Ga naar inhoud

Welkom Gast!

Inloggen or Mijn account aanmaken om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

Trust the process


Brechtovic

Aanbevolen berichten

Seizoen 22/23 - einde seizoen

Playoff 1, de bekerfinale en in de Champions League al minstens de kwartfinale...er stond nog veel op het programma. Eens overlopen hoe het seizoen eindigde!

 

We beginnen met de minst belangrijke prijs, de Croky Cup. Na het uitschakelen van Westerlo, Standard, Moeskroen en Kortrijk namen we het in de finale op tegen Racing Genk. In de vorige seizoenen hadden we het vaak lastig tegen de smurfen, maar we geloofden in een goede afloop. Dat was ook het geval, want halfweg de eerste helft scoorden we drie goals binnen 10 minuten. De Limburgers konden vlak voor rust nog milderen via een strafschop, maar in de tweede helft gingen we op ons elan door. Een vlotte overwinning en een tweede beker op rij!

Spoiler

GGBL6UX.png

 

In de competitie hadden we niet verloren, waardoor we met een voorsprong van 9 punten aan de playoffs begonnen. Het was zaak om eerste achtervolger Gent direct de indruk te geven dat er geen remontada inzat. Dat viel bijna tegen, want pas in het slot kwamen we nog weg met de drie punten uit de Ghelamco. Uiteindelijk haalden we 23/30 en waren we na speeldag 5 al zeker van het kampioenschap. We verloren op 40 matchen slechts één keer, niet toevallig tegen Genk. We hadden een volledig B-elftal opgesteld in functie van de Champions League en de Limburgers profiteerden optimaal.

XsTb9OR.png?1

 

Aanvallend liep het wat stroever dit seizoen, maar als je daar tegenover slechts 16 tegendoelpunten slikt, dan is het geen verrassing dat we uiteindelijk kampioen speelden met 19 punten voorsprong op de tweede! 28 clean sheets op 40 matchen, dat is een record! 

 

CSGIYxQ.png?1

 

De Champions League dan. Na onze onwaarschijnlijke stunt tegen Barcelona mochten we het nu opnemen tegen het machtige Man Utd. In tegenstelling tot het echte leven hebben de Mancunians hun plaats aan de top van het Engelse voetbal terug opgenomen. Dat succes zorgde ervoor dat ze opnieuw een aantrekkelijke bestemming zijn voor topspelers en dat was duidelijk te zien. Verratti, Tielemans, Upamecano, Grealish, Malcolm, Vinicius, Lautaro...allemaal spelen ze tegenwoordig in het rode deel van Manchester. 

 

Het veranderde voor ons niets, want ook tegen Barcelona gaf niemand ons een kans. We moesten dus gewoon met dezelfde mindset aan de dubbel  confrontatie starten. We begonnen thuis en we kregen in het Astridpark een ongelooflijke eerste helft te zien. De supporters kregen maar liefst vijf goals te zien, helaas waren er ook twee voor de bezoekers. De tweede helft baarde een muis, want er werd bijna geen kans meer gecreëerd. We gingen dus met een 3-2 voorsprong naar Manchester. Benieuwd of we opnieuw kunnen stunten.

Spoiler

d2VYrxQ.png

 

In Manchester kwamen we al snel op voorsprong via Bamba, maar nog voor rust schoot Tielemans van 35 meter in de winkelhaak. 't Is van uw eigen kweek dat je het moet hebben. Nog geen man overboord, maar we wisten dat het moeilijk zou gaan worden. Desalniettemin speelden we goed mee, maar rond het uur kon Shaw op hoekschop de 2-1 binnen koppen. We moesten gaan scoren, dus een kwartier voor het einde besloot ik om te schakelen naar een 4-2-3-1 om toch nog iets te forceren. We weten echter dat Solksjear niets liever doet dan zijn team op de counter laten spelen en ze speelden deze dan ook perfect uit. 5-1 werd het zwaar verdict, maar ik kon enkel maar trots zijn op ons team. Met zo'n jong elftal zo ver geraken in de Champions League, het is niet veel ploegen gegeven!

 

Spoiler

OMCTsfx.png

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 227
  • Created
  • Laatste reactie

Seizoen 22/23 - statistieken

Yari Verschaeren was de absolute uitblinker met 21 doelpunten en 14 assists. Het werd 13 keer verkozen tot man van de match en heeft een gemiddelde beoordeling van 7,61. Alle Europese topclubs staan dan ook aan te schuiven om hem op te halen. 

 

nWFYrLu.png?1

vEpXyv5.png?1

Link naar reactie
Delen op andere sites

28 minuten geleden, hjs666 zei:

Schitterende resultaten :clap:

Heb jezelf al aanbiedingen gekregen van Europese (sub)topclubs ?

