Jump to content

Welkom Gast!

Sign In or Create my Account om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Brechtovic

Trust the process

Recommended Posts

Afbeeldingsresultaat voor anderlecht logo

 

Kompany terug naar Anderlecht!

De kogel is door de kerk, na 10 seizoenen in het blauwe deel van Manchester keert Vincent Kompany terug naar de club waar het allemaal begon, RSC Anderlecht! Zijn komst past volledig in de nieuwe visie die door het bestuur werd vooropgesteld. De kern is om gebruik te maken van de kwaliteit die de jeugdopleiding in Neerpede voortbrengt en deze aan te vullen met externe meerwaarden. Voor alle duidelijkheid, Kompany keert dus niet terug als trainer, want hij wil eerst nog enkele seizoenen toevoegen aan zijn al rijk gevulde carrière. Samen met andere ervaren spelers, zoals Chadli en Nasri wil hij de jonge talenten begeleiden in hun ontwikkeling op het hoogste niveau.

 

Wie wordt dan trainer? Ook daar kwam het bestuur met een verrassing, want een volledige onbekende trainer werd aangesteld. Tenzij u de prestaties van FC Weg van Tùs en VPA Sleihage op de voet volgt natuurlijk.

De jonge Belg kon het bestuur overtuigen met zijn voetbalideeën en past zo volledig in de nieuw ingeslagen weg.

 

Benieuwd of deze koersverandering Anderlecht terug naar het hoogste niveau leidt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seizoen 2019 - 2020: transferperiode zomer 2019

Er waren al heel wat inkomende en uitgaande transfers geregeld voor mijn komst.

Sowieso is het dit seizoen de bedoeling om zoveel mogelijk jeugdspelers kansen te geven in het eerste elftal. Dat er geen financiële ruimte meer is voor extra spelers is dus geen ramp. We besloten wel om nog wat balast te lozen. 

 

05uYTX2.png?1

 

Zowel Makarenko, Sowah, Musona als Saief mochten andere oorden opzoeken en dat leverde ons zowaar nog enkele miljoenen op.

Ook de 18-jarige Vercauteren vertrok uiteindelijk nog, omdat AA Gent ons een mooie som betaalde. Rik zou het seizoen aanvatten als 5e keeper, dus ook zijn vertrek is absoluut geen ramp.

 

Uiteraard was er ook interesse voor enkele van onze 'goudhaantjes'. Niet toevallig was het Manchester City dat probeerde om zowel Doku, Verschaeren als Kana los te weken. Een vertrek is echter onbespreekbaar tijdens dit eerste seizoen. 

 

Ondertussen probeerden we tijdens de voorbereiding van de uitgebreide kern een ploeg te smeden. De oefenwedstrijden waren met wisselend succes, maar de resultaten zijn daarin van ondergeschikt belang.

 

Gcbfez1.png?1

 

Op naar het begin van de competitie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is Zulj iets waard?

Zou die misschien verkopen als je jeugdig alternatief achter de hand hebt natuurlijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur terug, hjs666 zei:

Is Zulj iets waard?

Zou die misschien verkopen als je jeugdig alternatief achter de hand hebt natuurlijk.

 

Ga ik momenteel uitspelen als back-up van Sambi, maar logischerwijs zal die in de toekomst een exit krijgen.

 

Ter volledigheid een overzicht van de kern (geen screen, want ik zit al verder in het spel).

 

Van Crombrugge (Didillon, Roef)

Saelemaekers (Sardella, Vandenborre) - Kana (Luckassen) - Kompany (Sandler) - Cobbaut (Amuzu, Lotonda)

Sambi (Zulj) - Vlap (Trebel, Kayembe)

Nasri (El Hadji) - Verschaeren (Gerkens) - Chadli (Doku, Adzic)

Roofe (Thelin, Dimata)

 

Kompany, Roofe, Najar en Dimata zijn lange tijd geblesseerd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minuten geleden, stvvrules zei:

Succes ermee, beter doen dan in het echt zal niet moeilijk zijn :D

 

Postje proberen te halen in het transfercomité :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel succes! Je doet nu alvast al beter door overbodige spelers wél te verkopen :tmi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seizoen 19/20 - augustus:

Begin augustus was het eindelijk zover, de eerste competitiematch! We begonnen zowaar direct in Brugge, weliswaar tegen de plaatselijke vereniging i.p.v. de blauw-zwarte rivaal. We konden niet beter starten, want na iets meer dan een halfuur stonden we al 0-3 voor. In de tweede helft bouwden we de voorsprong nog uit, maar de thuisploeg kon een forfaitnederlaag nog net vermijden.
De week erop kregen we de mannen van Gent op bezoek, toch één van de titelkandidaten. Een gelijkopgaande match leverde uiteindelijk toch een overwinning op, nadat Chadli iets over het uur zijn eerste in Brusselse loondienst binnen prikte.

