Ga naar inhoud

Welkom Gast!

Inloggen or Mijn account aanmaken om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

[FM20] The journey is the important part !


stvvrules

Aanbevolen berichten

  • Reacties 248
  • Created
  • Laatste reactie

Ongeziene ontknoping !

 

We presteerden zeer goed in de terugronde en lieten nauwelijks  punten liggen.  Er werd verloren in dusseldorf en gelijk gespeeld tegen Bochum, Hamburg en Ingolstadt. In pole position begonnen we aan de laatste 5 wedstrijden met de patch 3.0, we zetten eerst vlot degradant Union Berlin opzij, maar daarna stokte de machine opeens. 21 tegendoelpunten hadden we op 29 wedstrijden binnengekregen en ineens waren daar 3 verliesmatchen op rij. 1 4 tegen Hannover, 1 3 tegen Kaiserslautern en 1 2 tegen 1860 Munchen. De promotiekansen leken te verdwijnen. Op de voorlaatste speeldag klopten we echter de andere degradant Munster met 3 1 cijfers en dus mochten we op bezoek bij het nummer 4 Wiesbaden proberen de playoffs te halen. Ik gaf nog een speech voor de match met de vermelding dat er geen druk was, promotie was niet iets wat absoluut moest gebeuren. Kwam dat als een bevrijding of was Wiesbaden verlamd met stress  ? Na 15 minuten stonden we al 0 2 op voorsprong. Dusseldorf moest dus winnen wou het rechtstreeks promoveren, net voor rust kregen ze daar een opdoffer met de 1 0 voor Darmstadt. Een opdoffer die ze niet meer te boven kwamen. Wij liepen in het slot nog uit tot 0 4 en kronen ons tot nummer 2 van de competitie en promoveren samen met Hamburg naar de Bundesliga.

 

De ploeg met het kleinste budget verrast vriend en vijand. Nu begint het zware werk. Met een budget van 4 miljoen per jaar aan salaris hinkte we al maar liefst 15 miljoen achter op Hamburg en Dusseldorf. In de bundesliga heeft de slechtst betalende ploeg een budget van 33 miljoen euro. Maar liefst 8 keer zo groot als ons budget.

 

1f3792327fdd3e006971bfa2c5b8c314.png

 

In de beker wisten we ons met een straffe stuntzege in Wolfsburg te plaatsen voor de kwartfinale. We wonnen met 0 3 in Wolfsburg en mochten ons opmaken voor een thuismatch tegen Schalke 04. De Blauwwitten waren een maat te groot voor ons en wonnen uiteindelijk met 1 2.

 

fdf0a597b11fe4db8f53f89c7e847fab.png abeaaa7c44ad62ccc75a66afab2c7e26.png

 

 

Huurling Harald Stenzel was zonder twijfel de grote man in de promotie, 27 doelpunten wist hij te maken, als topschutter van de 2de bundesliga trok hij ons er door. Ondertussen is er een bod van 2.5 miljoen euro aanvaard door Bayern en hopen we onze topschutter dan ook vast aan te trekken. Leipzig zit ondertussen achter onze Belgische doelman aan, zij nvervanger staat al klaar om over te nemen moest hij vertrekken. Voorts gaan we op zoek naar opportuniteiten om de kern te versterken. 

 

ed9213d992b1231502b2676aeb8653c5.png

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 month later...

Was it all a dream ? Is this just fantasy ?

 

Wat een prestatie ! Wat een droom ! We promoveren naar de Bundesliga. We gaan ons opmaken voor een huzarenstukje !

 

tenor.gif

 

Snap, back to reality, ik ontwaak uit mijn droom en kijk even rond in mijn kamer. Het was helaas allemaal maar een droom, een mooie droom, met veel succes, maar aan alle dromen komt een einde. Ik sprong in de douche, nam een snel ontbijt en hop terug naar de fabriek voor een dagje dozen stapelen. Het leven is een raar beestje, zolang we maar gelukkig zijn, meer is er niet nodig. De woorden van ons meme dwalen nog altijd door mijn hoofd. Het is waar, je moet er nu éénmaal het beste van maken en geluk maak je uiteindelijk wel zelf.

