's van the Flaming Lips bestaan vooral uit dramatische composities of juist popachtige en gemakkelijk in het gehoor liggende deuntjes. Welke strekking ze voor vandaag uitgezocht hebben zal snel duidelijk worden;

 

 

Nog maar twee optredens te gaan. Zo komen we aan bij de inzending van @ivago

 

Spoiler

Ivago zag het groots en nodigde "The Offspring" uit voor deze opdracht. Het idee om met de band te starten kwam ook in het magische jaar 1983. Sindsdien hebben ze maar liefst 12 albums uitgebracht en een meervoud aan singles. Sommige daarvan zijn echte klassiekers geworden die in de eindejaarslijstjes telkens terug opduiken. Denk hierbij maar aan "Pretty Fly (for a White Guy)" en "Self Esteem". Vandaag brengen ze één van hun eerste singles: "Come Out and Play" uit 1994.

 

 

En zo komen we helaas al aan het laatste optreden van de eerste editie van het Eurovisiemolfestival. @Rhand krijgt de eer om af te sluiten.

 

Spoiler

Het podium stroomt vol met muzikanten. Er is amper nog plaats over voor de presentator. Maar toch... staat er geen enkele microfoon? Dat is ook helemaal niet nodig want Rhand heeft gekozen voor een tekstloze compositie. En niet zomaar de eerste de beste. De componist wiens werk vandaag gespeeld gaat worden, schreef meer dan 500 concerten, waarvan 223 voor viool en 23 voor cello. Ook 46 opera's staan op zijn naam. Hij is een Italiaanse violist en componist maar ook... een priester. Zijn bekendste werk werd geschreven in 1723 en wordt soms verward met een soort pizza. Het is ook uit dit werk dat het optreden van vandaag komt: "Le Quattro Stagioni" oftewel "De Vier Jaargetijden". Voor het hier nog meer op een quiz begint te lijken dan een muziekfestival, zal ik degenen die het nog niet weten uit hun lijden verlossen. Het gaat uiteraard om Antonio Vivaldi. Voor het optreden van vandaag komt slechts één seizoen aan bod... de lente! Het wordt jullie gebracht door Itzhak Perlman samen met het Israel Philharmonic Orchestra.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

263bdb0837eb3973c4520c427474012a.png

 

 

Beste kandidaten

 

 

Dank jullie wel voor dit fantastische festival. Jullie hebben dat goed gedaan en de inwoners zijn tevreden! Maar nu begint voor jullie de échte opdracht eigenlijk pas. Samengevat: jullie sturen me allemaal een PM (via jullie molboekje) met daarin de volgende dingen:

 

 

- 5 punten die jullie naar keuze mogen verdelen behalve op je eigen nummer

- De voorspelling op welke plaats jouw nummer gaat eindigen

- De voorspelling op welke plaats het nummer van de Mol gaat eindigen

 

 

Een handige playlist van de verschillende songs is hier terug te vinden:

 

 

Succes en.. enjoy!

 

@Vince123 @Dogfacedgremlin @Iker @hjs666 @stvvrules

@Blup008 @ivago @Stef @Rhand @The Belgian Waffle Iron

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Rhand zei:

Ik heb het toch al lang ingestuurd. Waarom tag je mij?

 

Iedereen getagd om geen onderscheid te maken tussen de kandidaten :mm:

 

1 uur terug, Blup008 zei:

Woeps, niet aan gedacht. Ik zal het vanavond doen, maar ik ga dat sowieso weer vergeten

 

Denk er toch maar aan! :wait:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...