Ga naar inhoud

Welkom Gast!

Inloggen or Mijn account aanmaken om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.

Expeditie Robinson


Superjef

Expeditie Robinson  

13 leden hebben gestemd

  1. 1. Samensmeltingspoll

    • "Brechtovic"
    • "EchtEenVoetballer"
    • "hjs666"
    • "M0n3y"
    • "Pica"
      0
    • "Rosse"

Deze poll is gesloten voor nieuwe stemmen

  • Log in of registreer om te stemmen op deze poll.
  • Poll gesloten op 02/01/19 om 21:00

Aanbevolen berichten

a5bca05de8e290df628189c2e5f8f5d6.png

 

 

Gefeliciteerd met het bereiken van de halve finale van Expeditie Robinson! De finale is zeer dichtbij en om die te bereiken heb je typische kenmerken van een goede Robinson nodig: activiteit, strategie, geluk (en later misschien nog wat meer).  De halve finale zal bestaan uit twee opdrachten: in de eerste opdracht doen jullie allemaal mee. De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de finale. De nummers 2, 3 en 4 spelen nog een tweede opdracht om het laatste finaleticket!

 

 

Uitleg opdracht 1: de kistjesopdracht

 

Jullie staan voor de zee en in het water zien jullie 200 drijvende kistjes liggen. Over al die kistjes zijn munten verdeeld. In 75% van de gevallen zijn dat normale munten. Daar moet je er zoveel mogelijk van hebben. Echter zit er in 25% van de kistjes ‘zwarte munten’. Elke zwarte munt, maakt een normale munt ongedaan.

 

Hoewel de kans dus veel groter is dat je een normale munt pakt (3/4), zijn er over de 200 kistjes evenveel normale als zwarte munten verdeeld (328 normale munten, 328 zwarte munten). Als je dus een kistje met zwarte munten pakt, komt dat gemiddeld gezien, dubbel zo hard aan.

 

Hier onder zien jullie hoe de munten over de kistjes verdeeld zijn:

 

2x 20 munten
8x 6 munten
10x 5 munten
10x 4 munten
10x 3 munten
10x 2 munten
100x 1 munt
10x -2 munten
10x -4 munten
10x -6 munten
10x -8 munten
8x -10 munten
2x -24 munten

 

Wanneer kunnen we kistjes openen?

Vanaf vrijdag 29 maart 09u00 tot en met maandag 08u59 mogen jullie elk uur (dus van XX.00 uur tot en met XX.59 uur) een kistje uit het water meenemen door hier in het topic een getal tussen de 1 en 200 te noemen. De forumtijd is hierbij de enige referentie. Een kistje dat al door iemand anders geopend (gepost) werd, kan uiteraard geen tweede keer geopend worden. Het is dus niet zo datgene die de meeste kistjes openmaakt ook wint, want een slecht kistje kan je op een forse achterstand brengen. Denk dus goed na over een bepaalde tactiek.

 

Wat gebeurt er bij een gelijke stand?

Mocht het tussen 2 of meer mensen gelijk staan na afloop, dan moeten die mensen in kwestie, nog een kist extra pakken, net zolang tot er geen gelijke stand meer is! Die munten worden nog meegeteld bij de stand. Dus in het beste geval win je nog een aantal plaatsen, maar in het slechtste geval kun je ook nog zakken.

 

Wat met de eerder gespaarde munten?

In de afgelopen weken konden jullie munten verdienen en daarvan dingen kopen, maar ook opsparen voor deze halve finale! De munten die jullie nog over gehouden hebben, worden in dit spel opgeteld bij de munten die jullie gaan vinden in de kistjes. We starten het spel dus met deze tussenstand:

 

@Iker: 8 munten

@Dogfacedgremlin: 4 munten

@Pica: 1 munt

@stvvrules: 1 munt

 

 

De einduitslag

Elke plek in deze opdracht, is het waard om voor te vechten! De nummer 1 gaat dus direct door naar de finale. Bovendien krijgt hij twee nieuwe stukjes van de puzzel. Niet gewonnen? Niet wenen! Ook de andere plekken zijn zeker de moeite waard. De plekken 2 tot en met 4 zijn ook van belang, want die bepalen hoeveel voordeel of nadeel je hebt bij de tweede opdracht! Bij de tweede opdracht heb je je lot wel wat meer 'in eigen hand', maar een klein voordeel is natuurlijk altijd mooi meegenomen! De nummer 2 van de eerste opdracht begint met een voordeel op de nummer 3 en 4. Bovendien krijgt hij het laatste stukje van de puzzel! De nummer 3 heeft een nadeel op de nummer 2, maar wel een voordeel op de nummer 4. Nummer 4 heeft dus logischerwijze... nadeel op nummer 2 en 3. 

 

 

Samengevat

1ste plek: finalist + 2 stukjes plattegrond
2de plek: 1 stukje plattegrond + voordeel in tweede opdracht t.o.v. nummer 3 en 4 van deze opdracht
3de plek: nadeel in tweede opdracht t.o.v. nummer 2, wel een voordeel op nummer 4
4de plek: nadeel in tweede opdracht t.o.v. nummer 2 en 3

 

 

Vragen? Shoot!

Anders... Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 1.9k
  • Created
  • Laatste reactie
Zojuist, stvvrules zei:

Een opdracht over het weekend, terwijl ik dan bijna niet online ben :D

Zal het vrijdag moeten doen dan.

 

Ah, had net speciaal het weekend gepakt omdat er bij een vorige opdracht werd gezegd dat de studerende/werkloze/kantoormensen teveel voordeel hadden? Zeker nu het spel 24/24 doorloopt (voor werkende mensen door de week sowieso onhaalbaar)? :think:

 

Maar als jullie het er over eens kunnen worden om de speelmomenten te verschuiven, mij ook goed hoor :smile:

Link naar reactie
Delen op andere sites

16 minuten geleden, Superjef zei:

 

Ah, had net speciaal het weekend gepakt omdat er bij een vorige opdracht werd gezegd dat de studerende/werkloze/kantoormensen teveel voordeel hadden? Zeker nu het spel 24/24 doorloopt (voor werkende mensen door de week sowieso onhaalbaar)? :think:

 

Maar als jullie het er over eens kunnen worden om de speelmomenten te verschuiven, mij ook goed hoor :smile:

 

 

Tis toch altijd iets é 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...