Ga naar inhoud

Welkom Gast!

Inloggen or Mijn account aanmaken om volledige toegang te krijgen tot ons forum en de downloads.
Log in om dit te volgen  
Iker

De manager

Aanbevolen berichten

De manager

 

De essentie van het spel, jij bent de meest belangrijke persoon van de club.

 

vVK42XW.jpg

Manager zijn is toch simpel!?

 

Toekennen van punten

 

Wanneer je een spel opstart moet je eigenschappen toekennen aan jezelf. Je krijgt dan een bepaalde hoeveelheid punten, die je kan verdelen over Eigenschappen coaching en Mentaal. Op basis van je Trainersdiploma en Ervaring als speler zal je een bepaald aantal punten toegewezen krijgen, die je dan kan verdelen over de eigenschappen. Hoe hoger je diploma en je ervaring, hoe meer punten je kan verdelen. Het diploma zal vooral punten vrijmaken voor de coaching, terwijl de ervaring meer zal gaan voor het mentale aspect.

Je hebt ook nog de keuze om de Stijlfocusbar te gebruiken. Hierdoor zal je meer punten kunnen krijgen voor het ene dan voor het andere.

 

Rn4e1b3.png

De essentie begint al bij de start van je spel

 

Eigenschappen die effect hebben op training

 

Coaching: Aanval, verdedigen, conditie, doelmannen, tactisch, technisch, mentaal en werken met jonge spelers

Mentaal: Vastberadenheid, discipline, people-management en motivatie

De coaching eigenschappen (met uitzondering van werken met jonge spelers) hebben effect op trainingen in bepaalde categorieën (later gaan we hier dieper op in). Daarom is het hebben van een hoge rating in deze categorieën zeer handig als je lagere clubs gaat trainen. Omdat je bij kleinere clubs door hun reputatie, minder geld en dus ook slechtere trainers in je bezit hebt, kan je dit zelf proberen op te vangen. Bij grote clubs heb je meer en betere trainers, zodoende kan je trainingen uitgeven aan gespecialiseerde trainers en kan je de focus meer leggen op andere aspecten. Als je sterk wilt zijn in het begeleiden van jongeren, kan je de eigenschap werken met jongeren zeer hoog zetten.

 

De mentale eigenschappen (met uitzondering van people-management) hebben een effect op alle trainingscategorieën.

 

CaKg1uO.jpg

Schuilt de nieuwe Klopp in jou?

 

Mentale eigenschappen

 

Aanpassingsvermogen: Hoe hoger deze rating, hoe sneller je een jobaanbieding krijgt in het buitenland.

Vastberadenheid: Hoe hoger deze rating, hoe sneller jou verzoeken aan het bestuur worden goedgekeurd.

Spelerskennis: Hoe hoger deze rating, hoe hoger jou club zijn scouting level zal zijn voor spelers van 24 jaar en ouder. Dit is alleen maar relevant als je de optie "verbergen van spelerseigenschappen" hebt aangevinkt. Je zal zien dat je meer eigenschappen van spelers kan zien (die niet bij jou club spelen), dan wanneer deze eigenschap zeer laag staat.

Kennis jonge spelers: Idem met de spelerskennis, alleen is dit voor spelers jonger dan 24 jaar.

Discipline: Hoe hoger deze rating, hoe minder spelers komen klagen over bepaalde zaken. Bvb. Het zal langer duren voordat ze komen klagen over hun trainingsintensiteit.

People-management: Bij een hoge rating zullen de spelers beter reageren als je een individueel gesprek met hen aangaat.

Motivatie: Bij een hoge rating zullen de spelers sneller en beter reageren bij team talks en groepsgesprekken.

 

uN91TWw.jpg

Parkeer jij de bus?

 

Hoe kies je het best jou eigenschappen?

 

Natuurlijk is dit een persoonlijke keuze en moet je vasthouden aan jou idealen. Er zijn echter wel tips die je kunnen helpen.

Aanval, verdedigen, conditie, doelmannen, tactisch, technisch en mentaal: Kies je voor een ploeg met een hoge reputatie waar je gemakkelijk goede en kwaliteitsvolle trainers kan aanwerven, dan zou ik de focus leggen op 1 of 2 eigenschappen, zodat je jezelf kan specialiseren in een trainingscategorie.

Zit je met een ploeg met een lage reputatie, dan zou ik de omgekeerde beweging maken.

Aanpassingsvermogen: Zet deze stat laag als je van plan bent om in 1 land te blijven.

Vastberadenheid: Zit je bij een team met een hoge reputatie, dan zullen de faciliteiten en het budget al op een behoorlijk niveau zitten. Dan zou ik kiezen voor een lage vastberadenheid. Bij een kleine club, uiteraard deze eigenschap hoog zetten.

Spelerskennis en kennis jonge spelers: Heb je de optie aangevinkt (dat je de eigenschappen kan zien) en zit je bij een grote club waarbij je makkelijk een netwerk kan opzetten voor je scouting, dan zijn deze eigenschappen nutteloos.

Motivatie: Als je niet van plan bent om besprekingen te doen en dit door je goede assistent te laten verzorgen, dan kan je best een lagere rating aanhouden.

 

Xltwewz.jpg

Punten geven naargelang je club

 

Verbetering van je eigenschappen

 

Net zoals bij een trainer of speler kan je ook jou eigenschappen verbeteren. Als je bij een derdeklasser aan de slag gaat, zullen ook jou eigenschappen niet van dat niveau blijven als je betere resultaten haalt. Je kan op cursus gaan om een beter trainersdiploma te behalen. Dit kost geld maar jij en je club worden er wel beter van!

Daarom is het misschien slim om bepaalde eigenschappen niet op een maximum te zetten. Je kan dus bvb. je discipline op 16 zetten ipv op 20, zodat je die 4 extra punten ergens anders kan gebruiken en hopelijk verbetert deze eigenschap in verloop van tijd.

Je kan vragen om op cursus te gaan aan het bestuur. Deze optie staat in jou profiel als manager.

Als je op cursus gaat, worden je spelers niet meer op een effectieve manier getraind (door jezelf). Als jou inbreng op training (kleine club) zeer belangrijk is, ga dan op cursus op het einde van het seizoen, juist voor je spelers op vakantie gaan. Het kan zijn dat je eerst een trainer jou taken moeten overnemen voordat het bestuur dit verzoek accepteert.

 

fYJvOQW.jpg

Iets om over na te denken

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

Over Ons

Wij zijn de grootste Belgische Football Manager site. Vroeger gekend als fmbel.be This site is not endorsed by or affiliated with Sports Interactive or SEGA. The official Football Manager site can be found at http://www.footballmanager.com and the official Sports Interactive Community forums can be found at http://www.sigames.com . Sports Interactive, the Sports Interactive logo, Football Manager, in-game generated images and any other Football Manager related items are registered trademarks and/or copyright material owned by Sports Interactive Limited, or their respective trade mark and copyright holders. SEGA and the SEGA logo are registered trademarks of SEGA Holdings Co Limited or its affiliates. All rights reserved.
×