De match in Waregem kunnen we snel vergeten, want geen van beide ploegen creëerde echt kansen. Een scoreloos gelijkspel was het logische gevolg.

De laatste wedstrijd van augustus was een thuiswedstrijd tegen cultploeg Moeskroen. Vlak voor rust konden we eindelijk de bezoekende verdediging uit verband spelen, waardoor Thelin zijn eerste van het seizoen kon maken. Iets na het uur voegde hij daar nog een tweede aan toe, waarna we de wedstrijd rustig konden uitspelen.

 

1b6uKZL.png?1

 

Met 10/12 nemen we een goede start. Vooral op verdedigend vlak staat het momenteel goed, ondanks de afwezigheid van Kompany. Sandler en Kana vullen de leemte goed in!

 

In de stand moeten we voorlopig enkel Club Brugge laten voorgaan, dat een perfect rapport kon voorleggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goeie start :) 

Hopelijk verzwak je niet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seizoen 19/20 - september:

We begonnen de maand met een uitwedstrijd in Kortrijk. Geen enkele ploeg gaat gemakkelijk winnen in het Guldensporenstadion en dit keer was het niet anders. We kwamen dan wel 2-0 voor na goals van Zulj en Thelin, de vervangers van respectievelijk Sambi en Roofe, de thuisploeg bleef knokken. Ze konden nog de aansluitingstreffer scoren via Mboyo, maar daar bleef het ook bij. 

Na de interlandbreak, waarin we een oefenmatch tegen Ajax speelden (5-2 winst), namen we het op tegen Waasland-Beveren. Winst was een absolute must. We domineerden de volledige partij, maar konden maar één keer scoren. Efficiëntie in aanvallend opzicht is toch een werkpunt!

De volgende 3 wedstrijden speelden we binnen 7 dagen. De eerste was een verplaatsing naar Sclessin, de Classico van België (ahum). We kwamen al snel op voorsprong via Zulj, die de rol van Sambi goed inneemt tijdens diens blessure. Michel besloot in het laatste kwartier alles op alles te zetten en dat leverde nog een gelijkmaker op. Ondanks deze late gelijkmaker blikken we toch tevreden terug op deze wedstrijd. 

Op woensdag begon vervolgens ons bekeravontuur met een wedstrijd op het Kiel. Ik besloot om een B-ploeg op te stellen, maar uiteindelijk moest ik toch teruggrijpen naar Chadli, die ons in het slot de overwinning schonk. 

Eind september kregen we nog een thuismatch tegen Oostende. Na een halfuur stond de eindstand al op het scorebord, na de eerste goals van Nasri, Vlap en Roofe. 

 

CVMQQYN.png?1

 

We blijven ongeslagen en moeten enkel Club Brugge voor ons houden. Die hebben na 8 wedstrijden nog altijd het perfecte rapport.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je doet het goed, maar het kan beter als je een logopack zou hebben

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seizoen 19/20 - oktober en november:

Na 2 maanden competitie stonden we dus tweede, op 4 punten van Club Brugge. Het was vooraf moeilijk om in te schatten was deze ploeg kan, maar de start was veelbelovend. Benieuwd of we de goede prestaties konden voortzetten. Eerst was het opnieuw tijd voor een interlandbreak en die periode leverde ons wat blessures op. Onder andere Kompany, Saelemaekers en Zulj vielen uit en zouden in oktober en november niet aan spelen toekomen.

 

Eind oktober hervatten we de competitie op Sint-Truiden. Op zich speelden we niet slecht, maar de thuisploeg counterde efficiënt. We hadden kansen genoeg om alsnog te winnen maar efficiëntie is duidelijk een werkpunt dit seizoen. De week erna kregen we KV Mechelen over de vloer. We kwamen al vroeg op voorsprong via Sambi en nar rust beslisten we de wedstrijd op 10 minuten tijd. De kakkers konden nog de eer redden, maar daar bleef het ook bij. Eind oktober zakten we af naar het land der zebra's. Altijd een moeilijke verplaatsing en uiteindelijk gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Ondanks de vroege voorsprong via Yari moesten we toch het onderspit delven. Een verdiende overwinning van de carolo's.

