Ga naar inhoud

Welkom Gast!

Inloggen or Mijn account aanmaken om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

Trust the process


Brechtovic

Aanbevolen berichten

  • Reacties 227
  • Created
  • Laatste reactie

Seizoen 19/20 - januari:

We beginnen het overzicht met de transferperiode. Ik had in de zomermercato al wat overtollige balast kunnen lozen. Desondanks was de financiële put enkel gegroeid. Er was wat interesse voor spelers die weinig of niet aan de bak kwam, dus ik besloot ze op de markt te brengen. 

Een eerste bod kwam binnen, maar het was voor een verhuurde speler, namelijk James Lawrence. De Duitse traditieclub St. Pauli neemt hem over voor 700k. De volgende die vertrok was Pieter Gerkens. De sympathieke Limburger speelde enkel in de twee bekerwedstrijden en mocht dus vertrekken. Ietwat verrassend was het Schalke 04 die 3,1M betaald. Thelin was een moeilijker verhaal. De Zweed was niet echt populair op de transfermarkt, maar uiteindelijk zag Sean Dyche wel iets in hem. Burnley huurt Thelin voor de rest van het seizoen en neemt ook het volledige salaris over. Voor 2M kunnen ze hem definitief binnen halen. De laatste uitgaande transfer is deze van Adrien Trebel. De Fransman heeft zijn kwaliteiten, maar met een weeksalaris van 38500 euro zou zijn vertrek extra ruimte geven op financieel vlak. Hij speelde slechts 6 wedstrijden, dus het is niet dat hij een cruciale speler was. Alaves zag wel iets in Trebel en bood 6M. Dat was meer dan ik had verwacht, dus de beslissing om te accepteren was gemakkelijk. De speler zelf was echter niet overtuigd en liet de aanbieding schieten. Uiteindelijk moesten we tevreden zijn met een uitleenbeurt. Het Franse Rennes huurt Trebel en betaalt hiervoor 250k per maand. Daarnaast nemen ze het volledige salaris over en kunnen ze hem na 15 gespeelde wedstrijden kopen voor 8,8M. Benieuwd of het zover komt.

 

Op inkomend vlak was er niet veel ruimte, gezien de financiële problemen. Met het vertrek van Trebel en Gerkens wilde ik toch nog een extra optie op het middenveld. Ik zocht vooral naar een uitleenbeurt en hiervoor viel mijn oog op Pedro Chirivella. De talentvolle Spanjaard is overigens in zijn laatste contractjaar, dus als hij ons bevalt kunnen we hem gratis overnemen. 

epMBj52.png?1

 

De wedstrijden dan. Na een deugddoende rustperiode vlogen we er opnieuw in met twee oefenwedstrijden. Tegen BX Brussels wonnen we gemakkelijk (5-0) en Dortmund hielden we op een gelijkspel (1-1).

We hervatten de competitie met een thuiswedstrijd tegen Kortrijk. Een gemakkelijke overwinning na twee goals in de eerste helft. Het weekend erna kwamen we niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Beveren. Opnieuw een gebrek aan efficiëntie, toch een terugkerend euvel. Zeven dagen later kregen we Standard over de vloer en ook deze wedstrijd eindigde op een gelijkspel, al was het deze keer wel een juiste weergave van het spelbeeld. 

 

fumaIJM.png?1

 

We verliezen wat terrein op Club Brugge, maar de achterstand is zeker niet dramatisch, nl. 9 punten. Ondertussen blijven de speculaties over mijn toekomst enkel groeien. Het lijkt erop dat de media mijn naar de uitgang schrijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met Gerkens sowieso al een goede zaak gedaan. Met Trebel eigenlijk ook: geen salaris en na 10 maanden ook al 2,5M aan hem verdiend. Hopelijk lichten ze de optie en krijg je er nog een mooie bonus bij.

 

Met die gelijkspelen vorder je natuurlijk weinig in het klassement (irl ook het grote probleem :happy:).

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

36 minuten geleden, Superjef zei:

Met Gerkens sowieso al een goede zaak gedaan. Met Trebel eigenlijk ook: geen salaris en na 10 maanden ook al 2,5M aan hem verdiend. Hopelijk lichten ze de optie en krijg je er nog een mooie bonus bij.

 

Met die gelijkspelen vorder je natuurlijk weinig in het klassement (irl ook het grote probleem :happy:).

 

 

Het is ongelooflijk welke kansen er worden gemist.

Ook elke match meerdere ballen op het kader.

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uren geleden, Brechtovic zei:

 

Het is ongelooflijk welke kansen er worden gemist.

Ook elke match meerdere ballen op het kader.

Die ballen op het kader heb ik ook, minstens 2 a 3 per match. Echt gek.

5 op 9 niet slecht, maar die media speculatie is bullshit.