 

Ging ik nog jaren hier werken ? Neen, but something has to pay the bills .. Het was de harde realiteit, gelukkig had ik fijne collega's en had ik met mijn vaste dagpost een mooie constante in mijn leven. Want mijn leven was gelukkig meer dan werken alleen, misschien was mijn droom de voorbode voor wat de toekomst zou brengen. Dat ik het mag schoppen tot een toptrainer !

 

Alleen ga ik mijn carriere niet maken in het verre Slowakije, gekke droom, of was het die wulpse slowaakse van de zomer die nog door mijn hoofd spookte ? Het maakte allemaal niet uit, ik stond aan de vooravond van mijn eerste job in het voetbalwereldje. De club van mijn dorp Herk Sport was gestegen naar de 3de amateurklasse en zocht een nieuwe trainer om de club op de rails te zetten en een toekomst uit te bouwen.

 

De jeugdopleiding was aan een heropflakkering bezig, maar met al de concurrentie binnen Hasselt moeten we een project op poten zetten waardoor we jonge talenten naar ons kunnen halen. We gaan de jeugd de kansen geven en zo proberen naar het hoogste niveau uit te groeien.

 

eb7cc1eaad9f5b2b0b53de192e9092ba.png

 

Ik ga het Aken verhaal even on hold zetten, na de herstart ging het iets te vlot, maar wou toch nog geen afstand doen van dat verhaal. Daarom ga ik even over op deze Belgische uitdaging in corona tijden. Ik heb Bilzen-Waltwilder verwijderd uit de database en mijn eigen ploeg even gepromoveerd naar 3de amateur.

 

De ploeg is met een reputatie van 1000 gestart en dus 1 van de zwakste binnen het belgisch speelbaar voetbal. Voorts heb ik de ploeg realistische cijfers gegeven voor de huidige accomodatie en opleiding. Het zal dus een tijdje duren om op te groeien tot de top van het belgische voetbal. De 5 "sterspelers" in de ploeg zijn door mij geplaatst in de ploeg en hebben een Current Ability van 60 waarmee ze begonnen zijn en een potential van 105. De rest van de reeks heeft allemaal spelers van rond de 75-80 CA. Zonder dit te doen zou de 1000 reputatie zorgen dat ik allemaal spelers van 20-30 ca zou hebben, waardoor ik zonder transfers onmogelijk ging overleven in seizoen 1. De sterspelers blijven minstens 3 seizoenen in de ploeg, vanaf dan kunnen ze transfers maken.

 

24c1a2909d586c9119c435faee48c005.png

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Seizoen 1

 

Beker van België

 

Mijn eerste officiële afspraak vond plaats in de beker van België, waar we op het veld van Buggenhout op zoek moesten gaan naar de volgende ronde. We hadden ontzettend weinig moeite met de provincialer en na 7 minuten stond er al  0 2 op het bord, het werd uiteindelijk een knappe 1 7 overwinning.

 

ff509bfa03417b28596b43ecd9988544.png

 

In de 2de ronde kregen we het bezoek van buur en reeksgenoot Wellen. De bezoekers kwamen snel op voorsprong na 6 minuten, wij reageerden snel met de gelijkmaker. In de tweede helft misten we nog een penalty en moesten we uiteindelijk naar de strafschoppenreeks. Na 5 penalty's was het 3 3, onze 6de werd gemist en bij de bezoekers ging hij er wel in. Einde van de bekerrun.

 

b0d40faefa77687ed9250b56721af7b6.png

 

Competitie

 

We speelden een rustig maar zeer degelijk eerste seizoen. We deden nooit mee voor de playoff of promotie plaatsen, maar kwamen ook nooit in de degradatiezone.  Op voorhand had ik getekend voor een 8ste plaats,  hopelijk kunnen we zoveel mogelijk spelers in de kern houden en zo een gooi doen naar een beter seizoen.