 

Ik ben al enkele keren op gesprek geweest bij ploegen van het niveau Roma en Valencia, maar nog geen enkele aanbieding gekregen.

Is ook niet direct de bedoeling. De financiën zijn nu heel goed, waardoor er extra investeringen gebeuren in het jeugd- en trainingscomplex. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...
1 uur terug, vekie zei:

mooi bezig met weinig aankopen zie ik netjes,,,, nu nog dat stapje hogerop zetten he europees, wel raar klassement in belgie vind ik maar niet jou probleem natuurlijk

 

De weinige aankopen was een weloverwogen keuze. Enerzijds door de slechte financiën, anderzijds de sterke jeugdopleiding die er toch wel is. 

Ik vermoed wel dat er in de komende transferperiode veel interesse zal zijn voor de steunpilaren (Doku, Verschaeren, Kana, ...), dus benieuwd of ik ze kan houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Seizoen 23/24 - Transferperiode

Een tweede dubbel op rij en kwartfinale Champions League...het spreekt voor zich dat onze jonge spelers naam aan het maken zijn in de voetbalwereld. Zes van onze spelers zijn ondertussen ook Rode Duivel geworden, dus aan interesse geen gebrek. Alle Europese (top)ploegen hadden wel enkele van onze spelers op hun verlanglijstje staan. Enkelen van hen hebben in hun contract een clausule staan dat ze voor een relatief laag bedrag weg kunnen, dus het was bang afwachten wie er effectief ging vertrekken. Vooral Kana en Verschaeren stond in de schijnwerpers. Die laatste scoorde vorig seizoen 21 treffers, gaf 14 assists en behaalde een gemiddelde beoordeling van 7.61 in 44 wedstrijden en 2 invalbeurten. De eersten die met een bod kwamen waren Atlético Madrid en Everton, maar deze waren ontoereikend. Een resem andere ploegen probeerden eveneens, maar geen enkel bod voldeed en Yari was zelf blijkbaar ook niet happig op een vertrek. Hij blijft dus minstens nog een seizoen. Voor Kana kwamen een stuk hogere bedragen binnen, met de Spuds van Tottenham als hoogste bieder. Hun bod van 75M werd echter mooi in de papierbak gedeponeerd, want geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om één van mijn grootste talenten te verkopen aan die lelijke club. We wisten daardoor wel wat we konden krijgen en alles lager werd bijgevolg geweigerd. Kana vond het best wel oké, waardoor ook hij nog een seizoen blijft. Doku was een ander verhaal. Hij had een clausule in zijn contract staan van 35M, een peulschil voor het grote talent. Een poging tot openbreken van zijn contract liep op niets uit, want de salariseisen waren te hoog (120k/week). Doorheen juli en augustus boden verschillende ploegen de 35M, maar telkens kwam er geen overeenkomst uit voort. Net op het moment dat ik dacht dat ook hij nog ging blijven kwam er 31/8 nog een bod van Leipzig en op deadlineday verliet Jeremy Doku ons voor de Duitsers. Gent en Genk hadden ondertussen hun zinnen gezet op onze jonge rechterflankspeler Jeremie Manzangala Singa. Michel Louwagie zag het wel in de jeugdinternational en vond 25M een goeie prijs. Wij gingen uiteraard akkoord, want hij ging bij ons maar 3e keus zijn. Helaas liepen de onderhandelingen met de speler zelf op niets uit. Hij zag het niet zitten om een stap terug te zetten. Ondertussen was Roofe het wat beu in België en wilde hij terugkeren naar Engeland. Ons niet gelaten, zeker als Crystal Palace nog 20,5M wil betalen voor de 30-jarige spits. Ook zijn concurrent Leon Gomez Ferreno vertrekt na een zwak seizoen opnieuw naar zijn thuisland. Hij kwam gratis over, dus we scheurden er onze broek niet aan. Voor de rest kregen we ook verschillende boden binnen op Sardella, Nubel en Lutonda. Geen enkel bod voldeed echter aan onze waardebeoordeling van die spelers en het weigeren viel niet in slechte aarde bij hen, dus zij blijven ook. Ik had niet verwacht dat we uiteindelijk maar twee basisspelers zouden verliezen, maar ik kan natuurlijk enkel tevreden zijn. 

 

Het geld werd voornamelijk gebruikt voor het aantrekken van een nieuwe spits. Cortés stond al enige tijd op mijn verlanglijstje en eindelijk kreeg ik toestemming van het bestuur om hem te halen. De jonge Argentijn komt voor 5,75M over van Boca Juniors. Daarnaast kon ik ook eindelijk Ranocchia halen. Na talloze pogingen zag de jonge Italiaan eindelijk in dat hij bij Juventus geen speelkansen zou krijgen. We halen de jeugdinternational op voor slechts 2M. Tahith Chong hadden we twee seizoenen geleden op huurbasis bij ons en hij maakte toen indruk. Dat hij nu gratis op te halen was zorgde voor een gemakkelijke beslissing. Abel Ruiz en Eduardo José komen op huurbasis om het vertrek van Doku en Cobbaut op te vangen. 