 

Enkele dagen later kregen we de kans om ons te herpakken en dat deden we met verve. Antwerp kwam er niet aan te pas en mocht blij zijn dat de score niet hoger was. Deze nederlaag betekende ook het ontslag voor Boloni. Op naar Genk, waar we een koekje van eigen deeg kregen, een kansloze 3-1 nederlaag. Helemaal niets op af te dingen. Een thuismatch tegen Eupen was ideaal om terug aan te knopen met een overwinning, maar ondanks 37 doelpogingen slaagden we er niet in om een doelpunt te maken.

 

JZa0IP3.png?1

 

Ondanks de mindere reeks, blijven we in het kielzog van Club Brugge, dat ook punten liet liggen. 

We zien wel Genk en Gent naderen in de stand, al hebben we nog een mooie buffer.

 

Ondertussen is er interesse voor Trebel en Gerkens, twee spelers die gerust mogen vertrekken. Benieuwd of we een mooie deal kunnen vinden voor beide.

 

Spoiler

Bedankt voor alle reacties! Ik zit ongeveer gelijk met het spel nu, dus de updates kunnen wat langer uitblijven.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Degelijke resultaten, enkel thuis eupen moet je altijd kloppen. Spijtig dat de bal er niet in wou. Op Genk en charleroi kan je verliezen uiteraard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De match tegen Club gaat een goede waardemeter worden. Maar aangezien ze ook met punten beginnen morsen, moet dat wel lukken!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seizoen 19/20 - december:

De laatste maand van 2019 was een drukke maand, want we kregen vijf competitiewedstrijden en minstens één bekermatch voorgeschoteld. De eerste was misschien al de belangrijkste, want we kregen leider Club Brugge over de vloer. De jongens stonden duidelijk op scherp, want aan de rust stonden we al 3-0 voor. Een schitterende prestatie van de jongen jongens, want het waren zowaar drie tieners die voor de goals zorgden. Club kon uiteindelijk nog tegenscoren, maar daar bleef het ook bij. 

Enkele dagen later speelden we voor de beker thuis tegen Gent. Ik besloot om enkele bankzitters en u21 spelers op te stellen, net zoals in de vorige bekermatch. Deze keer liep het verkeerd af, want Gent kon op het einde toch nog de overwinning afdwingen. 

Drie dagen later was er opnieuw een thuismatch ingepland en kregen we die andere Bruggelingen op bezoek, beter gekend als de vereniging. Zij strijden volop mee voor playoff 1, maar kregen toch een ferme oplawaai te verduren. Helaas liep Roofe na zijn hattrick een blessure op en missen we hem voor de rest van de maand. 

De week erop mochten we naar Gent. Na een gelijkopgaande match eindigt de wedstrijd op een logisch gelijkspel. We scoorden pas laat via de herstelde Nasri. Een nederlaag ging absoluut geen correcte weerspiegeling zijn van de wedstrijd. 

Als voorlaatste match van 2019 kregen we de mannen van Franky Dury op bezoek. Zoals altijd had de voormalige politiecommissaris zijn pionnen goed neergezet, zodat we moeilijk kansen konden creëren. Twee flitsen waren voldoende om de overwinning binnen te halen. Het werd duidelijk dat veel spelers nood hadden aan een rustperiode. Met de winterstop in het vooruitzicht moesten we op tweede kerstdag nog even afzakken naar Le Cannonier. We begonnen goed aan de match, want Doku scoorde iets voor het kwartier de openingsgoal. Wat we daarna te zien kregen, had ik dit seizoen nog niet meegemaakt. Moeskroen creëerde 4 kansen en die gingen er zowaar allemaal in. Ongelooflijk! De 4-2 van Nasri was niet meer dan een voetnoot. Jammer van deze valse noot om het jaar mee af te sluiten.

 

PAZ8t0U.png?1

 

We sluiten het jaar af als tweede op 6 punten van Club Brugge, dat zich herpakte na hun nederlaag bij ons. Geen onoverkomelijke kloof en eigenlijk toch beter dan ik zelf had verwacht. Al heeft het bestuur daar een andere mening over, want volgens diverse media loop ik het risico om aan de deur gezet te worden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Create New...