 

00591c532dbdda7303865f42e118b7a1.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Seizoen 2

 

Bekerrun

 

Beginnen deden we met 2 relatief makkelijke zeges tegen 2 waalse 3de amateurploegen, zowel Binche als Manage werd uitgeschakeld. In de 3de ronde kregen we 1ste amateur ploeg Patro Eisden over de vloer. De ploeg van Lorenzo Staelens onderschatte ons langs alle kanten en werd met 3 0 terug naar het noorden gestuurd. Het werd het begin van een ongelooflijke bekerrun, want in de 4de ronde gingen we opnieuw een ronde verder na een zege tegen 2de amateurploeg Ronse. De laatste wedstrijd voor de eersteklassers in de trommel kwamen moesten we tegen Winkel Sport, de eerste amateurdivisie ploeg wou absoluut ook doorgaan en startte met zijn a ploeg, in een gelijkopgaande wedstrijd moesten de strafschoppen gaan beslissen. Daarin waren we koelbloedig en scoorden we onze 4 strafschoppen.

 

In ronde 6 kregen we KV Mechelen over de vloer, de ploeg van Wouter Vrancken denigreerde ons in de media en ging het varkentje wel eens rap wassen met een b ploeg. Het stelde me in staat om de ploeg volledig op scherp te krijgen. Bij de rust was het 2 0 en kregen we gratis keukenmateriaal aangeboden, uiteindelijk werd het een 3 0 zege in een gelijkopgaande match. Exit Malinois.

 

We hoopten op een klepper uitmatch in ronde 7 en werden op onze wenken bediend. In een goed gevuld Constant Vanden Stock stadion hadden we weinig in de pap te brokken. Een halve jeugdploeg bij de brusselaars, maar met de razendsnelle Doku wisten we geen raad. (17 snelheid vs 5 bij mijn 4 verdedigers). Daskevics werd de held van de dag met 4 doelpunten, het belangrijkste was echter dat de wedstrijd ons maar liefst 300 000 euro opleverde. Geld dat we dadelijk in het jeugdcomplex staken. Het trainingscomplex ging ook aangepakt worden, maar nauwelijks 2 weken na de inkomsten kwamen de belastingen al 90 000 euro terug opeisen, het geld voor het trainingscomplex verdween dus.

 

 

281873be1e9134c730e55695d7cc6971.png

 

Competitie

 

Na de ongelooflijke bekerrun in de zomer had ik eigenlijk gehoopt om door de reeks uit te spelen, maar we begonnen met een matige 4 op 12 aan de competitie. We moesten dus al dadelijk achtervolgen en deden eigenlijk nooit mee voor de titel. Pas in de laatste weken kwamen we steeds dichter op Turnhout dat een grote voorsprong wegsmeet, maar ook Sint-Lenaarts liet de titel nog schieten met een 2 op 12. Als we iets constanter waren geweest in de laatste weken hadden we de titel nog kunnen pakken. Het werd echter de eindronde, en daarin wisten we dadelijk met 0 2 te winnen op het veld van Heur-Tongeren. In de daaropvolgende ronde moesten we op bezoek in Wingene, met een doelpunt in de 87ste minuut pakten we daar de promotie

 

55868a4acb1428e6ae0153c8d7cef5ed.png

 

533f15680c57fae0c4993b332c92da7b.png

 

 

De kern

 

De 5 toegevoegde spelers blijven van levensbelang voor de ploeg, zij zijn het hart en ziel van de ploeg met veel doelpunten en assisten. Interesse in hun is er niet en dus rust de hoop om hun contract te verlengen. Vanuit de jeugd komt er iets talent bij, maar het is nog altijd niet veel, vooral verdedigend zijn er problemen om versterking te vinden. Het zal een werk van lange adem worden. We gaan proberen te overleven in de 2de amateurdivisie. We hopen opnieuw gespaard te blijven van blessures, want zoals je kan zien, moest er weinig tot niet geschoven worden in onze ploeg.

 

b0858ba80f2e58a2646654024ff0b78c.png

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...