 

xKRysGk.png?1

 

De oefencampagne verliep vlekkeloos, wat altijd leuk is, ook al zijn resultaten slechts bijkomstig. 

 

w0Tpfhc.png?1 

 

De Super Cup valt zoals gewoonlijk midden in de voorbereiding, maar dat leverde geen problemen op.

Zwarte beest Racing Genk werd dan toch eens vlot aan de kant gezet na goals in de eerste en laatste minuut.

 

BqE1v57.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

5 minuten geleden, Superjef zei:

Wel een geluk dat je spelers niet beginnen mopperen omdat hun transfers niet konden doorgaan! En whut, Gent dat 25M wilde bieden :ohh: 

 

Is de eerste keer dat ik dit voorheb. Normaal beginnen die allemaal te janken dat ze weg willen naar een Europese (top)club, maar deze keer geen één.

Vreemd, maar wel leuk!

 

Genk gaf zo'n 70M uit, Cub Brugge 65M, Gent bijna 40M, Charleroi 20M, Zulte 10M.

Respectievelijk haalden ze volgende bedragen binnen: 72M, 60M, 20M, 4M, 900k.

 

Hoogconjunctuur in de Jupiler Pro League.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Seizoen 23/24 - augustus t.e.m. oktober

Vooraleer we beginnen met een overzicht van de speelkalender werpen we eerst een blik op de tactiek die we zullen gebruiken.

We gebruiken deze opstelling al sinds het tweede seizoen onder mijn leiding. Elk seizoen voer ik kleine wijzigingen door, waardoor we sterker voor de dag zullen komen. Waar we in het eerste seizoen nog uitgingen van een 4-3-3 met de punt naar voren (ook wel de bekende 4-2-3-1), spelen we sinds het seizoen 20/21 in een 4-3-3 met de punt naar achter. De laatste wijziging die ik heb doorgevoerd is het meer aanvallende vrijheid geven aan de flankaanvallers. Op die manier hoop ik op meer doelpunten van die flankaanvallers, zodat niet alles van de eenzame spits moet komen. Voor de rest is er weinig speciaals te melden.

Spoiler

8Iw7Jgh.png?1

 

De competitie dus. Daarin loopt alles op wieltjes, want de eerste 10 wedstrijden wonnen we allemaal. Vooral de overwinning op Standard en Genk doen deugd, want in vorige seizoen durfde het daar al eens mislopen. We scoren vlot en op defensief vlak staat alles ook relatief goed. Het valt jullie waarschijnlijk wel op dat we al 6 penalty's scoorden. Onze dribbelaars op de flanken genieten optimaal van hun aanvallende vrijheid en zorgen zo voor enorm veel problemen bij de tegenstanders. We versierden er in totaal al 7, waarvan Yari er slechts eentje miste. Verschaeren zet trouwens de lijn van vorig seizoen verder. Na 10 competitiewedstrijden, waarvan hij er eentje miste, zit hij al aan 8 doelpunten en evenveel assists. Dat levert hem een gemiddelde van 8.28 op. 

 

lulqaBa.png?1

 

Het perfecte rapport levert ons uiteraard de eerste plaats op, maar Genk volgt op slechts op 3 punten. Hun verlies tegen ons was het enige puntenverlies tot nog toe. De rest van de G5 vervolledigt de top 5, KV Mechelen is voorlopig de laatste gegadigde voor PO1. Enigszins verrassend bengelt Antwerp onderaan op dit moment met 4/30. Nog niets verloren voor de mannen van 't stad, maar ze gaan zich dringend moeten herpakken. 

 

In de beker kregen we momenteel enkel KV Oostende voorgeschoteld. De kustboys vertoeven tegenwoordig opnieuw in 1B en werden dan ook vlot aan de kant gezet. Een elftal van jongens die matchritme nodig hebben en enkele beloftevolle youngsters deed het voortreffelijk en ging met forfaitcijfers terug richting Brussel.

nB9UoFM.png?1

 

In de Champions League werden we als reekshoofd (!) gekoppeld aan Wolfsburg, AS Monaco en uittredend kampioen Manchester City.

Geen sinecure, maar met vorig seizoen in het achterhoofd gaan we er volledig voor. 

 

Ter info een overzicht van de kern van Manchester City.

Spoiler

G1WWh3T.png?1

fLdUdoA.png?1

 

 

Bedankt voor de reacties! Screens e.d.m. kunnen op aanvraag. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...