 

Wat zegt uw baanzekerheid ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vraag me af wat de verwachtingen van het bestuur waren?

Kampioenschap zonder pardon of CL/Europees voetbal afdwingen,....

Status van baanzekerheid is belangrijker dan de mening van de media.

Spijtig dat je al uit de beker ligt,is de kortste weg naar Europa hé .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Seizoen 19/20 - einde reguliere competitie

Ondanks de vele geruchten rond mijn positie, bleef ik rustig. De media kunnen zeggen of schrijven wat ze willen, ik wist dat mijn baanzekerheid nog stabiel was. De verwachtingen van het bestuur liggen hoog - de titel - maar ik denk wel dat ze gaan inzien dat met deze kern de titel een hele sterke prestatie zou zijn. Soit, we zien wel. Ondertussen gaan we gewoon verder met ons werk en proberen we zoveel mogelijk punten te rapen. We zien dan wel waar we uitkomen. Het einde van de reguliere competitie kwam in zicht, dus de wedstrijden werden pittiger. Club, wij, Standard en Genk zijn al zo goed als zeker van playoff 1, maar voor de resterende twee plaatsen komen nog een hele resem ploegen in aanmerking. 

 

We begonnen februari met een uitmatch aan de kust en een thuismatch tegen de kanaries uit Limburg. We domineerde beide wedstrijden en wonnen bijgevolg vlot, telkens met 2-0. De wedstrijd 'achter de kazerne' leverde geen winnaar op na een verschrikkelijk saaie wedstrijd. Veel goede wil, maar het kwam er niet uit. Tegen Charleroi kwam het gebrek aan efficiëntie opnieuw naar boven en dan weet je dat je het deksel nog op de neus kan krijgen. In blessuretijd werd de gelijkmaker tegen de netten gekopt na een finale corner. Na twee draws waren we bijna verplicht om iets te halen op Antwerp en dat deden we ook! Ondanks een vroege achterstand waren we op alle vlakken de betere ploeg en dat resulteerde in een verdiende overwinning. Helaas konden we de lijn niet doortrekken en gingen we thuis onderuit tegen Racing Genk. Paintsil, die ons in de heenmatch ook al eigenhandig de nederlaag bezorgde, deed zijn kunstje gewoon opnieuw. Een pijnlijke nederlaag, want de achterstand op Club wordt wel heel groot.

We herpakten ons de week erna op Eupen met een 0-2 overwinning en op de laatste speeldag kregen we nog een unieke kans om de voorsprong van de leider toch nog te verkleinen. Op Jan Breydel zagen we een gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten. Het waren uiteindelijk twee stilstaande fases die voor de beslissing zorgden. Club Brugge wint en start zo aan playoff1 met maar liefst 8 punten voorsprong op ons.

De rest volgt allemaal binnen de 5 punten van elkaar. Daar zitten trouwens twee verrassende namen bij, want zowel KV Oostende als Cercle Brugge behaalden op de laatste speeldag nog een plaats bij de beste zes van de Belgische competitie. De Jupiler Pro League neemt afscheid van de kerels uit Kortrijk. De mannen van Yves verloren op de laatste speeldag het rechtstreekse duel om degradatie van Antwerp en zakken dus naar 1B. 

 

6qMKrU0.png?1

 

Ondertussen gaat het van kwaad naar erger met betrekking tot de financiën. De club staat zon' 50M in het rood en naar schatting zou dat tegen het einde van het seizoen zo'n 90M kunnen zijn. Als ik al mag blijven na het seizoen, dan volgt er een enorme opdracht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Seizoen 19/20 - play-off 1

8 punten achterstand op leider Club Brugge, dus daar moesten we ons niet teveel mee bezig houden de komende wedstrijden. Gewoon ervoor zorgen dat we de tweede plaats behouden en zo de bijhorende plaats in de voorrondes van de Champions League vastleggen. Het klinkt allemaal simpeler dan het in werkelijkheid is, maar daar kwam het op neer. 

Zoals verwacht haalde Club dan ook gemakkelijk de titel binnen. Ze verloren enkel punten door twee nederlagen tegen ons, toch twee leuke prestigezeges voor de fans. We speelden trouwens een degelijk tot goede play-offs, want we liepen ook maar twee nederlagen op. Racing Genk was dit seizoen duidelijk ons zwarte beest, want we verloren alle vier ontmoetingen.

R6SmODd.png?1

 

We halen dus 20/30 en eindigen zo tweede. Al bij al vind ik dat we een goed seizoen hebben gespeeld. De tweede plaats was duidelijk het hoogst haalbare. 

T4N5HM2.png?1

 

Vlak na het seizoen kregen we het bericht dat de schuld was opgelopen tot maar liefst 153 miljoen euro. De toekomst van de club is gewoon in het gevaar...

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...