Jump to content

Welkom Gast!

Sign In or Create my Account om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.
Stef

Copa Manageria tactic 4-1-4-1

Recommended Posts

Zoals jullie weten heb ik deelgenomen aan de Copa Manageria (EK van FM). Ik behaalde dus een top 4 plaats (gesneuveld in de halve finale)

 

Ik wou toch even de tactiek die ik gebruikte met jullie delen.

 

Het verdedigende heb ik meegenomen van FM18 en mijn succestactiek daar. Dat was een 4-1-2-1-2 (4 verdedigers, 1 VM, 2CM, 1AM, 2S). Helaas zijnde AMC wat tam in deze versie en heb ik gekozen voor wingers.

 

Ik speel meestal met een 4 mans verdediging met opkomende backs. Nadeel is dat je dan slechts 2 verdedigers overhoud. Daarom speel ik met een hangende middenvelder. Die gaat bij balbezit in de verdediging hangen. Hierdoor sta je terug met 3 langsachter. De 2 VC's kunnen dan iets breder staan om eventuele wingers op te vangen bij een counter. 

 

De twee backs moeten zo vaak mogelijk oprukken om ofwel het middenveld te ondersteunen ofwel om mee te helpen in de aanval met de nodige crosses.

 

De centrale twee middenvelders zijn echte werkpaarden. De dynamische middenvelder moet zoals geweten over genoeg uithoudingsvermogen beschikken, al wissel ik deze positie meestal rond de 65-70ste minuut, maar dat is persoonlijk. De spelverdeler moet over goeie passing beschikking. Al moeten beiden instaat zijn om een goeie dieptepass te kunnen geven. 

 

De twee wingers zijn hangende vleugelspitsen, of wingers die naar binnen komen é. Bedoeling hiervan is om meer volk in de 16 te krijgen als de backs mee opkomen en een cross maken.

 

Bij een counter moet de bal zo snel mogelijk naar de diepe spits, die zo zijn duel met de verdedigers moet winnen en eventueel alleen bij de doelman komt. 

 

yJMvJjr.png

4-1-4-1 copa.fmf

  • Like 3
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er inderdaad goed uit en zal ik misschien eens toepassen, want op de counter ben ik heel kwetsbaar met Anderlecht.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Create New...